ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - тема 2

• 24 498
  • 783
  •   1
Отговори
# 660
Нашият стол е с 4 или 5 позиции. Вече сме на тази, предхождаща баш седналата. Но това само при хранене, като цяло не я оставям на столчето, рано е още, знам ли. Че много се дърпа напред малката калпазанка, полулежаща абсурд.

# 661
И ние поръчахме кошара за игра от али експрес. Пристигна вчера, но още не сме я сглобили. Днес мъжа ми поръча и килимче тип пъзел от патиланци.
Митко също "лази" назад, още не съм го захранила. Мисля от април да започвам.
Много взе да повръща и смених млякото с антирефлуксно и за сега има ефект.

# 662
  • София
Sisi, за обяд смятам да оставя пюрето, а за следобедната закуска примерно каша с някакъв зеленчук/плод и отделно няколко парчета от същия плод/зеленчук докато свикне какво да прави. За по-нататък не ми се е избистрило още Grinning

За сядането в началото го държах облегнат на възглавници, но се изхлузваше надолу, заради лигавника (като пелена е). Сега просто го слагам в скута си докато яде. Едни 10-15мин са и за мен това е най-компромисният вариант към момента.

Дребното пък се влачи напред. Слагам му бибероната или играчката малко пред ръцете да не може да стигне и се пъне и успява да я хваща.

# 663
  • Пловдив
Георги е с две заместени хранения, яде на дивана легнал с подложена глава на доста висока възглавница, има стол за хранене с позиции, но в него доста се цапа и не стои мирен.
Иска ми се да комбинирам със ЗВБ, но трябва със сигурност да стои стабилен, че иначе ще е мисия невъзможна.
Иначе от седмица някъде си пищи във всякакви тоналности. Поне спането му е добре.

# 664
Аз днес говорих с нашата педиатърка, каза сядане на 6 месеца, но че вече мога да го возя полулегнал в количката на 4+++. Сега няма къде да го водя в това време, та ще е поне на 5 месеца като го повдигна. Обаче като е полулегнал, много се напъва да сяда, та не знам дали ще ни се получи.

# 665
При нас след 2 мес.  лигавене, пъхане на всичко е устата, мрънкане и неспане, най - накрая й изби едното зъбчето и другото и то вече се вижда.
  Захраних онзи ден с моркови. Похапна си сладко. Дано така да й харесва всичко. Храня в столчето до масата, за да свиква къде се яде. Правя й пюрета засега. По- натам ще й предложа и варени парчета, като започне да седи по- стабилно ( след 10 дни прави 6 мес.)

# 666
Аз както ви писах по-рано ще захранвам скоро и мисля да го сложа в шезлонга, но ако не ми е удобно ще го заградя с възглавници на дивана. След 6-тия месец ще вадя и стола.
Вие откъде пазарувате зеленчуците за захранването? По - нататък месото, яйцата? Ще пазарувате ли био магазини или пък от кварталните магазинчета?
Тези дни Самуил е по-нервен от обикновено и с голямо настървение гризе всичко, включително и гърдата ми, но не виждам нищо да белее в устата му. Лигите са в изобилие и всичко вкъщи е в мокри петна от него. Преобръща се непрекъснато и скоро ще постилам разни килими, за да си играе долу. Скоро щеше да падне от дивана въпреки, че бях до него

# 667
  • Пловдив
Зеленчуци купувам, от където ми е под ръка. Купувам и готови пюрета. Яйца ще давам домашни, заготовки на месо съм взела на Плазмон.

# 668
И моето пищи в тоналности, пеят си дечицата Simple Smile
Не помня точно обяснението, но педиатър ми е казвал, че има връзка между зъби, хрема, разстройство и подсичане
Не сме взели стол още, но като почне да яде ще пробвам на стол да я слагам. Ако не стане, в мен. Мисля да започна с нещо вкусничко, например морков, тиква или пащърнак. Вие с какво започнахте?
Зъб няма, но всичко слага в устата

# 669
Аз започнах с тиква по препоръка на педиатърката, тъй като повечето бебета я харесвали, заради сладостта, но нашият човек не я хареса особено Grinning Мисля да ги редувам запичащ/разхлабващ.

# 670
Ние започнахме с пъщърнак. Хареса и много, сега продължавам с пъщърнак и картоф, после картоф и тиква. Вече яде по 80гр пюре. Започнах с 3лъжички и за 10дни мисля да заместя хранене. Днес е 7ми ден. Отначало я подпирах с възглавници, но не и харесва, и сега я слагам в шезлонг.
Започна да се буди към 4-5ч, явно я мъчат зъбите. Мажа с бочко и много рядко с мундисал гел.
Вие какво гелче ползвате?

# 671
  • Пловдив
Започнах с пъщърнак, картоф, тиква, броколи, карфиол, тиквички, спанак, грах, чиа, ориз комбинирам запичащ с разхлабващ продукт.

# 672
Аз започнах с картоф, но без успех. Смених с тиква и се хареса. Вече съм захранила и с морков, пащърнак, сладък картоф и карфиол. За следобяда съм давала оризова каша с круша и бананова, но още нямам напълно заместено хранене, а се захранваме 3 седмици. Много го болят зъбите, особено тези дни пищи от болка и отказва всякаква храна освен мляко. Буди се често през нощта, има много лиги и от тях чак се задавя и кашля. Просто ще откача докато избият зъбите.

# 673
Вили, от зъболекар знам, че избиването на първите два зъба е най-тежко, след това ставало по-лесно. Не се отчайвай GrinningHug

# 674
Вили, от зъболекар знам, че избиването на първите два зъба е най-тежко, след това ставало по-лесно. Не се отчайвай GrinningHug

Мхм..😁 след това свикваш

Общи условия

Активация на акаунт