Къдрокоси красавици - 6

• 53 706
  • 777
  •   1
Отговори
# 90
Без крема не оставам, но спрей не съм ползвала. Аз обаче никога от никакъв спрей не съм виждала полза, така че не съм си и помисляла да го пробвам...

# 91
Май само на мен не ми се отразява добре крема за къдрици на Балеа - косата ми изглежда “мръсна “ след него . Вчера сложих от хидратиращия балсам на Джойко съвсем малко количество на косата на почти 3 г ми син- страхотен блясък Grinning Много впечатляващо- как ми се иска и при мен дa има подобен ефект Grinning

# 92
Можете ли да ми препоръчате някакъв стилизиращ продукт (гел, желе, мус, смути... няма значение), подходящ за влажен климат?

# 93
Май само на мен не ми се отразява добре крема за къдрици на Балеа - косата ми изглежда “мръсна “ след него .

Не е само на теб, други също се оплакаха от липса на ефект или влошаване на ситуацията Grinning Установи се, че кремът има желаното действие предимно върху коси от тип 3 нагоре, не знам твоята каква е.

# 94

Първо започнах с шампоан за дълбоко възстановяване и хидратация на Brave New Hair  в комбинация с маска за дълбоко възстановяване и хидратация. Ползвах докато свърши шампоана. След като измиех косата с шампоана, слагах маската 5 минути и отмивах.
Обаче резултатът беше мека, хвърчаща коса, без дефинирани къдрици и с много фриз.

Аз имах същия резултат като теб. Първоначално много ми хареса, но след това се чувствах като прехидратирана.
Мека, хвърчаща коса, без къдрици и изглеждаше мазна.

Сега съм с Biosilk за боядисана коса ( не се боядисвам, но го взех, за да може и майка ми да го ползва) . Най - добрата маска за мен е тази: https://www.esteto.bg/produse-77800-maska-za-kdrava-i-vlnoobrazn … -hair-mask-1000ml
Сега не съм с нея, за да си почина, което не знам дали е добра идея и дали косата привиква. И точно същото се чудя и аз - дали ми трябва дълбокопочистващ шампоан или протеинов като терапия между миене с хидратиращ.

Също си търся и крем за къдрици. Днес загледах ето тези:
https://www.zlatnaribka.com/stilizanti-za-kadrava-kosa/olio-za-k … oe-vera-oil-15-ml
https://www.zlatnaribka.com/stilizanti-za-kadrava-kosa/krem-za-p … rl-control-125-ml
https://www.zlatnaribka.com/stilizanti-za-kadrava-kosa/krem-za-o … curl-cream-118-ml
https://www.zlatnaribka.com/stilizanti-za-kadrava-kosa/krem-za-k … ut-oil-curl-cream
 Та общо взето кашата е пълна

# 95
А дълбокопочистващите шампоани могат ли да се изполват за ежедневна употреба или само веднъж в седмицата, примерно?
Наскоро мярнах някъде една таблица,колко често се ползва ДПШ,не я запазих обаче.Та,колкото е по-тънка и рядка косата,толкова по-често се ползва ДПШ.За най-тънките коси пишеше всяка седмица по веднъж,а за най-гъстите 2 пъти в месеца.

Крема на Балеа и аз не харесвам,фризира ми косата,в тази връзка,живея в район с висока влажност,явно е за по-сухи райони

MарT,+1 и при мен блясъкът е уникален.А за рефрешване ползвам хидратиращия спрей от серията,косата ми става на масури и лъскава,много добри продукти.

# 96
Аз също не харесвам крема на балеа . Така си стои...

# 97
Аз също използвах тази серия на brave new hair и при мен беше същия резултат- прехидратирана, ужасно хвърчаща, пълен ужас. Но стигна ли до степен изправяне на къдрици вкарвам 2- те стъпки на Афоджи и нещата си идват на мястото. Изобщо за себе си разбрах в повечето случай да не използвам цялата серия от дадена марка заедно,а да ги разделям. Например хидратиращата маска на brave new hair използвана с друг например протеинов шампоан( по- лек) дава много добри резултати .
Или пък ако всичко се обърка и каквато и да сложа на косата изглеждам като гръмнала тръстика просто си използвам ДПШ на label m и започваме с нов рестарт . А и за крема на балеа и на мен не ми допадна. Най- вероятно сложих повечко защото косата ми изглеждаше все едно не съм се къпала 10дни или просто не е за мен

# 98
Маската на Brave New Hair Reboot е най-доброто, което съм купувала и ще я поръчам пак. Другите са ми били L’Alga, Macadamia Deep Repair и на LAKME Deep Care и Repair. Единствено BNH ми дава винаги еднакъв резултат, независимо от шампоана - лъскава, гладка, лигава и жива коса, чак си я гоня при изплакване, че ми се изплъзва от ръцете Grinning Шампоанът от серията обаче не ме впечатли изобщо. И това е най-евтината от всички други маски, които съм изброила... Значи като се замисля какви пари хвърлям и ми иде да се отпиша от темата. Ето, сега си поръчах желето на As I Am, че Ванеса за пореден път го спомена...

# 99
Аз май ще пробвам спрея на Балея и ще споделя. Надявам се да е с по-голяма фиксация от кремчето и да не утежнява косата.

# 100
  • Варна
@Spiritlight, твоята коса каква класификация е? Моята е 3а/3б според мен. Но на мен това да ми стои лигава хич не ми се отразява добре, усетя ли я така докато слагам маска или балсам, вече знам да очаквам разхвърчаване и фриз.

@Диана Димитрова 654777, твоята коса ми изглежда подобна на моята, а след терапията изглеждаше уникално - точно към каквото се стремя Simple Smile.
Видях, че ползваш шампоан Avalon Organics преди протеиновата терапия, но аз не можах да го намеря из тукашните магазини, сигурно е от чужбина?
Сега по съвета на VanessaDE си поръчах и аз ДПШ на label m и ще видим какво ще излезе.
Но се чудя след терапията какво да сложа? Хидратиращата маска на brave new hair би ли била подходяща?

# 101
@Spiritlight, твоята коса каква класификация е? Моята е 3а/3б според мен. Но на мен това да ми стои лигава хич не ми се отразява добре, усетя ли я така докато слагам маска или балсам, вече знам да очаквам разхвърчаване и фриз.

3b е моята. Не знам, аз търся маски и балсами, които да ми я направят лигава... ако още на маската и балсама ми стои суха и сплъстена, значи не ги бива... Според мен обаче фризът зависи от финиша, поне на моята коса така съм забелязала.

# 102
  • Варна
Значи стигаме до въпроса за финиша, а аз такъв не ползвам. Той какво би трябвало да е?
Аз мислех, че балсама е последното, което се слага.

# 103
Keit , Avalon Organics поръчвам от naturalcare. bg. Харесвам ги защото ми втвърдяват косата, моята е прекалено мека,затова и не използвам прекалено хидратиращи продукти. Но незнам дали да ти ги препоръчам тъй като осъзнах че има известно разминаване в състава им . На бутилката  не е описан че съдържа sodium coco sulfate, а в сайта на авалон в описанието го има като съставка. Затова тъй като не съм сигурна го изоставих да го ползвам само по повод,поради добрия резултат който ми даваше. Сега съм с Напура и Меди и съм много доволна засега с първо измиване от Напура. А иначе след 2- те стъпки използвам хидратиращ балсам на Джовани, както и гела и балсама като финиши( всичко съм поръчвала от този сайт).

# 104
И при мен крайният резултат зависи основно от финиша. Финишът може да бъде стилизатор (балсам без отмиване, спрей, крем, гел, суфле и т.н. за къдрици) или маслен финиш (олио, кристали). Накратко - продуктите, които се слагат след измиването на косата.
Аз олиа по косата си отдавна не ползвам, не ми се отразяват добре в дългосрочен план.
Ще чакам отзиви за As I Am, Spiritlight.

Общи условия

Активация на акаунт