ОКТОМВРИЙЧЕТА 2020 - тема 2

• 24 484
  • 783
  •   1
Отговори
# 720
Столчета съм имала Рекаро, сайбекс, чико, в различните коли. По едно време имахме 6 столчета, защото различни хора ги возеха и нямаше как да сменяме. От изброените бих взела отново рекаро и сайбекс. Преценявам ги по удобство на детето, за щастие не са тествани по предназначение. За това съм чела Краш тестове. JayRay, порови инфо за maxicosi, за тези пари може да се вземе по-надеждно ми се струва. Освен ако не са дръпнали много последните години, моята информация е малко остаряла...
Рекарото е супер, как сладко са си спали в него, с часове Simple Smile
А за нашата БЦЖ, не ми се говори. Реакцията още не е утихнала. Ту се зачервява, ту се успокоява. Имало го и при други бебета, но рядко
Много са хубави тези килимчета Simple Smile

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 09:44 от Amelin

# 721
Аз май ще изчакам още две седмици и пак ще пробвам захранването. Защото и на картофа се мръщи, устата я държи затворена и накрая се разрева. Таткото  каза да продължавам, обаче мен ме е страх, че ако действам насила въобще няма да се получат нещата.

# 722
  • София
B0bec, а пробва ли с различна текстура, топлина? Дребният например не хареса гладки и по-течни пюрета (купешките) и ги хапва като се леко топли. Иначе се мръщи, върти се, зор е. Но ако са намачкани с вилица и са приятни на температура си хапва с кеф.

# 723
По какво се различават уредите за готвене на пара за бебета от обикновена решетка за пара и тенджера под нея? Разглеждах ги по сайтовете и не открих предимство.
Днес  дадох пюрето с малко по-гъста консистенция и му хареса една идея повече. Пак буташе с език лъжицата и го прехвърляше в устата мръщейки се, но хапна повече от вчера. Аз също не го насилвам, ако иска

# 724
По какво се различават уредите за готвене на пара за бебета от обикновена решетка за пара и тенджера под нея? Разглеждах ги по сайтовете и не открих предимство.
Размразява, готви, самоизключва се и пюрира. Другият вариант е да си го сготвиш в тенджера и след това в блендер, като сама си следиш дали да е гладко или с парченца. На мен това ми е по-компактно, затова съм си го избрала. Уредът ми за пара е в мултикукъра, който няма как да стои на плота нон стоп

# 725
  • Пловдив
Аз да попитам как вкарахте краставицата в захранването?
Вчера вкарах жълтъка, няма реакция, продължавам с плодовите пюрета, които останах да вкарам, поетапно започвам да вкарвам подправки като лук, магданоз, копър, ще вкарам и извара и се прехвърлям към месата.
В понеделник ще го водя до ортопеда и ще ходим да харесаме бънджи, от тези, които не са за вратата.

# 726
  • София
Аз краставицата я оставям за по-нататък. Към лятото като е на 10-11м поне. Иначе може би на лентички нарязана и да си я дъвче. За друг начин не се сещам. Ако е на малки кубчета не знам дали няма да е по-вероятно задавяне, защото си е твърда.

# 727
  • София
Супер, Деси.
Остава и едно уиски да му сипеш на Георги и е готов:))

# 728
Аз няколко пъти давах студена краставица, нарязана на дебели ивици, за да си чеше венците, но започна да отхапва много големи парчета и вече не и давам.
Ние взехме бънджи, слагам я на ден за по 10-15 Мин, много и харесва.
Скрит текст:

# 729
До всички мами в Пловдив - ще има среща в понеделник (29 март )от 13:30ч някъде около пейките на Пеещите фонтани в Градската градина. Ако съм пропуснала да пиша на някоя от вас на лично, чувствайте се поканени.

# 730
  • София
Блазе ви, че ще се срещате. Аз си търсих саратнички докато беше студено, но сега почват жегите и няма да е накеф малкият.
Ще видим, де.
Днеска бяхме на ваксини: 7400гр, 66см. Много е гладен напоследък. Може би от понеделник вече почвам с някакво пюренце. На 5м и 10 дни е. Педи каза да не се подмотвам повече.

# 731
Дагни, според мен като го сложиш в летния кош ще му е много кеф. При нас беше яко рев в зимния, сега в летния само стрелка поглед наляво-надясно, всичко му е интересно. Като се умори и се размрънка го свалям в легнало положение и дремва.

Иначе те разбирам, аз още не смея да излезна от квартала с количката. В един момент се хили, в другия ревва. И един зъб почти е избил, тия дни е много кисел.

# 732
  • София
Ние сме излизали много пъти от квартала. Последно преди месец - спа 3 часа в количката?! Бяхме с приятели с малко дете и вдигахме много шум. Даже се притесних какво му става, как така спи на тая патардия. Тия дни, в студеното време, реве 10тина минути и после спи по час и съм доволна. Но сега определно ме хваща шубето като гледам прогнозата за 10 дни напред. Според мен му е рано за летния кош, но дано си права и с него се оправят нещата.
Той двигателно не е на 6. Обръща се само от корем по гръб и то не винаги. А от гръб по корем май само 2-3 пъти се е обръщал и то супер инцидентно. Дори главата не си държи стабилно без да я лашка като кученцата в тировете. Не знам. Според мен не е за летен кош.
Рев, не рев, слизам след малко към долен Лозенец, защото имам да пазарувам разни особени неща.
Купих си розови очила миналата седмица. Буквално розови. Слагам ги и не ми пука, ако реве и ме гледат. Аз, ревящо бебе от количка, н е   в д и г а м.
При нас няма никакви признаци за зъби... а като почнат?! Какво ще правя Grinning ?!

# 733
Нашата педиатърка каза, че от 5ти месец може в летния кош на полулегнало положение. Е, днес ни беше първата разходка така, 2 часа, като редувах легнало и полулегнало, е няма такъв кеф. Толкова спокойна разходка не сме имали от два месеца. Оглеждаше се навсякъде, беше весел. Дано така да е оттук-нататък.
От 6 месец вече ще може и седнал.

# 734
  • София
И аз днес го изкарах с количката, гледаше и мрънкаш. Прибрахме се, ядеше и мрънкаше. Приспивахме се, затворил очи и мрънка. После се събуди с рев. Сега играем...и мрънка. Чеше тука венците, а аз се опитвам поне едно кафе да изпия и ви се кефя на хубавите разходки Grinning

Общи условия

Активация на акаунт