НОЕМВРИйчета 2❤2❤ тема 2

• 20 519
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
Докато детето започне да се върти, може да се ползва. След това става опасно, ако успее да се обърне, а ръцете му са вързани.

# 571
  • София
Аз повивам все още. Другиден ставаме на 4м
Скоро ще спирам... Някак си. Направо не ми се мисли как ще стане.

# 572
  • София
Аз не повивам, но като приспивам малката й държа ръцете натиснати към леглото, иначе маха на всеки 5 секунди и не се наспива добре.

# 573
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1139142753164886& … d=100012075160420
 Мами четох и ревах със глас, трудно и тежко и за родителите и толкова малко бебе.
  Иначе и аз не повивам. Бебка се смее на въртележката на кошарата и  и говори и понякога и на играчките от гимнастиката. Мъчи се да говори, не иска да яде получената иска седнала,подпряна на възглавницата. Обръща се от коремче на гръб и като е подпряна на възглавницата от гръб на корем,но не винаги успява и си заклещва ръчичката и се сърди,скица ми е

# 574
  • Варна
Ужасно. Опитах да пратя по револют, но ми иска адрес... Утре ще направя банков превод. Дано да се спаси детенцето.

# 575
В момента, уви, и един лев не мога да дам, наченахме дълбоките запаси на фризера, но на заплата и аз ще преведа.

Някой щеше да поръчва удължители за боди и да каже как са... Та как са?

Вчера в училище МА МА имаше много интересна лекция за успокояване на бебе. Не успях да я чуя пълноценно, днес се надявам да мога да я изслушам.

# 576
Мами, за мой най-голям шок и ужас се оказа, че нямам достатъчно кърма. Детето е наддало само 120 гр. за две седмици, което е изключително малко. Пробвах да дохранвам с изцедена и замразена кърма, както и с АМ, но тя категорично отказа да яде от шише. Не знам какво се случи. Мислех, че имам достатъчно. Нещата тръгнаха добре от начало. С предното дете не съм имала проблем, но сега......
Сутринта изцедих само 90 мл. от гърдата, от която не е хранена.

# 577
  • София
Аз, Дух. Ама нямаше. Има ги само в Olx-a. Мрън

Хелинор, 90мл от една гърда не е нямане:)

# 578
И за мен 90мл от едната звучи доста, но зависи и колко време не е изпразвана, а и бебето явно малко е наддало. Хелинор, нещо променило ли се е в тези две седмици? Памперсите как са, колко често суче? Чела съм за сонда (май 😄), която се прилепя до зърното и така можеш да даваш изцедената кърма, докато бебето си суче от гърдата. Не съм много сигурна как става, но можеш да проучиш, щом не иска шише. Като цяло бебетата не винаги наддават еднакво, може тези две седмици да е по-малко, но в следващите две да навакса. Не помня твоето бебе на колко е вече, но също е нормално по някое време вече да забавят темпото.

# 579
  • Тук... някъде
Да споделя отзиви за Боуен терапията. Направихме 2- едната беше за бебе, втория път каза,че ще работи по нея като за голям човек. Започна да спи по-дълго, по-често и заспива доста по-лесно. Не знам дали е само от Боуена или и защото се опитвам да въвеждам и 90- минитното правило, въпреки че на нея й се приспива на 60-70минута от бодърстването.
Хелинор, пробвай с лактогонен чай. Аз честно казано нямам предства колко изяжда бебка и колко “произвеждам”.

# 580
Елинор, не вярвам да нямаш мляко, то бебето по добре цеди май. Аз бих пробвала да върна нощното хранене, ама това по усет ти го предлагам , ме знам дали съм права. Също бих предлагала гърда на два часа дори без признак на глад. Аз се наливах с чай Лактеса , а пих и малко протеин Pregnaco. На своя глава. Не знам дали това помогна или защото малкия е в мен нон стоп и цока. Знам че е трудно с две деца, но ако успееш да ангажираш някой да помага или да теглиш една на домакинската работа която не е най-належаща ще може да се съсредоточиш да кърмиш, може детенцето да иска повече да се гушка в теб, затова да няма апетит. А иначе като и огладнее дупето ще прояде и от шише сигурно...

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 11:52 от vessy.k

# 581
Влизам да се оплача. Не знам 12та седмица ли е проблемът, но последните нощи започна да се буди да яде. Снощи 3 пъти, като 2я път беше час след 1я. И се буди с викове, не мога да го залъжа нито с вода, нито с биба. След това пак викове и накрая заспа. Като се има предвид, че винаги си е спал през нощта, това е меко казано странно. Неистов глад ви казвам... 🤷‍♀️
Иначе снощи преди да легне ревеше, докато ядеше и се дърпаше, преди това пак. Предимно вечер ми прави такива номера, не знам защо.

А сменянето на памперс е истинско предизвикателство - върти се, набира се, все едно сменям 7 месечно бебе. 😂

Редактирам, за да кажа, че забелязвам, че започна да ме следи навсякъде, където съм из стаята. Баща му го държи, той мен гледа. Уж си играе на шезлонга с майка ми, но стана ли, веднага ме проследява с поглед. Приятно е, наистина. 🥰

# 582
Работата при бебетата е там, че нищо не е константа. Ние нямаме ден с ден еднакви. Яде и спи, когато и по колкото си поиска.
И при нас е борба сменянето на памперс. Научи се да се движи нагоре с избутване. Лягам с него на спалнята и вече два пъти го намирам до главата ми перпендикулярно?! Трябва и на спалнята да слагам решетки, да не се хвърли някой ден. Тези дни много задобря и с обръщането от гръб по корем.

# 583
Тая 12 -та седмица взе да не ме кефи, през час иска да яде, реве тръшка се, не спи, в ужасно настроение е, дано свърши скоро. Добре че не е така през цялото време.

# 584
Ние в 16та още сме така 😅

Общи условия

Активация на акаунт