НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 2

• 20 512
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
От няколко дни не съм се включвала и аз.
През деня и ние като Лили, единствено на гимнастиката седи по 15-20 Мин и обикновено тогава ям. Лошото е, че повече от 2 пъти на ден не мога да го слагам на нея, защото не му е интересна. 😒
Днес точно това казвах на баща му за панперсите. Все още не се обръща, но донякъде се радвам, че започне ли край с оставянето сам и за 5 Мин. Цяла седмица не съм успяла да вляза в кухнята, баща му прави ядене или поръчваме.
Искам да го похваля, миналата седмица бяхме при нашите и се държа чудно. Въпреки навалицата от роднини деца и куче, нито веднъж не заплака. С радост открих,че разпознава гласа ми. Като е с гръб към мен и започна да говоря се обръща. Смее се дълго и с глас, много е интересен, когато плаче аз започвам да се смея и той хем се смее хем плаче. Май вече има и любима играчка (една грозна маймуна 😂😂).
Още нещо, което много ми харесва - не заспива на ръце. Майка ми се опита да го приспи така и не успя, но в момента, в който го сложихме в неговото легло заспа на секундата. Снощи решихме да го вземем на спалнята при нас и същото. Един час мрънка, а като го сложих в кошарата, заспа без биберон и друга стимулация.
Няма да мине обаче и без да се оплача. От 2 дни през нощта се буди на 2-2,5 часа и докато не му дам гърда не заспива. Не знам зъби ли е, глад ли..
Много се лигави и постоянно дъвче нещо. Дано ако има нещо в устата мълчи 😟

# 586
  • Варна
Ох Дъгичке, де да имахме 3 ставания... Нашия преди се будеше 2-3 пъти, после увеличи на 5-6, а е имало и нощи с по 7 ставания (буквално на всеки час, час и половина) Laughing Като имаме вечер с 3 буденки се радвам. Но всеки според детето си ... На сестра ми спяха по цяла нощ след 2 месец и тя ми вика, че ако се е налагало да стане 1-2 пъти, целия й ден бил крив после. Като не е изживял такова нещо човек, не може да си представи. ММ и той мрънка, че не спял добре при положение, че не го будя. Ама белия шум му пречел и пуснатите завеси Joy (по-принцип е много supportive, ама понякога е като женичка и се лигави. Аз кимам и го слушам и така)

# 587
Благодаря за съветите. Еми, не знам колко яде, но според кантара на педиатърката не наддава както трябва. От 1300 гр. първия месец, втория 600 гр. и сега 120 гр. за две седмици. Като тегло е 5620 гр, което за бебе на почти 3 месеца е средна стойност, но разликата между замерванията не показва добър тренд.
От вчера взех да се наливам с лактогонен чай, да ям жито и разни такива.
Нощем си прави паузи от по 6-7 часа. Тези 90 мл. ги изцедих след сутрешното хранене от гърдата, от която не беше яла. Според педиатърката не било добра идея от сега нататък да я уча да яде нощем.
Не знам и аз вече.

# 588
Аз от две седмици съм му хванала цаката на това дете и съм много доволна, защото аз скок в растежа не усвщам в момента. Спи си като пор на два часа, обаче прилично го уморявам преди това със стоене по корем и други игри. Вечерното го обира татко му, защото е нощна птица човек. 😀 Това ми е единствената радост от товв, че не кърмя.

Не ща да си го хваля, че да не го урочасам, а и защото мразя такъв тип майки, но на фона на всичките гнясове, с които започна родителстването ми, просто такива неща ме радват. Филип все по-често почва да предпочита да е по-корем, като днес се обърна 3 пъти за 45 минути от корем по гръб. 😀 Мен малко ме е страх от това, защото още няма три месеца, ама каквото такова. За игрите - аз приех рано, че без мен не може и лягам с него на пода, пипам дрънкулките по гимнастиката, говорим си с него, лежим по корем заедно и прочие. Даже малко се квфя да си общуваме така. Откакто го водя на Киндиру (цели два пъти), си покрадвам идеи от там и се забавляваме двамата. Ям на крак често, обикновено тогава е във Фишър Прайс шезлонга. Бог да поживи Фишър Прайс, два пъти дори заспива там и послв съм в чуденка как да го вадя 😂

Моята драма пък е, че не иска в кошарата. Иска постоянно да в гушнат и само така спи. На дивана, на леглото, понякога дори в количката, но сложиш ли го в кошарата и край. Приемам съвети в това отношение.

# 589
    Благодаря за съветите. Еми, не знам колко яде, но според кантара на педиатърката не наддава както трябва. От 1300 гр. първия месец, втория 600 гр. и сега 120 гр. за две седмици. Като тегло е 5620 гр, което за бебе на почти 3 месеца е средна стойност, но разликата между замерванията не показва добър тренд.
    Нощем си прави паузи от по 6-7 часа. Тези 90 мл. ги изцедих след сутрешното хранене от гърдата, от която не беше яла. Според педиатърката не било добра идея от сега нататък да я уча да яде нощем.
    Не знам и аз вече.
    Тъпа работа, педиатърката сигурно те бута да дохранваш с ам и рано да захранваш предполагам. За нощното ок, ама през деня я бутай да яде по често и давай и двете гърди според мен. Ти си знаеш де, дано се оправят нещата, това ядене и аз го мислех много в началото, тикала съм му шишето в устата почти насила първия месец.

# 590
    Веси, преди малко не искаше да яде изобщо. Като я взема и поставя в поза за кърмене, изпада в изстерия, гърчи се, извива се. Скъса се от рев и заспа, без да яде. Това се случва почти всеки ден на някое от храненията.
    Педиатърката предложи да цедя и я храня от шише, че да видя какви количества изяжда, ама тя втори ден нищо не близна от шише. Предлагах с биберон, с лъжица, предлагах кърма и АМ. Нищо не близна. Само не знам защо понякога отказва и кърмене.
    Каза да пробвам всякакви варианти.
    Ако не наддава, ранно захранване.
    Като знам момчето си го захраних на пет месеца и половина, сега да захранвам на четири....

# 591
    Не знам и аз вече.
    Бях в подобна ситуация с каката, ставах през нощта по 2 пъти да цедя за да ми се увеличи кърмата до 6 месец, тя си спеше.
    И през деня по често кърмех ако не иска слагах върху възглавница и давах изцедена кърма с лъжица.
    Стискам палци бързо да преминете през този период. На мен ми остана травма тъй като отказваше гърда много често бебето и беше много трудно, но не теб ти е второ дете и мисля че ще се справиш много по добре.

# 592
    Хелинор, аз не кърмя, ама това ми звучи като чиста кърмаческа стачка. Отдолу слагам линк към блога на Хедра на тема кърмачески стачки.

https://xedra.wordpress.com/2015/12/02/strike/

# 593
    Helinor17 искам да допълня как ставаше даването на кърма с лъжица. Докато се дереше от рев, защото неиска да захване зърното аз пусках с бебешка лъжица кърма в устата ѝ. Леко се задавяше продължаваше да реве, но го гълташе, всичко това се случваше подпряна във възглавница леко вдигната за да не се задави. След време свикна и започна да приема от лъжица.
    Другото, което искам да кажа е да я кърмиш след като заспи, бяхме така няколко месеца супер изнервящо е, но може да пробваш, в заспало състояние взимаш на ръце и буташ гърдата засукваше без проблем моята госпожица.

# 594
    Аз успявам да изцедя мах 80 мл от гърда, от която не е ядено поне 4-5 часа. Това с цеденето не е за мен, но понякога ми се налага да изляза за нещо и да оставя малкия или да е с мен, но още ми е неудобно да кърмя навън и вземам с мен изцедена. Знам, че трябва да яде повече на тази възраст и предполагам, че просто не мога да изцедя добре докрай. Не се вглеждай в тези мл.

# 595
    Аз гледам да цедя във всеки удобен момент, за да си имам няколко шишета резерва. Като легне за вечерния сън, знам че ще спи 4-5 часа и цедя. И през деня след хранене понякога цедя, може и 20мл да са, но няколко пъти по 20 и събирам още една доза. Така се надявам и малко да увелича количеството кърма, че да не дойде момент да не му стига.

# 596
    Благодаря за съветите. Ще пробвам всичко.

# 597
    Тази статия за кърмаческите стачки ми помогна да си обясня защо малкия се изнервя напоследък като суче. Той често се дави със силната струя, може би не винаги уцелвам позата или нослето е запушено. Освен това доста повръща- поне по два-тти пъти на ден, явно го боли.

# 598
    И на мен на кърмаческа стачка ми звучи

# 599
    Абе не знам, ама детето ми все едно не е моето. Снощи през 2 часа рев, иска да яде. Ако го дръпна от цицката, започвамщ истерия. Имам мляко, проверявам, даже и повърна от ядене. Два пъти му пусках сешоара, че да заспи. Беше в истерия, че съм го дръпнала, а в същото време спи и реве. Силно се надявам този период да е преминал. 🙏

Общи условия

Активация на акаунт