Ако ви кажат, че носите увреден плод, ще го махнете ли?

• 18 890
  • 306
  •   1
Отговори
# 180
Отговорих с опция "не мога да преценя", тъй като това действително е изключително трудно решение за всеки, изправил се пред такъв проблем. Дано на никого да не му се случва...  Praynig

# 181
Момичета, ще споделя тук и за моя допир с такава трагедия на моя позната. Вчера се видяхме след 10 месеца раздяла, и сега като отворих тази тема, просто ми се иска да споделя, защото ще се пръсна. Запознахме се в майчин дом, и двете лежахме за задържане, тя беше с два месеца напред в бременността от мен. При ехографа й казаха, че момиченцето й няма някаква клапа в главата, това води до пълнене с вода и пречи за развитие на мозъчните структури, т.е. хидроцефалия.  Тогава не й обясниха колко сериозен е проблема, напротив - обнадеждиха я че засега е в лека фаза и с операция веднага след раждането всичко ще се оправи. Това всеизвестната Д-р Мазнейкова. Оттогава като чуя за нея и пред очите ми изниква съкрушеното семейство. Вярно е, човек е, греши, но Господи тази грешка съсипа и преобърна живота на това семейство завинаги! Момичето запази бебето. В 9-ти месец главата беше толкова голяма, че се наложи секцио. След това оставиха детето в дом за такива деца да чакат назначение на опереация. Бяха казали, че щее до дни след раждането защото после става страшно. Еми дните станаха 10 месеца .... назначена е за понеделник по спешност защото това детенце е само глава ... огромна ... и телце на новородено. Бяхме с мъжа ми, тя ни помоли да отидем защото е сама , никой близък не е с нея, не могат да издържат психически на гледката. Мъжът ми от вратата позеленя и излезе, намерих го клекнал в дворчето. Аз останах, милвах детето, през цялото време имах пелена пред очите и само си мислех дали изпитва болка това бедно създание, сега ми текат сълзите, цяла нощ все за нея си мислях, какво е виновно за да се появи на тои свят така. Защо по дяволите отлагаха операцията 10 месеца?!? Има зъбчета, усмихва се, реагира на допир, но нищо друго. Тя няма мозък, водата пречи да се развие. Надеждата е че след отстраняването,, все пак ще се развия мозъчна структура, късно но все пак ще има някаква която да задвижи този организъм. Прогнозите на лекарите са, че максимум ще доживее 2 години. Не мога да пиша, спирам. Моля се за майката, за малката Мириам, родена на Коледа, кръстена на Дева Мария, дано стане чудо! Praynig

# 182
  • София
Надили,сега малко ще разводня темата,но не успявам да се стърпя Cry.Моето момиченце е с хидроцефалия,получена при тежка родова травма.Направо се ужасявам от това,което си написала,мъчно ми е.Защо лекарите са чакали 10 месеца,защо?!Тази операция,при положение,че проблема се е знаел предварително,се прави веднага след раждането ако детето е стабилно.На нас ни поставиха клапата на два месеца,дотогава я стабилизираха.И сега няма и помен от голяма глава,можеш да видиш на снимките долу.Иначе преди операцията главата и наистина растеше доста бързо и несъразмерно.Дано се оправи детенцето,но защо 10 месеца,изумявам се всеки път ,като прочета за такова забавяне от страна на лекарите.Колкото по-рано се направи операцията,толкова по-големи шансове има детето за нормално развитие.Успех и много прегръдки за приятелката ти и малката Мириам! Praynig Hug

# 183
  • Варна
И аз бих го махнала....за какво иначе си правим изследвания и ходим по сто доктори ( е поне аз де)
Бих го махнала за да спестя и неговите и моите мъки, мисля че е маказание (божие) да гледаш как детето ти се мъчи цял живот, ако Господ реши така да ме накаже, няма да имам друг избор освен да му осигуря възможно най-добрия живот.
Дано не се случва на никого нито да взима такова решение, нито да гледа такова дете

# 184
Грях ми на душата, но не бих го родила да се мъчи! Прости ми господи!

# 185
Исках да напиша още нещо ... Тя ми се обади за да й занеса хавлия и нощница, всички са я зарязали от страх. Не знам как се оправя с парите, дадох й колкото имах. Искала е мъжът й да продаде колата, той е отказал с думите: "Колата няма да върне детето." Май всички са се предали, само тя е там, напуснала е работа, не искаше храна, всичко пази за памперси и кърпички. Да си призная не знам дали ще мога да отида пак, а и вчера след като преживях всичко това мъжът ми едва не ме наби и е категоричен, че няма да ме пусне там пак. Но как да й помогна, обаждам й се, но думите какво са? ... Ако някоя от вас иска да й звънне, просто за да й каже че не е сама, без имена, без ангажименти, просто топли думи от жена на жена, от майка на майка, ще ви дам телефона й. Тя не може и да приказва, няма глас, говори объркано, но все пак мисля, че малко ще се съвземе. Нека знае, че не е сама. Майчиното сърце отказва да приеме истината, то само обича и се надява, и затова тя ще е там докрая, знам го, и вие го знаете. Това никой мъж не може да проумее, и моя, и нейния. В Пирогов са, в Детска невро-хирургия, в една мрачна стая, оставих я прегърнала малкото създание, сигурна съм че и в момента са така. Мили мами, надявам се не съм ви натоварила психически. Нека сме благодарни на това, което имаме. И сме добри и съчувсвени, нека възпитаме и децата си на това. Да не дава Господ такива страдания никому!

# 186
Направо се ужасявам от това,което си написала,мъчно ми е.Защо лекарите са чакали 10 месеца,защо?!Тази операция,при положение,че проблема се е знаел предварително,се прави веднага след раждането ако детето е стабилно.На нас ни поставиха клапата на два месеца,дотогава я стабилизираха.И сега няма и помен от голяма глава,можеш да видиш на снимките долу.Иначе преди операцията главата и наистина растеше доста бързо и несъразмерно.Дано се оправи детенцето,но защо 10 месеца,изумявам се всеки път ,като прочета за такова забавяне от страна на лекарите.Колкото по-рано се направи операцията,толкова по-големи шансове има детето за нормално развитие.Успех и много прегръдки за приятелката ти и малката Мириам! Praynig Hug
Отговора е заради ПАРИ. Сега американец е поел разноските по операцията, така ми каза.

# 187
  • София
Надили, разплака ме...

Моля се за бебчето на приятелката ти и за нея самата. Още повече се ужасих като разбрах, че всички са я изоствили...още не съм майка, но вече имам усещането какво е да страда детето ти и мога да я разбера. Нека бъдат силни и да преживеят това мъчение... доколкото могат!

Не знам какво да пиша друго...

Моля те само за едно, ако всичко е наред с операцията и разбереш за това, пиши тук в темата, за да разберем и ние. Благодаря.

# 188
Не знам, как бих постъпила. То ще бъде все пак моето дете и би трябвало да има шанс за живот. Не съм убедена, че е по-добре да му отнема този шанс. Много е трудно да вземеш решение в такава ситуация.

# 189
  • София
Направо се ужасявам от това,което си написала,мъчно ми е.Защо лекарите са чакали 10 месеца,защо?!Тази операция,при положение,че проблема се е знаел предварително,се прави веднага след раждането ако детето е стабилно.На нас ни поставиха клапата на два месеца,дотогава я стабилизираха.И сега няма и помен от голяма глава,можеш да видиш на снимките долу.Иначе преди операцията главата и наистина растеше доста бързо и несъразмерно.Дано се оправи детенцето,но защо 10 месеца,изумявам се всеки път ,като прочета за такова забавяне от страна на лекарите.Колкото по-рано се направи операцията,толкова по-големи шансове има детето за нормално развитие.Успех и много прегръдки за приятелката ти и малката Мириам! Praynig Hug
Отговора е заради ПАРИ. Сега американец е поел разноските по операцията, така ми каза.
Да,никак не се учудвам.Операцията е скъпа,всъщност самата клапа е скъпа.Ето това е истината-заради 2000лв на едно дете е отнет шанса да живее и се развива нормално,а неговите близки...мъчно ми е.

# 190
Чак сега прочетох последната страница. Ужас.
Господи, помогни на това детенце и на родителите му! Praynig

# 191
  • Кори Селести
...като контактуваш със светилата на българската генетика...

И със световни светила да контактуваш...все тая:)
Вервай ми... Tired

# 192
...като контактуваш със светилата на българската генетика...

И със световни светила да контактуваш...все тая:)
Вервай ми... Tired
На много погрешен път си...
Или изобщо не си излизала извън Бг.
На всичките места, където съм работил-и богати, и не толкова-има професионална чест, етика, морал и достойнство. Освен че има ПЕРСОНАЛНА СЪДЕБНА отговорност.
Която вярвай е чудесен "стимул", за тези, които отвътре нямат стимули.
2 седмици по ЕвроНюз вървят новини от Бг медицинска "реалност".
Погледни, пък после ще коментираме.

НЕ Е ЛИЧНО!!

# 193
  • Кори Селести
Бърди, дали би могъл да се въздържаш?
Нямам намерение да давам обяснения с кого за какво съм си говорила.
Обикновено когато пиша нещо съм сигурна в него.
Гледам да е от личен опит.

В случая въобще не става дума за отношение.
И в БГ има чудесни ХОРА-лекари.
Става дума за знания, които все още НИКОЙ няма.

...никой...като изключим теб и класическия хомеопат от форума, разбира се.

# 194
"И в БГ има чудесни ХОРА-лекари."
Чудесно. Резултатите къде са???

*полио в родилните домове от "родилни" дози.
*коклюш у ваксинирани деца.
*ДТК срам за всяка съвременна държава. Правена "в гръбчето" + .
*деца с тежки вродени аномалии, лесно диагностициращи се на ултразвук.
*деца с тежки генетични аномалии, лесно диагностициращи се с амнеоцентеза.
*Хеп А в Пловдив и област с ваксинационни "мерки" след дъжд
*порочна и безкрайно остаряла ваксинационна програма, от която липсва всичко съвременно, удтвърдено и реално.
*невъзможност за съвременно, актуално, и навременно водене на най-простите детски заболявания-грип, неонатален иктер, колики, уроинфекции, широк спектър обикновена детска патология. (прочети форума само)
*От всичко прочетено за година, оставам с впечатление че едва ли има педиатър, можещ да води Атопичен дерматит както следва.

Още??

"И в БГ има чудесни ХОРА-лекари."
Не споря-резултатите къде са ??????????

Общи условия

Активация на акаунт