Ако ви кажат, че носите увреден плод, ще го махнете ли?

• 19 243
  • 306
  •   1
Отговори
# 210
  • Кори Селести
Ами разкажи тогава за децата които водиш.
С какви диагнози са, ти лично как си им  помогнал и в тази връзка какво би посъветвал майките при взимането на такова решение.

Така би бил наистина полезен в темата.
Знам, че не написаното не  е лично и не ми се иска да обръщаме тук внимание на моите преживелици.

# 211
за момента не мога да преценя.. много зависи от ситуацията

# 212
  • У дома, при моето семейство
Първо, моля се за живота на малкта Мириам, дано майка и има кураж да издържи.
И второ по темата, грях ми се пише но, Да бих го махнала, от страх може би че цял живот то и всички покрай него ще страдат.

# 213
  • ...на брега на голямата река....и близо до морето
Аз пак ще се намеся, но и  пак ще повторя, че може и здрав и напълно нормален човек да се разболее или претърпи злополука. Как ще реагирате тогава? Случките от живота са безкрайно много, така, че болен,повреден, увреден. засегнат - нека всеки да изживее толкова колкото му е писано. Случайни неща няма. Може би и в нас някъде се уврежда някаква клетка, която после да разруши организма ни. Трябва да ни убият ли, или да ни захвърлят в някакъв дом?
Ако детето ми беше с такова увреждане, че да ми шушукат и убеждават да я дам в дом, защото толкова и толкова ще живее/това НИКОЙ НЕ ЗНАЕ/, по-добре аз да и затворя очите, отколкото да умре в лудница. Въпрос на лично мнение.

Последна редакция: сб, 30 сеп 2006, 16:24 от eli-nora

# 214
  • София / Пловдив

.......... идваш ли си понякога в БГ? И ако е така - кога? Искам да се запознаем и да те запозная с Бг лекари - специалисти, където в Гърция няма да помиришат в скоро време. И да се запознаеш със семейството на Реза, а защо не и с други твои фенове...

Много сме феновете...

Последна редакция: сб, 30 сеп 2006, 16:37 от bim_bam

# 215
  • с/у ОколоМръсТното
bim_bam - молят те  Praynig, нека Бърди ми отговори...
Важно е за мен и за ...Реза дори, ако щете, но искам отговор от него. Идва ли си и кога?

# 216
  • София / Пловдив
О`кей, Шани, редактирам се.
Но да ни викнеш и нас на срещата.

# 217
Искам да се включа защото написаното от Birdie за съжаление е вярно. В България има много добри специалисти ,но и много голям боклук - лекари. И аз съм лекар и много пъти ме е срам заради лекарски грешки. Преди време прочетох от една майка за тежко и дълго раждане ,което е завършило с увреждане на бебето. За какво става дума ако не за лекарска некомпетентност и безотговорност  #2gunfireЗащото в милата ни Родина до сега няма осъден лекар ,независимо какво е направил. Има още много примери и няма смисъл да ги обсъждаме.За съжаление потърпевши са нашите деца.
Извинявам се за отклонението от темата ,но аз вече отговорих преди дни.

# 218
  • с/у ОколоМръсТното
mcheuz, ще го запозная Бърди и с теб, милата ми братовчедка  Hug Heart Eyes (ела на скайп  Praynig)
Обаче той се скри с отговора си.... Confused

# 219
  • София, "Младост 3"
абе защо никой не се вслушва в мнението на ПРЕПАТИЛИ майки????????
питай патило са казали хората!
лесно е да се правиш на благжороден или супер герой-майка... друго е като си се сблъсквал с увредено дете

колко от вас знаят до какво отчаяние стигат хора гледащи болни лежащи на легло? а знаете ли колко е скъп труда на грижещи се за такива блолни? имате ли си представа какво е ежедневието ти да тъне в л..а и тем подобни? Хубаво е да смениш памперс - месец, два, година, хайде и до две - ама да знаеш, че след това - спираш с памперсите... Ами ако те са за цял живот? Цял живот в памперси, повръщано, и тишина... тишина щото най-вероятно това дете освен да вика, евентуално да се усмихва - друго няма да прави....
Хубаво си представете това - идете в някой дом за такива деца... и после елате да пишете смели изказвания от сорта - как "аз никога не бих... винаги ще... любовта"... Дори и любовта не е всесилна.

Да не говорим за страданията на такива деца! Щото при тежки заболявания те обикновено са съпроводени с тежки физ. увреждания налагащи чести лекувания и болки и страдание за дететео... Е ако някой желае детето му да страда на всяка цена сямо за да живее - и това живот ли е според вас? Защото за мен това е като цвете в саксия - и то болно цвете...

Ако се случи - разбираемо е да не си оставиш дететео, но също така е разбираемо и обратното... Но да знаеш - да можеш да спестиш тази болка както на себе си иш ближните си - така и на детето си - и да не го направиш - това не го разбирам!

# 220
Аз нещо се обърках newsm78 от разгорелия се спор в полседните постинги, защото нямам никакво медицинско образование, но знам, че благодарение на д-р Мазнейкова много сърца туптят в момента , а също съм съгласна, че и тя е човек и греши, но от това не става по-леко на тази жена, нито помага на детето...Знам, че 2 000лв. са НИЩО ПАРИ, но също знам, че и "зависи от гледната точка"!!! А когато трябва нещо да се случи..., но продължавам да се надявам на всичко най-съвършено в българската медицина!!!Аз искам/ако е удобно/ телефона на това момиче.Нямам възможност да отида, защото имам малко дете, което гледам вкъщи и .... не съм сигурна, че ще съм полезна там.... Embarassed Пишеше, че думите не са нищо, но повярвайте, че понякога те са всичко!!! НЕКА ПОМОГНЕМ НА ТАЗИ МАЙКА С НАШАТА ВЯРА И ДОБРА ЕНЕРГИЯ;С НАШИТЕ ДОБРИ ДУМИ!!! НЕКА И НИЕ ПОВЯРВАМЕ ЗАРАДИ НЕЯ!!!И КАКТО ЕДНА ПОЗНАТА "КАЗВА" АЗ НЕ ВЯРВАМ В ЧУДЕСА-АЗ РАЗЧИТАМ НА ТЯХ!!!

# 221
Да бих го махнала, то ще се мъчи, а и всички около него.

# 222
   Относно хидроцефалията-аз излежах със сина ми два пъти по 3 месеца в "Александровска болница"-прословутата клапа е ПРАХ И ПЕПЕЛ в очите:за дългия си престой видях ДЕСЕТКИ деца с клапа(поставена и навреме и със закъснение)НЕ им вярвайте,чист късмет е да си здрав след това!За общо 8 месеца аз видях само 2 здрави деца-без физически и интелектуални проблеми.Не се лъжете,кажат ли ви го преди да се роди детето,не се обричайте на ад,научите ли после-БОГ ДА ВИ ДАВА СИЛИ.
КЪСМЕТ И ЗДРАВЕ НА ВСИЧКИ!

# 223
bim_bam - молят те  Praynig, нека Бърди ми отговори...
Важно е за мен и за ...Реза дори, ако щете, но искам отговор от него. Идва ли си и кога?
Като зная за "топлите" ти чувства към Бърди, очаквам на гарата с бухалка да ме чакаш... за какви "фенове" става въпрос? и те ли са с бухалки?

Това за разведряване... че темата тежка стана много.

# 224
  • София, център
За тъжната история , която описа nadili

Една молитва, защото пише, че ако двама се молят за едно  и също нещо, ТО ЩЕ БЪДЕ!!!

Господи Иисусе Христе,
посети и изцели лежащия и страдащ от болестта си на одъра твой раб (Мириам, родена на Коледа, кръстена на Дева Мария),
защото Ти, като Многомилостив, си понесъл недъзите и болестите на нашия род
и можеш всичко.
Пресвета Богородице,
помогни ни чрез всесилното Си застъпничество в молитвите ни към Твоя Син и мой Бог,
за изцелението на Неговия раб (Мириам, родена на Коледа, кръстена на Дева Мария).

Всички свети ангели Господни,
молете Бога за Неговия болен раб (Мириам, родена на Коледа, кръстена на Дева Мария).

АМИН

АКО НЯКОЙ ИМА МАЛКО ПОВЕЧЕ ЖЕЛАНИЕ ( ЕДНА ПО - ДЪЛГА МОЛИТВА )

Премилосърдни Спасителю!
С Твоята божествена сила Ти възкреси дъщерята на Иаира,
Сина на вдовицата в град Наин и четиридневния Лазар.
Неизповедима е Твоята сила,
защото Ти си Животът
и живот всекиму даряваш по великата Си милост.
Към Тебе пристъпиха с вяра множество болни и немощни,
и Ти на всички възвърна здравето и обнови живота,
за да славят чудното Твое благоволение и безпределната Ти благост.

В Твое име, Господи, стават безброй изцерения,
защото Ти снизходително пращаш сили отгоре,
утвърждаваш разслабените връзки на естеството,
възвръщаш телесното здраве и въздигаш от одъра на болестта и страданието.

Твоята милост се излива щедро върху тези, които вярват в Тебе
и с упование се предоставят на Твоята божествена сила.
В Твое име, Господи, стават безброй изцерения,
защото Ти снизходително пращаш сили отгоре,
утвърждаваш разслабените връзки на естеството,
възвръщаш телесното здраве и въздигаш от одъра на болестта и страданието.
Твоята милост се излива щедро върху тези, които вярват в Тебе
и с упование се предоставят на Твоята божествена сила.

Ето сега и аз се присъединявам към множеството,
което през всички векове с вяра и надежда е пристъпвало към Тебе,
и Те моля, благий Церителю,
наклони добросърдечно слуха Си към гласа на моето натъжено и много наскърбено сърце
и прати сила на болното дете Мириам, родена на Коледа, кръстена на Дева Мария,
за да издържи пристъпите на болестта,
като му дадеш здраве и го дигнеш от тежкото страдание.

Пощади и нас, които страдаме,
обърни в радост сегашните мъки,
и изтрий сълзите, които проливаме.

Вярвам Господи, в Твоето могъщество
и всецяло предоставям надеждата си на Твоето човеколюбие.
Усили моята вяра и стори милост по благоволение,
за да бъде отново здраво детето Мириам, родена на Коледа, кръстена на Дева Мария.

На Тебе, преблаг Иисусе, го предавам за помощ сега и всякога,
за да служи на Твоята света воля
и да слави Твоето пресвето и спасително име,
заедно с всички нас, които се покланяме на Тебе,
на безначалния Твой Отец и на пресветия, благия и животворящ Твой Дух.

Амин!

Общи условия

Активация на акаунт