Къдрокоси красавици - 6

• 54 068
  • 777
  •   1
Отговори
# 375
Чудесна коса, изглежда толкова здрава и жизнена! От клипчето нищо не разбрах, но от малкото, което схванах, трябва да си навивам всеки отделен кичур. Няма да стане, аз половин час губя по миене, слагане на продукти, чакане да подействат... ако взема и кичури да си навивам, трябва отпуска да си пускам, че да си измия косата...

# 376
Spiritlight, тези няколко кичура ми отнеха не повече от 30 секунди, другия път ще пробвам на цялата,защото не е особено гъста ( което обаче сигурно ще отнеме от обема, но ми е интересно)  Simple Smile  Ти ако си с по-гъста вероятно ще отнеме много време Simple Smile Благодаря за комплиментите Blush Heart

# 377

Spiritlight , това е първи ден от измиване с балсама Lakme.  Мисля, че добре се справи определено има фиксация ,но на следващо измиване тоест след 6-7 дни ще кача отново снимка да видим разликата тогава със сигурност ще ти кажа с точност как се е справил  и дали наистина ми харесва.

# 378
Много ти отива тази прическа,Диана 💗

# 379
Brainbug на мен косата ти повече ми харесва без намасурчването,стои някак по-ествествено.Страхотна коса Flowers Hibiscus
Диана и ти си навъртяла спиралите Stuck Out Tongue Winking Eye с какво ще ги рефрешваш? На 7ми ден с Лакме малко ме съмнява да стоят по този начин

Iseis
Намокряш,стилизираш,изсушаваш...а после? На 2b-2c нямаш много опции,не знам какво очакваш от продуктите.Твоята коса се води чуплива,вълнообразна,ако не слагаш хард фиксиращи продукти всеки ден,трудно ще докараш къдрици

# 380
О, къдрици не очаквам, просто някаква прилична четина, или съм с бухнала кошница, или със смачкана косица. Аз и за това смятам моят тип коса за най-ужасен. Все ми е едно дали е права или къдрава, но поне едно от двете да е, а не един кичур къдрав, един прав. Какво да го правя това Unamused

# 381
Аууу, Диана, харесва ми много! Аз мия на 3-4 дена, така че със сигурност ще ми издържи. Поръчвам го! Blush

# 382
VanessaDE, благодаря- на младини косата ми беше два пъти повече и цялата стоеше така намасурчена. Сега страдам по отминалите дни , та затова реших да експериментирам Blush Много скоро ще ми се наложи да я боядисам и ме е страх, защото още повече ще ми се отпуснат къдриците, имах червени кичури навремето и където бяха те, косата ми беше чуплива. Всъщност има ли боя, която не скапва формата на къдриците? За сега скубя белите косми, но стават все повече откакто детето тръгна на училище Laughing
sl , доволна ли си от Cantu спрея? Hairmag ми е до вкъщи и все го заглеждам, но нещо не ми хареса състава...
Гледам, че обсъждате As I am желето, дадоха ми мостра, но не ми хареса. Дълго време използвах Kinky curly, но вече трудно се намира, затова минах на Cantu custard и съм доволна Simple Smile

# 383
Spiritlight,  дано не те подведа  не съм виждала твоята каса , но според това което чета като продукти които ползваш ми се струва доста по гъста и с дебел косъм от моята. Дано ти хареса балсама, че ще ми триеш сол на главата 🤣🤣😊

VanessaDe,  рефрешвам си я със същия балсам който ползвам на първи ден , но доста по малко количество и с малко вода. А на 7ми ден преди измиване ще кача снимка да видиш каква съм цветуща 🤣🤣 . Каквото и да сложа няма начин на 7ми ден косата ми да изглежда като на 1- ви. А и зависи с какво съм я измила преди това . Тук на снимката съм на трето измиване с Напура и двуминутния реконструктор на Афоджи.  Когато използвам протеинови и балансирани продукти( балансиран ти каза че е Афоджи и аз се съгласявам😊) косата ми и по- твърда, стегната и въпреки това жива, обемна и в комбинация със стилизант , който има задържащ ефект мога да не я варзвам 7дни без проблем. Естествено на 6тия и 7мия ден няма да изглежда толкова добре като първите дни ,но ще е задоволително, колкото да не се вързвам на опашка. Когато обаче използвам хидратиращи( като хидратора на Джойко,например) нещата са по друг начин. На 4ти ден косата вече е с фриз,не са така стегнати къдриците и тогава - измиване на 5ти ден. Затова използвам по-рядко хидратиращи продукти, а наблягам на протеин и баланс. А когато съм измила косата си с протеин тогава мога да преценя дали и стилизанта е хубав , затова писах ,че до 7ми ден ще видим как ще се държи Лакме, ако на 4-5ти ден се наложи да е вържа значи за мен е добър, но не е уау и пак ще си го ползвам. Ох извинявам се за дългото писане исках да съм максимално изчерпателна, че май се улях😊🥰🤣

# 384
А балсами какво ползвате след протеин или баланс Ш? Аз бях останала с впечатление, че винаги трябва да ползвам хидратиращ балсам и си ползвам само такъв Simple Smile

# 385
Привет Simple Smile аз пробвах дълбоко почистващия шампоан на Joico K-Pack . Измих косата 2 пъти, защото първото нанасяне буквално бе изсмукано от косата ми. Сложих колкото грахово зърно 2-рия път и стоях 2 минути с шампоана. Чувствам косата много мека, лека и съответно леко хвърчаща и леко "сплескана". Има принос в това и носенето на качулка тази сутрин. Но и косата на майка ми беше много лека, мека и хвърчаща, а тя е с къса, права и боядисана коса. Такъв ли е ефекта от ДПШ или аз нещо обърках?

# 386
Iseis имах предвид като изсушиш с дифузера после не я ли намачкваш?Не би трябвало да седи като мокра,освен ако не се търси този ефект.
Това с правите и къдравите кичури може да се дължи на много неща,ген,проблеми с някой орган,неправилни продукти,даже съм чела,че психическото състояние към момента също оказва влияние,колко е вярно не знам.
Без снимка и описание на продуктите които ползваш,малко трудно е да се даде съвет.Няма универсална рецепта за всички коси.

Всъщност има ли боя, която не скапва формата на къдриците? За сега скубя белите косми, но стават все повече откакто детето тръгна на училище Laughing
Има такива бои,всички ние се боядисваме и има от къдрави по-къдрави коси.Не бой се,боядисвай смело(но не с дрогерийна боя) и не си скуби косите Wink

Диана от време на време трябва и поне хидратираща маска да ползваш.Афоджи не е толкова безобиден колкото си мислиш,да не ти се пресуши косата след време.
Ще чакаме снимка Wink

Магдалена измита с ДПШ коса показва реалното си състояние,без стилизанти,силикони и т.н. Нормално е да е хвърчаща,особено ако не е гъста с дебел косъм.Маска или балсам поне не слагахте ли след него?
Не стой с ДПШ на главата,даже не е и нужно по два пъти да миеш ,ако няма много натрупване на продукти

# 387
Момичета, а аз да попитам възможно ли е Genesis серията на Керастаз някак да "затяга" косата ми  или си въобразявам?
За ефект "лигаво-мека" коса Дисциплин ли е най-подходящата серия според вас?

# 388
Vanessa, не сложих маска, защото исках да видя действието на шампоана. Ще дам отзив и за другия шампоан. Сега като маска разполагам само с Brave New Hair Reboot.

# 389
Vanessa, като мокри седят в смисъл на меки, лигави някак.  Забелязвам, че такъв ефект докарвам, ако ползвам шампоан с някакви масла. Даже веднъж си правих маска с бадемово масло и косата ми стана права, като праз. От тогава масла не ползвам. Иначе, каквито и шампоиани да ползвам, следва балсам на Джон Фрида срещу фриз и крем за къдрици на Пантен. Ако сложа и пяна отиват към 3а. Моят проблем е основно с освежаването на следващите дни и това, че имам силно къдрави и почти прави кичури.

Общи условия

Активация на акаунт