Къдрокоси красавици - 6

• 54 089
  • 777
  •   1
Отговори
# 315
Аз го помъчих 2-3 пъти и замина в олх.

# 316
Мари,точно това имам предвид.Може би ползваш по-тежки продукти от колкото косата може да понесе,вижда ми се тънка и не толкова гъста.Какви продукти ползваш и как ги редуваш?
Напура няма как да ти утежни косата,освен гела на Давинес...не съм го ползвала,не мога да кажа.
Относно Вируса,моя приятелка го изкара много тежко и каза,че косата и е останала наполовина,страшен косопад.Овладяла го с добавки,поне така си мисли.А може и от само себе си да е спрял,но от няколко дни се похвали, че всичко е наред

# 317
С риск да стана досадна- пробвах пак ампулата на Про- лонгър след ДПш и косата ми още при изплакването беше много “скърцаща” и твърда и неприятна. Голяма грешка ли е, че винаги след това слагам малко хидратиращ балсам ? Не мога да повярвам, че така би трябвало да ти стои косата като усещане. Може би просто не е моя продукт.

# 318
VanessaDe, много е тънка наистина, може би и не толкова гъста, въпреки че фризьори са ми казвали, че реално не е рядка, но косъмът е изключително фин. Иначе преди и след миене ползвам по половин ампула Напура - Анаген/Стамиген, а за първо миене ползвам шампоана Анаген (може би точно от теб съм видяла тези съвети). После редувам различни шампоани- Керастаз Specifique против косопад, Densifique, Kevin Murphy за  боядисана тънка коса или уплътняващата серия. Ползвам със съответните маски/балсами. След измиване енергизиращия гел на Davines, термозащита за  обем на Keune и това е... Конкретно на тази снимка за първи път съм си сложила пяна за коса по дължините. Веднъж месечно някъде мия с ДПШ. През изминалата една година си взех всички тези продукти, ползвах и други ампули и серуми, но очевидно бъркам някъде...

# 319
Аз установих, че при по-твърда вода (солена, а не хлорирана), косата ми стои по-добре. Сега се чудя с какво да имитирам ефекта. Даже използвах мини шампоан на Nivea, въпреки че не използвам дрогерийни марки. Косата беше къдрава и добре оформена!

Последна редакция: сб, 27 фев 2021, 13:27 от magdalena madzhurova

# 320
Март държиш ли на косата ампулата или веднага я изплакваш? Направо ме шашардиса с тоя резултат Grinning Нормално е да се стегне косата,но след като я изсушиш би трябвало да омекне

Мари реално ти имаш само един протеинов продукт и ако го ползваш веднъж месечно,няма да ти даде резултат.Кевин Мърфи няма продукти които да повдигнат и уплътнят косата,поне аз не познавам такива.Предполагам имаш Plumping Ш и Б,те са балансирани даже към хидратиращи.А хидратиращата му серия за мен е ужасна,косата ми се замазва и увисва

Магдалена солта е хигроскопична,изсмуква влагата от косата и стяга къдриците.Протеиновите продукти дават същия ефект.

# 321
Да, plumping серията имам на Kevin Murphy. Може ли съвет за хубави протеинови? ☺️

# 322
Пробвали ли сте измиване с оризова вода? Изплаква ли се след това ?

Как го правите и добре ли се отразява на косата ви?

# 323
Vanessa, стоя 5 Мин, не съм пробвала да я изсуша без да я измия без да сложа и балсам

# 324
Мари само с едно уточнение,че протеиновите продукти се ползват редовно за да дадат дълготраен ефект.С няколко измивания протеинът се отмива,имам предвид,протеинът доставен от козметиката.Хубаво е да се ползват и добавки
Аз харесвам Терапист на Керастаз,K-Pak на Джойко,двуминутния и двустъпковия реконструктори на Афоджи,Файбър Форс на Шварцкопф,Дензифик вече го имаш.
За твоята коса може би Терапист или Джойко ще са достатъчни,прецени какво можеш да си позволиш и към коя марка клониш.
Ползваш доста силикони,няма да е лошо да ползваш по-често ДПШ,косата ти не е гъста с дебел косъм и се утежнява лесно.Поне два пъти в месеца ще е добре.
Не се страхувай от ДПШ-а,той не е по-лош от Уош енд гоу да речем,даже вторият е десетки пъти по зъл.Ползвай си го редовно за да ти е чист скалпа и дължините да поемат хубавините по-лесно.

Март измивам с шампоан,нанасям ампулата,минавам с пресата да се задейства,седя 15-30мин,изплаквам,нанасям финиши и суша.Резултатът винаги е един и същ  и не съм получавала твърда или скърцаща коса.

И оризова вода съм пробвала преди време,май няма нещо дето не съм пробвала Grinning
Не е лоша идеята,косата става наистина хубава,но си е голяма играчка,това втасване,чакане,пък после поливане,киснене...И съм изплаквала и съм я оставяла на косата си и като кошница съм ходила...
На който му се занимава може да пробва,хубав е ефекта.Оризовата вода си е протеинова терапия,трябва да се внимава да не се прекалява

# 325
VanessaDE, много ти благодаря за съветите!

Виждам, че в момента има хубави намаления на Joico и Kerastase, ще си избера едно от тях на първо време, после ще взема и другите. Имам само още няколко питания, дано не ставам твърде досадна. Вероятно част от нещата ще ги усетя сама в процеса на ползване.

Виждам, че в Joico K-PAK серията има и хидратираща маска, и такава, която се води ревитализираща за увредена боядисана коса. Може би в моя случай е по-добре да взема втората, въпреки че от това, което съм чела, излиза, че след протеинов шампоан може да се ползва както хидратираща, така и протеинова маска. Чудя се и за балсама от серията, той е само един. Не знам и дали при мен не е по-добре да ползвам по-малко продукти - само Ш + Б или само Ш + М.

За серията Therapiste - там няма балсам, но има грижа преди измиване и маска. Едва ли има смисъл да ползвам и двете, затова може би само маската...

Мисля си след 2 или 3 поредни измивания с протеин да ползвам някоя от вече наличните ми серии на КМ.

И последно питане - когато мия с ДПШ, ползва ли се друг шампоан след него? Чудя се и дали да мия с Анаген преди него (както обикновено) или само два пъти ДПШ и после някаква маска/балсам.

# 326
Момичета, в Arlen има 30% намаление на Joico K-Pack серията.
https://www.arlen.bg/product/16587/vazstanovyavasht-shampoan-za- … hampoo-300ml.html
https://www.arlen.bg/product/9028/shampoan-za-dalboko-pochistvan … hampoo-300ml.html

Единия шампоан е дълбоко почистващ, а другия е протеинов. Надявам се не греша, сега се чудя кой да взема или и двата направо.

# 327
Мари K-Pak няма хидратиращ продукт,предполагам имаш предвид Интензхидратора,той е балансиран,ако се ползва на всяко миене в един момент ще втвърди косата.Невероятен продукт е,но е силен,така че,имай си едно наум.
Аз предпочитам маски,балсамите не са ми достатъчни в много от случаите.Manishma ползва балсама и на нея и е добре.Ти си прецени,какво харесва твоята коса.Във всеки случай,нямаш нужда от маска и балсам,освен ако не държиш да ги имаш и двете.
Терапист грижата преди Ш може да се ползва и като балсам,но сравнен с маската е доста хард,така че е по-добре да се ползва по предназначение,за да не се озовеш с каска на главата.
Всичко е въпрос на коса.Може да са нужни 5 измивания с протеин,един с хидратация и обратното.Проба-грешка или успех,няма друг начин.Моята коса например,не харесва хидратиращи шампоани,едно-две измивания в месеца са и достатъчни,но има хора,които не могат без хидратиращ Ш или поне така казват.
Ако ползваш често ДПШ,можеш да измиеш веднъж с него и после с друг Ш,но ако го ползваш веднъж в месеца,по-добре си измий два пъти с него и после маска/балсам.
Анаген можеш да си ползваш преди ДПШ-а,но дали има смисъл...за мен е излишно,но ти си реши

Ех че хубави цени на Джойко Hug Магдалена,не грешиш,така е.Аз бих взела и двата

# 328
Момичета, тези които имате желето на As I am, как разбирате какъв е срока на годност?
Моят да не е изтекъл 2019? Или това е дата на производство може би. Ако е така, как да разбера до кога е в срок?
Пробвах желето самостоятелно и пак същата миризма ме преследва, ще полудея.
Резултатът е 100% от желето иначе, много хубава ми става косата. Нооооо, тази миризма...

# 329
Моят номер отдолу е същият, само последната цифра е различна. Срокът пише, че е 1 година след отваряне, така че не ти е развалено. Не си обяснявам защо ти мирише така, на моята коса изобщо не се задържа аромата. Ето, сега си сложих желе и косата ми мирише на маската, с която бях в банята, от желето - нищо. А наклепах добре. Ама аз дори като го нанасям почти не усещам аромат, трябва да си напъхам целия нос в кутийката, за да усетя.

Общи условия

Активация на акаунт