ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - тема 2

• 24 498
  • 783
  •   1
Отговори
# 690
Количка лятна имам , наследство от по- големите.Сгъва се лесно, компактна за колата. Чакам стабилно да се затопли и минавам на нея. Тъкмо ще стане на 6 мес.
 Аз въвеждам по 2 дни нов зеленчук и после добавям друг. За сега най й хареса тиквата. Отваря уста, облизва се и иска още. Откакто я захраних( от 6 дни) започна да спи  по- добре. Но й избиха и 2-та зъба, които я мъчиха от 2 мес., та явно и това е от значение.
  Камера ползвам на Xiomi. Подарък ни е. Ползвам я рядко. Основно когато спи в спалнята, а аз на кухнята я наблюдавам.
   Със забавленията много сложно в това лошо време. Редувам активна гимнастика,  диван, столче за хранене, ръце, но всичко й писва бързо. Иска вече всичко да пипа, да взима, дърпа. Сърди се, ако нещо не й дадем. Чак ни се кара, като ръмжи. Тъкмо мислих да я запиша на плуване, те пък взеха и затвориха басейните:confused:
  Гледам почти всеки ден да излизаме навън. Само ако вали - не.

# 691
Аз също разглеждам летните колички, защото нашата е много хубава и удобна, но голяма и той още малко като порасне няма да ми е удобна. Отделно разглобявам предното колело и докато я кача в колата е голям зор и тежи. Искам някаква лека, с голям сенник и що годе багажник, ще гледам да е среден клас. Хвърлила съм око на Кика бу, модел Cloe. Те с Чиполино май са от един китайски клас. Изглежда ми удобна и за тези пари е екстра.

# 692
Ние имаме камера роботче LiveCam. Подариха ни я.
https://m.emag.bg/smart-bebefon-kamera-robot-livecam-s-wifi-full … fhd/pd/DL5YRWBBM/
Много съм доволна. Има си приложение дето се сваля на телефона и ти пуска известия, ако има движение или звук. Също така камерата се мърда във всички посоки и има и нощен режим. Можеш да говориш на бебето през камерата. Да правиш моментни снимки. Има я в емаг намалена на 85лв от 180лв, което ми е малко странно такова голямо намаление да има.
Ние скоро не сме излизали. Бяхме на ваксина преди 3 дни и го пазех. Та и тук има яко сняг сигурно 30,40см. и  не е много за излизане с придружен вятър. А така ми се излиза. Чудя се и аз с какво да го забавлявам. На гимнастиката, на шезлонга, на креватчето с въртележката. Слагам го вече поседнал, че и той си иска. Лекарката ми каза постепенно, но дори и да го наклоня малко назад под възглавница и решава, че ще тръгне напред. Та вече си го подпирам между две, три възглавници и си седи и се подпира. Така си играе и се радва.
Ние от скоро позбахме захранването. Сега сме на оризова каша без глутен и то само следобед. Иначе от другата седмица към края започвам с картофа. Купих му едно био пюре от картоф (понеже нямаше никакво друго, като избор) и едно от тиква. Странно как трудно се намират тези пюрета само с картоф. След първото бурканче мисля да си го правя вкъщи. Иначе и нашата педиатърка иска цяла седмица да е първият зеленчук и чак след това да въвеждам останалите. Всеки по 2-3 дни и да комбинирам след като ги въведа. За плодовите ми каза след като съм въвела всички зеленчукови и тогава и тях.

# 693
  • Пловдив
С нищо не го наблюдавам, единствено на 1.01 като празнувахме продължението на нова година чрез вайбър го наблюдавах, че остана в къщата, където празнувахме, а ние се преместихме в механата.
Имам подарена лятна количка, но нямам намерение към момента да я ползвам, нашата си ми харесва, заема ми багажника с шасито и задната седалка с коша, но искам да си я ползвам.
Моя още го мързи да се обръща, та след ядене или лежи или си е в стола за хранене.
И на мен ми е много тъпо за басейна, защото това е единственото място, на което детето се движи, уморява и т.н.
Нов вид храна /4-5 лъжици/ въвеждам, към въведен продукт, на другия ден го правя половин бурканче, на третия вече новият се превръща във въведен и вкарвам следващия.

# 694
Ох, Eleanor, с глас се смях на новия ви начин на приспиване Joy
В часовете на будуване ние се разнасяме, скачаме на топката, активна гимнастика, люлка, легло с пусната въртележка, маса. На последното ни е позволено по 20 минути на ден до 6я месец, та я прибрах тия дни, за да не ми се пречка. Студът не ме спира, само вятърът.
Огромен глас за лятна Макларън. Перфектната количка за мен. Дори това, че няма напълно легнало положение не е проблем. Много сладко са си спали в нея. Нашата много ми харесва, но си е тромава и заема място в багажника. Подозирам, че като тръгнем на почивка, ще купим или лятна, или багажник за кола. Аз съм си отгледала и двете деца с Макларън триумф (без първите месеци) и я продадох след това за супер цена. Не беше мръднала, нищо че изглежда като детска играчка. Ето я, тук е и с хубаво намаление
https://www.hippoland.net/maclaren-lyatna-kolichka-triumph-medie … imeade-wd1g030632
Бебефонът ни е mappy с камера. На много хубава промоция го бяхме взели от емаг

# 695
  • София
Ние пътуваме с адски много багаж. Просто едвам се събираме в джипа, а имаме още две коли като моята е най-малка, градска такава. Багажникът побира доста, но за път с количката и целия катун няма шанс, а другите коли не ми е комфортно да ги карам аз (на едната отказвам вече почти 2г Grinning). Мноооого си я харесвам моята, но до няколко години ще мина май май на джип също. Потресаващо е количеството чанти и куфари, а взимам най най-нужното. Освен Макларън забравих да пиша, че съм гледала и Ергобейби Метро, но е черна.

За след хранене не винаги го оригвам вече. Оставям го да играе, той е вече нон стоп по корем и така сам се оригва. След захранването е връщал мляко броени пъти. Предимно като е в мен и реши да се сгъне на две, за да хване краката си.  Останалото време просто текат слюнки като от някой санбернар.

# 696
Ергобейби Метро я гледах в магазина, супер лека е, но е доста малка. Аз си представям, че ще ползваме лятната количка до около 2г и наистина не виждам как ще се събере по-голямо дете вътре, особено ако е по-едричко. Също седалката е доста ниско до земята и краката ще изтърчат. Поне за мен не е вариант, но наистина беше най-леката в магазина.

# 697
Аз да се оплача.... Кая е с червено гърло и кашля. Изписаха ни панадол, проспан, вит. ц и имуностимулатор. Освен това има ужасни колики от картофа и го спрях. Вечер изобщо не спи спокойно, мисля че са зъбите. Постоянно вади и слага бибата в уста и се върти, пробужда, мрънка. От няколко дни почти не сме спали с ММ. Мажа с генгигел и бочко, но без резултат.
Ще откача направо.....

# 698
  • София
Деси, на мен педиатърката ми препоръча Камилия като по-силно за зъби. Засега Дентокинд успокоява положението, но ще се заредя и двете да имаме. Бочкото дори не го доизползвах, нищо не помагаше според мен.
А за спането при нас в момента е две нощи спи, три ни разказва играта. Като е зле положението зарязвам всичко домакинско и почивам с него през деня. Тогава е по-поносимо.
Да оздравява бързо малката.

# 699
Аз също купих Камилия, но още не съм я ползвала, защото пише, че може да се ползва 7-8 дни само. На вас казаха ли как се приема? То тези зъби може да го мъчат с месеци.

# 700
  • София
Нищо не каза, само рецепта написа. Аз не успях да взема днес, че нямаше в аптеката и тези дни ще отида до друга. Доколкото разбрах е на прахчета. Мисля да видя дали може в млякото да му ги разтварям.

# 701
Не са прагчета, а течност. Но явно се използва вече като почти е избило зъбче, защото само 8 дни пише да се дава. Аз се чудя дали няма нещо, което да не е гел и да може да се ползва по-дълго време.

# 702
Нашата изписа Гелчето има като четчица на върха уж да се почесва, но съм повече доволна от Осадент пилули, слагат се осем Топченца на езика на бебето 😇

Не са прагчета, а течност. Но явно се използва вече като почти е избило зъбче, защото само 8 дни пише да се дава. Аз се чудя дали няма нещо, което да не е гел и да може да се ползва по-дълго време.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 18:12 от Leyla Shaban

# 703
От събота давам на Митко тиква, обаче хич не я харесва, днес ще пробвам с картоф. Ако пак се мръщи ще изчакам 2 седмици и пак ще пробвам. Сглобихме му кошарата за игра, доволни сме. Стои стабилно има си кош като за баскетбол и две футболни вратички. И пъзела е супер. Митко си стои вътре, но още му е ново и само оглежда за сега.
Днес трябваше да го водя да му слагат ваксина, ноо я няма личната ии... остава за другия вторник. При нас има много сняг около 40 см.

# 704
Здравейте, мина нашата консултация за 5м и приключихме за сега с ваксините. Искам да питам по-запознатите от вас, че нещо не мога да ги вържа тези ваксини. На 2ри месец ни биха 2, на 3ти една и сега пак 2. Правилно ли съм разбрала, че 6-валентната има 3 приема и тази за пневмококи 2 приема Rolling Eyes
Иначе започваме захранването след 6м.

Общи условия

Активация на акаунт