ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - тема 2

• 24 503
  • 783
  •   1
Отговори
# 645
''Монтесори не харесва това''
 Grinning
Е защо ? Вътре може да се занимава и по Монтесорски ако му оставя съответните играчки.
Ох, да имах толкова място (235см с футболните врати), веднага я поръчвам, и килимче от моите в най-големия размер, пълня с играчки и отивам да готвя на спокойствие в кухнята.. Колко манджи прегорих и готвя по половин ден едно нещо с 1345 прекъсвания заради спешните бебефонски сигнали...

# 646
  • София
Хубавото на това съоръжение е, че е безопасно!
И до там Grinning Като рибка в аквариум.
Ама айде да не се изказвам де...току виж и нас ни застигнала кошарата за игра. В крайна сметка, душата на дявола си продавам бебето да не реве и да си играе, така че съм готова на всичко Sweat Smile

Tinyfairy, бъзикам се. Разбирам те напълно (y)

# 647
  • Пловдив
Ей, благодаря за споделената кошара, за двора ще е перфектна.

# 648
Попитах една мама с такава, била лекичка, но сглобяването било доста трудно. Тоест има опция да я местя насам-натам (иначе не трябва да си ползвам повече гардероба Grinning ). По-малката версия не ми харесва. Ама ме притесняват тия 66см височина. Няма ли скоро да може да си я прескача без проблем ? То тогава вече ще е от полза просто, за да си дивее и разхвърля на воля в царството си. На мен ми се искаше и да не може да излиза. Иначе в голямата може и аз да седна да си играем Grinning

# 649
Някой може ли накратко да обясни каква е разликата между обикновените играчки и тези Монтесори? И какво точно ще се постигне по-различно? Гледала съм клипове в ютуб само и там показват играчки като играчки, само повечето са дървени, а не пластмасови 😄 Какво изпускам?

# 650
Пак се включвам с нещо интересно на тема Захранване:
https://drive.google.com/file/d/1-lR_KAu9SSKI7MjXPIxHPDUW3BBNiQG … view?usp=drivesdk

Последните 2-3 дни София нещо не е добре. Имаше лека температура - 37.5, много раздразнителна, пръстите все са в устата, лиги яко и изхождането ѝ беше малко странно - имаше като бели топченца, мънички - като пресечено мляко...
Естествено заведохме я при педиатърката, която каза, че има лека хрема и най-вероятно се касае за стомашен вирус. Предписа ни ампули витамин C, линекс бебе-пробиотик и Имунокинд. Даваме и вече поне температура няма, но аз подозирам, че по-скоро зъби я мъчат. Rolling Eyes Снощи едвам съм я успокоила да заспи - по принцип винаги заспива за 2-3 мин. с кърмене, а снощи само като засучеше гърдата се дърпаше рязко и рев яко, а видимо беше гладна, защото започваше да ми цока ръката като я гушна и като види, че не пуска нищо пак рев... Дано да се е поуспокоила вече, че така като се мъчи и не знам от какво точно ми е супер мъчно 😪

# 651
Вили, как са й венците? Първо излизат долните два резеца, огледай там. Ако е зъби, гризалките временно облекчават и съм чувала, че колкото повече дъвче нещо, по-бързо щели да излезнат зъбите.

Интересно четиво. Направи ми впечатление, че трябвало лъжичките да се стерилизират до една годинка на детето. Какъв е смисълът? Аз като го гледам моят лапа всичко в радиус дължината на ръцете му.

# 652
Венците са гладки, не ми изглеждат зачервени или подути, но знам ли...
Давам ѝ гризалки и дори мажа от време на време с едно гелче на Бочко за зъбоникнене.
За стерилизирането на лъжичките от това четиво - струва ми се доста пресилено и то чак до годинка, предвид че те и сега слагат всичко в устата.

# 653
  • София
И аз бих казала, че са зъби евентуално, но това с акото не знам дали може да е от тях.

Ние имахме точно 2 седмици спокоен сън по цяла нощ. От няколко дни се буди към 3:00 сутринта, пие вода и почва въртене като пумпал, хващане на този крака, дъвчене на всичко по около час-час и малко. Станали сме гроги с ММ, ужасно ни се спи през деня. Свикнахме на хубавото. Долният венец е много надут и само упражнява новите умения. На куп се насъбраха нещата. Помрънках си Grinning

# 654
При нас преди няколко дни се появи първото зъбче отдолу. Нашия все повече се плюмчи, бръмчи с уста, бърка с пръсти и всякакви такива. Предимно общува с крясъци във всякакви тоналности - и весели и раздразнени, понякога прерастват и в рев ако много не му обърнеш внимание.
Съня не ми се коментира, май сме в регресията, която не знам някога дали ще мине, ама си се буди на максимум 2 часа нощем. Понякога не иска и да заспива... 😑 Поне за дневния сън мислех, че съм хванала цаката и около 2 часа будуване заспиваше за 2 мин като подуши цица. Днес отива към 2.5-3 часа, даже последната дрямка голямо приспиване падна с рев - и след 30 мин се събуди с още по-силен рев....
Много смешно се мъчи вече да се придвижва - или дава някак си назад, или леко напред обаче за опора е решил, че се ползва главата. Забива нос и вирва гъзето да се избута напред.
Вече ми се иска да започвам захранването, но ще изчакам още някоя друга седмица, най-вероятно като стане на 6м. Много се колебая за ЗВБ, но може би и съчетано с пюрета. Притеснявам се да не объркам така бебето. Някой друг да е избрал такъв подход?

# 655
Sisi, аз почнах пюрета, но не купешки, по 4-5 лъжички макс, въведох основни неща и скоро ще предложа варени парчета. Прави 6 месеца след седмица. Не бързам да замествам, така че ще видим как ще тръгне. То със ЗВБ заместване няма май.
И аз чакам зъб скоро, поне се надявам да излезе най-накрая, че сме в стачка явно, почти невъзможно е да я накърмя нормално докато е будна. Отказа дясната гърда, а тя е по-производителната, абе доста трудно напоследък. Чак пък толкова да се засища, че да отказва гърда на 3-4 час, не ми се вярва. Поне със съня засега се оправяме, чат-пат се събужда веселичка нощем, съответно и кърменето не върви, защото не съм я издебнала на първото размърдване. Абе все схеми и изчисления при мен 🤣 голямото дете такъв сладък цокльо беше, не отказваше гърда при никакъв повод, а тази госпожица ще ме продаде за една тиква.

# 656
  • София
Sisi, аз мисля да давам пюрета + парчета на следобедната закуска. Не знам дали ще се обърка, или ще се научи по-добре да дъвче. Пюретата не винаги са му гладко пасирани. Като ги намачкам с вилица си остават с някакви мънички парчета. Другата седмица ще разбера как върви този подход.

# 657
Които захранват вече - как слагате бебето?Седнало или полу-легнало? В столче ли храните?

# 658
JayRay ще се радвам да споделиш как върви при вас. На практика още не си го представям - примерно готвя броколи, ама на едно ядене ли да му давам пюре и после парченца; на две ядения през деня ли; един ден пюре, един парче ли. Сигурно ще ми се избистри като започна де, ама сега ми е едно такова неясно. Тъкмо започнах да си изяснявам кърменето, хах

# 659
Hydra, аз го "облягам" на възглавници. Изглежда ми много неудобно Confused Все още нямаме столче.

Общи условия

Активация на акаунт