В момента чета ... 68

• 44 503
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Юнас Юнасон е чуден. Дано скоро издаде нова книга!
За Юнас Юнасон бих казал, че е чудесна първата му книга, за 100-годишния старец. Продължението - за 101-годишния старец - е просто кошмарно. Както и "Неграмотното момиче, което можеше да смята". Отдавна не бях чел по-"политкоректни" книги! Не е пропуснато нито едно клише - зли комунисти, умиращи от глад севернокорейци, зли расисти, гениални неграмотни негра - мигранти... Толкова си личи как авторът е бил принуден от издателите да популяризира либерастични идеи, че да му се доповръща на човек!

# 436
  • Mediterraneo
Че кой изобщо ви кара да четете ревюта и оценки?! Това не е задължително за никого, че чак да се налага някой друг да влиза в обяснителен режим! Не ползвайте платформи, не четете темата, не отваряйте ревюта и ще ви се улесни живота като е толкова тежко положението и като толкова ви дразни, че някой си прави труда да каже 2-3 думи за СОБСТВЕНИТЕ си впечатления относно дадена книга.
Боже, хахаха, чак смешно ми стана.

# 437
Саня Богомилова, благодаря Ви! Малко трудно, но намерих книгата на руски език и ще я прочета. ❤
Избягвах предубедено тази поредица, но очевидно съм грешала.
Може ли да споделите, коя е тази рускиня, която споделя идеи за книги?
За съжаление, не вярвам, че ще я преведат на български език, но не спираме да се надяваме.

# 438
Че кой изобщо ви кара да четете ревюта и оценки?! Това не е задължително за никого, че чак да се налага някой друг да влиза в обяснителен режим! Не ползвайте платформи, не четете темата, не отваряйте ревюта и ще ви се улесни живота като е толкова тежко положението и като толкова ви дразни, че някой си прави труда да каже 2-3 думи за СОБСТВЕНИТЕ си впечатления относно дадена книга.
Криво ме разбрахте определено . Затова не мисля да се мъча да продължавам .
Мир Вам .

# 439
Аз съм сигурно от тези, дето не слагат тук кавички Wink Не от невежество, билийв!  Просто за бързина, а и ми е някак лежерен форматът - все пак изпитите по литература си ги държах (доста успешно;))) преди 20 години, а тук си е просто форум! Та толкоз за "културата" ми. И на мен ми липсват съфорумки Нина, Лиляна, Вени, имаше и няколко други, с които имахме сходен вкус и на чиито отзиви разчитах, но и сега има такива и затова съм тук, както и в гудрийдс - прекрасен ориентир и информатор за нови (по принцип или само за мен) книги Simple Smile  По темата: българската "Утре" (ето че знам да слагам кавички;)))) не е никак лоша за майки на (пред)тийнийджъри, съвременна панорама на отношенията в семейството и в училище, приятен стил, рядко някакви гафове от сорта тийн да казва "нейсе" - не съм чувала в наши дни Simple Smile

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 00:23 от alen mak

# 440

Започвам “Като дъх” без големи надежди - Ферзан Йозпетек е по-добър режисьор и сценарист.

https://www.librimondadori.it/libri/come-un-respiro-ferzan-ozpetek/

Отново действието се развива между Рим и Истанбул.

# 441
Еха . Харесвам Йозпетек . По-скоро като режисьор и сценарист.
Чела съм само една негова книга Истанбул червен.
Филмът е различен . Но са един вид продължение един на друг . Много интересна симбиоза има между филм и книга .

# 442
  • Mostly in my mind
Криво ме разбрахте определено . Затова не мисля да се мъча да продължавам .
Мир Вам .
Саня, сигурна съм, че не се има предвид теб ...само в случая. Жалко, че ...явно се имаме за умни, а удобно се измъкваме от отговорност за това какво сме казали и си продължаваме да коментираме все едно нищо не се е случило. Изключително грозно.
Ален мак, каква си тръгнала да се обясняваш защо не слагаш кавички. На никой не дължиш обяснения. Прави го пред някой, в чиято култура не се съмняваш! Wink

# 443
Лолита, добре е да се изясните, държите ли да водите оффтопик разговор с хора, в чиято култура се съмнявате или искате да се придържаме към "темата на темата", както бяха дадени вече "инструкции"  Simple Smile

За мен не е проблем да обсъждам, дали на Национална олимпиада по литература са "следили" правилно ли съм поставяла кавички, но предпочитам да оставя пропуските на тези, чийто проблем са.

Не препоръчвам книгата на Йозпетек, както и очаквах - чете се бързо и историята не е нова, независимо къде се развива действието. Мисля да започна публицистика на Умберто Еко, но все още не съм решила.

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 10:52 от Oyasumi

# 444
  • Mostly in my mind
Водя оффтопик разговор, който не съм започнала аз! Радвам се, че сте се разпознал/а.
И с това приключвам! Приятен ден!

# 445
Водя оффтопик разговор, който не съм започнала аз! Радвам се, че сте се разпознал/а.
И с това приключвам! Приятен ден!
Радвам се, че го приключихте, след като не намерихте "достоен" за нивото Ви събеседник.
И на Вас! 🌸

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 10:53 от Oyasumi

# 446
  • София
Аз недоумявам защо тръгна в такава посока темата?
За себе си мога да кажа , че обичам да чета книги, обичам да разглеждам книги, обичам да чета ЗА книги , обичам да снимам книги, да ги гледам, да им се радвам Simple Smile , И , да, обичам да споделям мнение за прочетеното (не го възприемам като губи-време, защото ми доставя удоволствие ) , извиням се, ако съм досадна..
В крайна сметка тази тема е за това.
Аз съм екстроверт и дори и четенето за мен е вид социално преживяване.
Ако някой възприема четенето като сакрална дейност, непредполагаща споделяне на мнение, даване на оценка и т.н., то никой не го кара да го прави или да чете мненията и оценките на другите.
Пиийс Simple Smile

# 447
Мненията и оценките са ми полезни. Откакто следя темата се ориентирах кой какви книги харесва, чия оценка и препоръка да взема предвид при избора на книга и чии да пренебрегна.

# 448
Happy Mijjj, аз също харесвам да чета мнения.

Много полезен ми е коментарът на flibusta, т.к. не съм чела Юнасон (мисля, че и филм има по първата книга) и признавам, след мнението й от последната страница, ще го пропусна.

# 449
Повлияна оттук започнах с Мракът в сърцето ми на Ашли Одрейн и въпреки че съм все още на 50 с., съм много приятно изненадана от лекотата в стила на писане.

Изключително ми е неприятно да разлиствам вестникарската хартия, на която е отпечатана книгата...
Читателят заслужава по-добро качество, такава изработка си е чиста обида.
Дразнещо е решението при страниране на книгата да го има името на автора и заглавието на всяка страница... Все пак е роман, не са кратки разкази, не е нужно да се напомня какво чета.

Общи условия

Активация на акаунт