В момента чета ... 68

• 44 495
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
  • Между Пирин, Рила и Родопите

Изключително ми е неприятно да разлиствам вестникарската хартия, на която е отпечатана книгата...
Читателят заслужава по-добро качество, такава изработка си е чиста обида.

И аз съм неприятно изненадана от същото!
От няколко години чета все на четеца, но се възползвах от промоциите тази седмица, за да купя книги за подарък.
Вчера пристигнаха. И четирите романа, които съм поръчала са на вестникарска хартия. Това някаква мода ли е или си спестяват по-луксозната хартия?
Детските книжки, които поръчах на сина ми, са си наред - гланцирана хартия.

# 451
Гланцираната хартия е вредна за очите. И все пак може да се ползва някакъв матиран вариант на по-луксозна хартия. Но за да се запази разумна цената, с оглед на 40-50% марж за търговеца, гледат да се спести максимално.

# 452
  • София
И моите книги са дошли, имам смс за пратката. Аз също чета на четец, но се възползвах от промоцията. Едната от книгите е Мракът в сърцето ми (няма да сложа кавички). Жалко, но ще я преживея тази вестникарска хартия, стига книгата да си заслужава.
Виждам, че тук темата се е извъртяла. Аз умишлено избягвам книжните групи във фейсбук, особено тази на Блажев, защото там всеки ден има кавги от рода кой колко бил тъп и неграмотен, ежедневни подигравки на тема за предпочитанията на един или друг читател и т.н. Наистина ли искате това място да се превърне в "Какво четеш..."? Моят призив е да избягваме подобно отношение. Харесвах тази група точно заради спокойствието в нея. Обичам да чета различни мнения за книги и за мен всяко едно мнение, положително, или отрицателно, е полезно. Не се смятам за ниско интелигентна или неграмотна, но не обичам да пиша дълги ревюта на книги, а само да споделям мнение, което, според някои изкавания тук, е безполезно.
ПС: Алиенде не я харесвам на първо място заради политическите й пристрастия, които така натрапчиво изразяваше в "Къщата на духовете", но това си е мое усещане. Имам право на него. Wink

# 453
Темата ще е такава, каквато сами си я направим. 🙂

В момента чета "Брит Мари" на Бакман.

# 454
Cigarette,
С извинение за въпроса, но може ли повече инфо за въпросната промоция?

# 455
  • София
Cigarette,
Озон имаха промоция 4 книги на цената на 3, но трябва да проверите дали не беше до вчера.

# 456
Аз пък следя темата от една година и въобще не мога да се ориентирам с кого имам сходни предпочитания.
Определено смятам, че това дали ти допада определена литература или не е въпрос на вкус.
Скрит текст:
От друга страна пък нямам проблем с това да започна книга и в момента, в който установя, че не е за подходяща за мен /изобщо или в конкретния момент/ да я оставя. Така че това ми помага да мога да приема предложения от широк кръг от хора. Не всичко, което чета, е лично мое, ползвам библиотека и абонамент за аудио книги /което е на практика същото, наем на книга/ и това, че не всичко, което чета, го закупувам ми помага да не се чувствам длъжна да го прочета докрай. От друга страна така се запознавам лично с творчеството на определен автор и мога да кажа от първо лице дали ми харесва или не, а не по разкази на очевидци.
Ривюта не пиша, нямам дар слово, по тази причина просто слагам оценка, която показва степента на Собствената ми удовлетвореност от произведението. Три за мен означава, че съм успяла да я прочета, но не бих прочела нещо друго от автора или не бих я препоръчала с две ръце. Е, за препоръките има и нещо друго, книга, на която аз съм поставила оценка 3 би могла да е абсолютна петица за някой, който обича такъв стил, жанр, повествование и т.н. Когато поставя петица това означава, че книгата е задоволила напълно изискванията ми и не би могло нещо повече да се иска от нея. Четворката значи, че книгата е доста добра, но нещо й липсва да стане отлична. Недочетените са двойка и единица, но такива оценки не слагам, т.к. не смятам, че имам право, при положение, че не съм запозната с цялото произведение. И това са оценките, които аз давам на Своето преживяване с книгата, което не означава, че за някой друг тази книга  би означавала съвсем различно нещо.
В този ред на мисли е интересно кой каква оценка слага на едно и също произведение и от каква гледна точка изхожда. Както някой написа, обичам да чета книги, обичам да чета и За книги.
Защо някой харесва нещо, което аз не харесвам, също ми е изключително интересно.
Реших с "Верити" да продължа на ел. книга, не ми харесва как е прочетена и подозирам, че това ми влияе върху мнението за книгата. Гласът, интонацията, тези неща не ми се струват подходящи.

# 457
Аз откакто имам електронен четец съм натрупала ужасно много книги.
Преди поне ми беше гузно да купувам и да ги оставям да "тънат в прах" в библиотеката, а сега тази пречка я няма. Grinning
Продължаяам да чета "Лятото на страха" с много бавни темпове, а след това се готвя за "Ръкописът на Войнич".
За нея някой, някакви отзиви да има?

# 458
  • Бургас
Дразнещо е решението при страниране на книгата да го има името на автора и заглавието на всяка страница... Все пак е роман, не са кратки разкази, не е нужно да се напомня какво чета.
Старите книги, които имам от библиотеката на баба ми, са организирани така. Отначало си го обяснявах с това, че някои не са подвързани /зашити, а са почти на "хвърчащи" листи. Но пък други са с дебела, кожена подвързия и пак са със заглавието и автора на всяка страница .

# 459
Много полезен ми е коментарът на flibusta, т.к. не съм чела Юнасон (мисля, че и филм има по първата книга) и признавам, след мнението й от последната страница, ще го пропусна.
Благодаря Simple Smile Филмът също е чудесен. Един от трите филма, екранизиращи роман (другите са "Пилето" и "Полет над кукувиче гнездо"), които не отстъпват на литературния оригинал.

Само за протокола - никът ми идва от името на най-големия руски книжен тракер. Но съм мъж Wink

# 460
  • София
Темата ще е такава, каквато сами си я направим. 🙂

В момента чета "Брит Мари" на Бакман.
Ще чакам да споделиш впечатления после. Аз мнооооого я харесах тази персона, книгата и усещането след нея Blue Heart.

# 461
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Cigarette,
Озон имаха промоция 4 книги на цената на 3, но трябва да проверите дали не беше до вчера.
Да, за същата промоция става въпрос.
Сега проверих, вече не е актуална.

# 462
  • София
Аз откакто имам електронен четец съм натрупала ужасно много книги.
Преди поне ми беше гузно да купувам и да ги оставям да "тънат в прах" в библиотеката, а сега тази пречка я няма. Grinning
Продължаяам да чета "Лятото на страха" с много бавни темпове, а след това се готвя за "Ръкописът на Войнич".
За нея някой, някакви отзиви да има?
Какво ти е мнението за "Лятото на страха"? В ревютата я сравняваха със "Сейлъмс Лот" и "То" на Стивън Кинг, но за съжаление аз нямах това усещане, изобщо не успя да ме "отвее", като тези две книги, а и като цяло ми беше леко разочароваща. Преди нея прочетох "Ужас" и ми хареса повече.

# 463
И аз като Spastik Children щях да пиша - да не се обиждаме тук, досега не е имало такива случаи. Ще помоля изрично Oyasumi да се въздържа от дразнещи лични коментари като това за Олимпиадите например... Приключвам и дано няма повече такива работи тук. Блажев го харесвам (постовете му;))), но в групата отдавна се отказах да пиша поради същите като горните наблюдения и много ми се иска да не стане така и тук, а да се придържаме към добрия, приятелски и толерантен тон Heart По темата: по майчинство съм първа година (но ми е за втори път и вече имам опит с книгочетене и книгопоръчване от тогава, с първото бебе - само дето нямаше отстъпки преди и ползвах един сайт, в който поне за доставка не взимаха пари), та намирам временце за книжки и поръчвам доста, вчера пак се изкуших за втори път от промоцията на Озон (без кавички;))) 4 за 3, направо съм луднала от щастие, само ги трупам и не знам с коя по-напред да почна... В момента са ми интересни два типа, айде - три: за семейства и техните отношения, за местности/нации и някои трилъри. След сегашната ми ще почна сигурно "География на блаженството".

# 464
  • София
Довърших "Убийството на прислужницата". Много приятна книга, почувствах се отново на 15 и четяща Агата Кристи Simple Smile
По препоръки на пишещи тук започнах "Холандската къща". Съвсем в началото съм, но имам лошо предчуствие, че ще намразя главните герои. Хич не изпитвам симпатии към разглезени деца. Не знам какви са очакванията на автора, но засега аз искам само да раздавам шамари и то при положение, че никога не съм била сина си и съм против физическите наказания.

Общи условия

Активация на акаунт