ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - тема 2

• 24 495
  • 783
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, момичета. И аз да се включа, че от доста време не съм писала, но ви следя постоянно.
Тъкмо се върнахме от консултация и му биха ваксината. Имаме разрешение и за захранване вече, но мисля да минат 2 дни след ваксината и тогава да започна да му давам. Каза ми да започна с безглутенова каша следобед да му давам. Та в тая връзка да ви питам вие на коя марка от безглутеновите давахте и сте доволни, че се чудя от кои да взимам. Каза ми така да му давам 1 седмица и след това да почна с картоф- първи ден по 2-3 лъжички и така всеки следващ ден да му увеличавам докато не направим към едно цялостно ядене от 160-170гр. После да започвам и другите зеленчуци - морков, пащърнак, тиква и т.н., като да ги редивам по 2- 3 дни всяко и пак така първо с малко и до третия повечко. И ми обясни , че като вкарам няколко зеленчука да почвам  да смесвам по два на едно хранене. Даде ми и няколко направления- офталмолог, ортопед и ПКК и урина, та ще видя към края на месеца да минем да ги направим. Малко с това вземане на кръв е кофти работа, ама в болницата, като бяхме се нагледах на боцкания, та сякаш претръпнах. Никола днес не разбра,че го боцкаха по крачето. Само накрая, като тръгна да изважда иглата се усети и промрънка леко. 😃
На нас спането ни се пооправи. Вече вечер прави по-големи палзи по 4-5 часа. Нощем се разреве към 3ч. и ставам да го взема от креватчето и го слагам да спи при нас и си го кърмя легнала. Та да мога да се наспивам.
Иначе венеца го сърби сърашно много. То са лиги, то е чудо по цял ден. 😃 Но пък е станал страшно забавен. Прави вече всякакви номера и щуротии. Мъча го да го науча да се обръща сам, че стига само до едната си страна. 😄 Иначе всичко гледа да лапа в устата.
Имам вече столче за захранването от Икея. Леля му го подари, но да почне да сяда стабилно и ще го слагам на него. За сега мисля, като го храня да е в шезлонга на поизправена позиция или приседнал в скута ми за по-лесно.

# 676
  • София
На нас пък днес ваксината не ни я биха. Няма я налична чакат доставки евентуално другия месец... Размина му се боденето. Имаме направление за кръв и урина, както и за ехография на коремни органи. Претегли го 8800, 68 см и каза да включвам месата. Пиле - пуйка - заешко. Само, че мисля първо елдата и оризовата каша с няколко плода да вкарам и тогава месата. Засега от тях ще взема заготовки и ще огледам от къде да взимам хубави. Зеленчуците са от магазина, ако има био супер, ако не нормалния щанд и ги кисна малко във вода.

# 677
  • Пловдив
На нас ни отмениха консултацията, съответно кръв и урина остават за април.
Плуванета от понеделник затварят, дано времето се пооправи, че не знам иначе какво ще правя.

# 678
Момичета, по колко дни въвеждате нов зеленчук при захранването (започвам от понеделник) ? Педиатърката ми каза по цяла седмица от един вид, но на мен ми се струва много дълъг период. Мисля да започна с тиква за два дни и ако всичко е ок да продължа още два дни с нея, но да прибавя следващия зеленчук (примерно морков). След още 2-3 дни трети зеленчук и така. Дали съм на прав път?
Ужасно време е навън, малкия се изнервя вече. Редувам гимнастика, кошара с играчки, на ръце, на крака... вие какво ги правите мъниците при лошо време?

# 679
  • София
вие какво ги правите мъниците при лошо време?
Излизаме:)

# 680
  • София
Първият зеленчук се дава чисто 5-6 дни. Останалите по минимум 3 дни.

Аз давах една седмица тиква и после към нея прибавих следващия зеленчук. Новите ги слагах към въведените.

Не сме излизали няколко дни. Пазих го, за да не настине преди ваксината, която трябваше да сложим, ама уви чакаме я. Умаля ни космонавта, имам едно пролетно-есенно яке, но мисля, че ще му е студено с него. Надявам се да се стопля пак скоро и да правим тегели нагоре-надолу.

# 681
  • Пловдив
Въвеждам храна 2-3 дена и минавам/добавям следваща.

4 дни не го изкарвах, че беше кошмарен вятър, вчера утихна и изкара 3 часа навън, студът не ме плаши и не ме спира.
Сега вече ме е яд, че и плуването затвориха и не ми се мисли, ако продължи дъждът няколко дни.

# 682
Момичета, споделете с какво наблюдавате бебчовците. Има ли как се си го наблюдавам чрез приложение на телефона. Не съм проучвала въпроса, но искам да си закупя нещо такова - бебефон или камера.Какво използвате и от какво сте доволни?

# 683
Ние си купихме камера Xiomi. Свързана е към всички телефони, доволна съм. Мога да го гледам, дори да не съм си вкъщи. Иначе го ползваме с един стар телефон вкъщи, така нашите са свободни да си ги ползваме 😄 Като цена беше под 100лв мисля. Камерата е с хубаво качество и през нощта.

# 684
  • София
Ние сме с бебефон Чиполино Вектор. Изтърван, удрян, падал, малкият му разказва играта, топ е. Иначе ММ после се сети за вариант да купи камера и да я върже с телефоните ни, но си останахме с бебефона. Нещо тип около 150лв беше май.

# 685
Ние сме с камера tp link. Не помня точно, но нещо около 60 лв беше. Гледаме си го през приложение на телефона, има нощен режим, известия за движение, може да се говори през камерата (не че сме ползвали тази функция). Самата камера пак през приложението се движи наляво надясно, нагоре надолу. Доволни сме за сега

# 686
Ние поръчахме китайски Tak Tark от Али експрес за около 60 долара и дойде за 4 дни от Полша безплатно. Доволна съм. В Интернет продават същия (мисля, че беше Mappy, но да не излъжа ) , просто слагат различна марка

# 687
Имате ли лятна количка и мислите ли да си вземете такава? Аз сериозно им се наглеждам, искам нещо по-компактно, леко и лесно за сгъване. Голямата количка е много удобна, маневрена и с голям багажник, но реша ли да пътувам с колата е голямо мъкнене. Отделно заема почти целия багажник, а сме с джип, в другата ни кола даже не се събира.
Споделете имате ли наблюдения и мнения от конкретни модели?
Днес взехме и столче за кола 0-36 кг, с опция сън. Изглежда много комфортно, предстои да го поробваме.

# 688
  • София
Дунда, ние също мислим за пътуване да вземем по-компактна количка. На нашата й разглобяваме дори колелата, за да пестим място. Загледали сме McLaren, но са по-скъпи и евентуално ще гледаме или втора употреба, или някоя друга по-евтина. Може и да се навием да купим нова, но бих дебнала намаление.
И столче за кола също ще поръчваме. Харесахме едно от Германия. В комплект с предпазител на седалката под столчето, предпазител за предната седалка да не бърше и маже там, сенници за стъклата (ще ги затъмняваме някои от следващите месеци, ама да видим кога) и огледало. Само, че ще чакаме почти месец. Ако се затуткаме още малко ще стане и повече май май.

# 689
Вчера за пръв път викнах майка ми да поеме разходката с количката по обяд и въпреки че я следях от прозореца като пълна кукундрела, все пак се постави началото на по-активна помощ от някой. Тия дни имам чувството, че не мога нищо да подхвана от начало до край без прекъсване било то да се изцедя, да се изкъпя, да пусна пералня или да ям. Много ми е важно да вляза в някакъв график на изцеждане, зощото кърмата ми рязко намаля тая седмица, но наистина не смогвам. Реално след кърмене трябва да я оригна и подържа изправена поне 20 минути. Оставя ли я легнала се обръща по корем веднага и повръща. Оставя ли я на шезлонга пък се набира напред да сяда и пак връща често. Нямам търпение да мога да я слагам седнала, как ще изкараме още месец не знам. Ваще бебета какво ги правите след хранене?
Понеделник не излизахме като не спираше да навява един мокър сняг и до следобяда бях пред самоубийство. Взех един дъждобран на другия ден и марширувам бодро с количката. Както ме ритна следродилната депресия по никое време, и мойта психика и на Сияна сънят лежат основно на тия разходки.
След като минах през всички носилки в слинготеката и платихме стойността на нова раница в наеми, най-накрая се спряхме на Ергобейби омни 360.
Последните две седмици не сме ходили на плуване, защото треньорката беше с ковид, а сега ще затворят и басейните и много тъпо. Първите 2-3 месеца не я усещах толко цялата лудница с ковид щото с толкова малко бебе така или иначе щеше да ни е доста изолиран живота ама вече е по-голяма, проявява все повече интерес към външния свят и към други хора, има нужда от разнообразие, а близкия месец не се очертава да го получи.

При нас пускаха ПКК на 2 месеца заради бледи лигавици и съмнение за нисък хемоглобин. В съседния кабинет при педиатъра има лаборатория (Сана май) и е удобно ама голям рев беше, с ужас чакам задължителните изследвания на шест месеца.

Вие вече хранения замествате, аз още не съм седнала да прочета що е то захранване и отде да го подхвана. Толко съм забила с това кърмене и наддаване. Опитвам се да дохранвам с изцедена кърма, но тази поза за хранене с шише дето препоръчват при нас е пълен отказ. Първо, след като е сукала не приема шише, трябва да предложа първо него. Второ, иска да е легнала и да й го дам сама да си го държи иначе само ме гледа с отвращение и бута с езика.
Спането е пълен цирк -единствената асоциация, която реално действа е постоянно да измисляме нова асоциация. Най-новото е че с баща й трябва да седнем в спалнята и да си говорим без да я поглеждаме. Замълчим ли за момент или издадем ли се, че виждаме, че и тя е там и следва рев, скандал, край.

Ползваме бебефон Mappy, подариха ни го и е супер. Има и опция да им говориш, много забавно се оглежда все едно господ я пита що си смуче чорапа.

Общи условия

Активация на акаунт