ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - тема 2

• 24 513
  • 783
  •   1
Отговори
# 585
И при нас се случи...първото падане от спалнята. По принцип го ограждам с огромната ми възглавница за бременни докато си играе на активната гимнастика, като отворената й част сочи към възглавниците на спалнята (още е малък да я прескочи). Но този път не я бях нагласила хубаво, бях си на спалнята с гръб към него и изобщо не очаквах, че може от средата на спалнята да се превърти чак до края й и да падне, при положение, че първото му обръщане беше скоро и никога не съм го виждала да се обърне няколко пъти един след друг, мислех, че може само от гръб по корем еднократно, но той явно е комбинирал обръщания+ завъртания.
Повярвайте, бебетата ви могат много повече, отколкото си мислите и си проявяват новите "таланти" изведнъж, без предизвестие. Слава Богу, нямаше реакции след падането, разплака се почти веднага, огледахме го за зачервявания, размахвахме му пръст пред очите за проверка, нямаше повръщане, сънливост и температура, така че не сме го водили никъде. Намерих го по корем, може би това е по-благоприятното падане. Но сърцето ми изскочи когато чух "туп" и обръщайки се видях празната спалня..
Втори месец давам Омнибиотик Панда и си се изхожда все така - на 4-5 дена веднъж обилно и течно. Вече се примирих, уж Пандата била подходяща и за бебета с алергии, затова не я смених, но дори атопичният му дерматит се обостри сега и ми се иска да пробвам Waya d3. Не знам доколко Омнибиотик действа с натрупване или просто не е неговият пробиотик.

# 586
  • София
Ели, здравей и добре дошла, дано ти е уютно в нашата темичка!

Охх точно от падане ме е страх. Гнездото още се ползва вкъщи, но е почнал да се превърта през него и да излиза почти. Засега успяваме да го опазим, дори и на спалнята.
Кошарата отдавна е на най-долното ниво.
Взех онзи ден от онези пъзели килимчета за игра, още не съм го ползвала. Ще почвам само там да го държа и дневен сън в кошарата.

# 587
  • Пловдив
Ели, добре дошла.

Той си е в летния кош от бая време вече, в седнала позиция към мен, с допълнителна възглавница в коша.
Вече 3 пъти успява да падне от дивана. Първия път се стреснах, втория път беше при баща му...и вече знам, че тепърва ще пада/ще се удря повече.

# 588
Милите, представям си как сте се почувствали и ние на косъм да паднем, само му провисна крака, но на мен щеше да ми изкочи сърцето.

При нас акането се нормализира горе долу, преди беше на 6 дена, вече се случва преч ден, два, понякога всеки ден. Единстевеното, което съм променила при него е количеството мляко, а при мен е, че почнах да пия масло от черен кимион и омега 3 в течна форма.

Зимния кош, трябва да го сменям и аз, че достигнахме максималното тегло - 9кг, но се услушвам още..

Онзи ден след ваксината моя бебок също се събуди с рев. Случвало се е и преди, но тогава не можах да го свържа с нещо.

# 589
Добре дошла, Ели! Blush

Нашата дунда на прегледа на 5 месеца излезе 7800 гр.и 66 см. За пръв път след ваксина ми вдигна температура. Дадох панадол и сложих куул пач на челцето. Педиатърката каза, ако вдигне над 39 да сложим свещичка Ефералган, но слава Богу не се наложи...
Само на кърма е, ака по 3-4 пъти на денонощие.
Захранване не съм започвала още, чакам да стане на 6 м.
В количката спря да реве откакто е в коша за кола, но гледам разходките да не надвишават два часа. Тя в количка спи макс 30-40 мин. През останалото време си зяпа и изучава какво се случва навън. Вече не й нося изцедена кърма в шише, ами направо си я кърмя навън на някоя по-закътана пейка.
“Бърбори” си доста, смее се с глас, пищи, крещи - звучи като граблива птица Joy
Върти се, но не й е любимо, по-скоро обожава като е по корем да се придвижва като червейче, тоест пробва се вече да пълзи.
Освен ужасният косопад се сдобих и с отвратителна кожа на лицето - лющи се, почервенява, и пъпки ми излизат... да се нагласят вече тия хормони, че ми писна Triumph

# 590
При мен косопадът на моменти е плашещ, поне съм с гъста коса и не се притесняваме, че ще остана без, дано спре скоро.
Моника на 5 м и 10 дни също тежи 7.800 кг и 68 см. Биха и последните две ваксини в крачетата, много плака този път, вече се усеща. Следващата имунизация ни казаха на годинката.
Ние сме с летния кош вече втори месец, родих се, няма истерии навън, а и ми е по- лек и прибран от другия.
Имаме заместен обяд, започнах да замествам и следобедната закуска, като предлагам плодове и каша. От 6м ще вкарам месото.

# 591
И на нашата прякорът й е грабливата птичка напоследък, защото измъква предмети от ръцете на хората Grinning
Добре дошла, Ели Joy
От нашата спалня ще гледам да не пада, защото е много висока. Спи от страната, която е доближена до нейното легло. На диван не я оставям дори за малко. Слагам я на люлка, нейната маса, която е от няколко дни, или направо на земята
Вчера взехме кръв, за да видим Хгб. 129 е и захранването официално стартира на 6 месеца
Правих една клизма веднъж за 4 дни неакане. От аптеката я взех, не с домашни средства, и се учудих колко е нежна. Направих я, защото се напъваше много и свиваше крачета. Иначе 4 дни без и на кърма е ок

# 592
Нашият още не е падал, аз си знам, че ще започне да се върти, точно когато го оставя сам нависоко без наблюдение, затова и не рискувам 😃 Оставям го или в кошарата, или на земята.
Amelin, вие защо сте взимали кръв? Аз знам, че на 6 месец се взима, на вас по-рано ли решиха, или вие решихте?

# 593
  • София
Дунда, по колко СЗ започна да даваш? Аз сега мисля да вкарам последно зелената чушка от утре за 3 дни и после да включа елда и плодове за СЗ, ама не знам още как да направя схемата. Май малко елда ще добавя в зеленчук няколко дни да я вкарам. Друга каша май засега няма. И плодове съм наумила круша, ябълка, банан и авокадо (то не е плод май, ама за СЗ с банан ще е топ).
Ние другата седмица сме на преглед. За см не знам колко ще е, някъде 69-70 ми се струва по дрехи и вчера го теглих 8400. Предпоследната ваксина ще слагаме и предполагам ще ни прати на изследвания.

# 594
Започнах с 40 гр плодово пюре. След това започнах да правя каша с 40 мл вода и добавям сухата смес (на око)+ плодовото пюре 40 гр. Ще увеличавам водата, докато заместя хранене.
Вкарах елда и оризова. Сега съм взела и царевична.

# 595
Здравейте момичета., аз съм от ноемврийките, но очаквахне бебо да се роди след 15ти октомври, така че си ви следя от ден първи, много сте готини и се ориентирам и по вас как се развива Жорко. Сега обаче съм много притеснена на тема алергии и атопичен дерматит.
Tinyfairy исках да те питам към какво има алергия твоето бебче?Как го установи.?Направили тест за алергия или само пкк и дкк?Моля те дай повече инфо, че и аз съм на тази тема .

# 596
Добре дошла, Ели
Малкият още не е падал, но беше на косъм онзи ден. За секунди се обърнах и той се беше търколил до края на дивана. Вече е много силен, сграбчва със сила, търкаля се по веднъж, но някак се избутва с краката и се тласка, очите трябва да са ми все в него.
Има истерии в количката, но откакто обърнах летния кош да зяпа напред не протестира толкова.
Аз започвам захранването след 10-тина дни, имам чувството, че вече не му стига съвсем кърмата. Аз го кърмя и през нощта на 2.5ч все още, а майка ми казва, че е време вече да прави поне 6 часа пауза. Досега не се е случило....
Вашите бебета колко пъти се хранят нощем? Знам, че АМ държи сито повече време. За жалост той ползва гърдата за приспиване и май лошо правя, че само и само да поспя му давам да суче когато замрънка. Ще говоря с педиатърката и ще видим какво ще стане...

# 597
Деси, и аз кърмя през нощта на около два часа. И да искам, няма как да изкара цяла нощ, защото е гладен. А гладен не искам да го държа. Това си е съвсем нормално за кърмени бебета, а и не само. Аз така ще си карам и ще се надявам някой ден сам да започне да прави по-дълги паузи.

# 598
  • Пловдив
На АМ е Георги вечеря към 21, писва за храна между 4-5ч. сутринта, сам си направи този режим в един момент. Не съм давала вода вместо АМ и т.н., като си ревне си го храня.
Утре ще вкарам чия в тиквата, от зеленчуците остана грах и зелена чушка да вкарам и ще започвам плодовите.
Обядът какъв грамаж давате? Давам 130, но не го държи сит, както АМ, а и виждам, че има бурканчета по 190мл.

# 599
Моника изяжда едно бурканче от 190 гр на обяд, държи я сита 3:30-4 часа.
Вечер яде 180 мл АМ и спи до 8 сутринта, сама спря да се събужда рано. Давам сутрешното малко към 9ч. Храни се по 4 пъти на ден.
9ч 160 мл АМ
13ч 190 гр зеленчуково пюре
17ч 160 мл АМ (започнах да замествам с плодове и каша и намалял АМ по малко)
21ч 180 мл АМ
Това ни е графика общо взето, преди имаше едно хранене към 5-6 сутринта, но спря да става за него.

Общи условия

Активация на акаунт