Ревниви ли сте?

• 5 737
  • 83
  •   1
Отговори
# 60
# 61
Monet направо ми изхвръкнаха очите, това на болест отива Scream

По темата, някакво дефектно съм, не изпитвам такова чувство и не мисля, че е здравословно да си го причинява човек. За ММ нямам никакво претенции с кой, кога и къде е, какво прави с кой го прави и т.н. Човек се ражда свободен и това е едно от най-ценните неща, които имаме. Категорично съм противник на теорията "Щом сме заедно имам власт/права над него/нея".
На въпросите конкретно:
Интересува ме, ревнувате ли Вашите половинки? Не
- Вашият партньор излиза ли без Вас в барове/ресторанти или други нощни заведения? Имате ли нещо против? Където пожелае, нямам нищо напротив, не звъня, не притеснявам, не мрънкам, не се сърдя.
- Толерирате ли общуването с бивши? В какъв формат? Абсолютно, свободен е да контактува с когото пожелае в какъвто иска формат.
- Следите ли телефона на половинката си? Никога.
- Ходите ли на почивки отделно? Не, не ще да ходи без мен...
- Как се отнасяте към близки отношения с красиви колеги/колежки? Никак

Уловката е, че каквото давам такова и търся, а ММ е ревнив и милия се старае да не го показва, защото от вратата съм заявила, че това е повод да се разделим. Свободолюбива съм.

# 62
  • София
Аз се сблъсках още на 18 с патологичен ревнивец. Като по учебник - голяма любов, преселих се у тях, ограничи ми контакта с родителите, приятелки, ако си кажех 2 приказки с момче - бой. Добре, че майка ми ме прибра!

# 63
Интересува ме, ревнувате ли Вашите половинки?
И понеже ревността е абстрактно понятие, понеже е емоция, която всеки изживява различно, по-конкретно:
- Вашият партньор излиза ли без Вас в барове/ресторанти или други нощни заведения? Имате ли нещо против? излиза с мъжката си компания обикновено да гледат мач, в тази пандемия се събират в някой от тях
- Толерирате ли общуването с бивши? В какъв формат? Нямам против, доста близки са с бившата си, която понастоящем има детенце. Дори и аз общувам с нея.
- Следите ли телефона на половинката си? Не, ако си нямате доверие по-добре се разделете.
- Ходите ли на почивки отделно? Досега не сме
- Как се отнасяте към близки отношения с красиви колеги/колежки?  Той е общителен, но не прекалява.

А той/тя Вас? Същото

# 64
Темата и някои от отговорите в нея и мен ме подсетиха за:

-Ти ревнива ли си?
- НЕ!
- Мъжа ти като излезе сам, по колко пъти му звъниш?
- В какъв смисъл да излезе сам?

В момента нямам партньор. Преден го ревнувах. Този след него - не. Но някак бях много убедена, че вторият много ме обича и ми е верен, вярвах му повече от на първия.
Първият ме дразнеше, ако излиза без мен. Ревнувах го. Ровила съм му в телефона. След него, не съм ровила на друг. Не сме ходили на почивки по отделно. Не толерирах общуване в бивши. Никак.
В един момент осъзнах, че тази моя ревност е заради моята неувереност и оттогава се опитвам да се въздържам, или поне да не я показвам толкова. Имала съм желание да ровя в телефон, но съм се спирала. Знам, че това е наклонена плоскост и не искам да тръгвам по нея. А и както някой тук беше писал ''ако си нямаме доверие преди проверка на телефона, и след това няма да си отимаме".

Вторият не ми пречеше да ходи на кафета без мен. Еднократни ходения и на дискотеки е имало, също без проблем от моя страна. Докато не го хванах, че ме излъга за едно такова излизане, и то - с бивша. След това мнооого се постара да се докаже. Не съм му ровила в телефона, не сме ходили на почивки по отделно, едвам имахме свободно време тогава и заедно да идем.

Третото гадже.. май спада в патологичен ревнивец. Беше си жив тормоз. Писала съм по-рано - всяка вечер за здрасти ми проверяваше телефона. От тогава още повече внимавам аз да не тръгна на там..
Абсурд беше някъде да не сме заедно. Но, от друга страна, там бях и си оставам с убеждението, че бившата беше голямата любов, а аз се чувствах като заместител..Комуникация с нея имаше, макар и не честа, или поне не ми е известно.

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 04:29 от Витаминче_

# 65
Интересува ме, ревнувате ли Вашите половинки? Преди ревнувах много, нямало е причина, просто бях малка и глупава 😄 Вече не ревнувам.
- Вашият партньор излиза ли без Вас в барове/ресторанти или други нощни заведения? Имате ли нещо против?Излиза с приятели. Нямам нищо против. Аз също излизам без него.
- Толерирате ли общуването с бивши? В какъв формат? Няма бивши. Заедно сме от 16 годишни 😆
- Следите ли телефона на половинката си? Не.
- Ходите ли на почивки отделно? Рядко, но се е случвало.
- Как се отнасяте към близки отношения с красиви колеги/колежки? Нормално

А той/тя Вас? Преди много ме ревнуваше, но живеехме в отделни градове. Откакто живеем заедно, нямаме такива проблеми.

# 66
  • В древна страна на край света!!!
- Вашият партньор излиза ли без Вас в барове/ресторанти или други нощни заведения?- Да
 - Имате ли нещо против? - Не
- Толерирате ли общуването с бивши? В какъв формат? - Не толерирам, но се държах разумно, когато ни се случи, все пак аз бях спечелилата, нямаше от какво да се страхувам.Wink
- Следите ли телефона на половинката си? - Не
- Ходите ли на почивки отделно? - Аз да, той не
- Как се отнасяте към близки отношения с красиви колеги/колежки? - Големи хора сме и сме доказали, че имаме разум в главата си.
 А той/тя Вас? - Неговата ревност към мен е много интелигента, чак към 9 -тата година от брака ни призна, че ме ревнува, при положение че вече няколко години работех в изцяло мъжки колектив. Stuck Out Tongue Winking Eye
За мен ревността е страх и несигурност в себе си, а когато го пренесеш към другия става пагубно за връзката. Никой и никога не съм задържала на сила, защо трябва и да се тормозя без поводи, а ако такива се случат , говорим и  се разбираме.

# 67
И понеже ревността е абстрактно понятие, понеже е емоция, която всеки изживява различно, по-конкретно:
- партньор излиза ли без Вас в барове/ресторанти или други нощни заведения? Имате ли нещо против?
- Толерирате ли общуването с бивши? В какъв формат?
- Следите ли телефона на половинката си?
- Ходите ли на почивки отделно?
- Как се отнасяте към близки отношения с красиви колеги/колежки?

А той/тя Вас?

Страшно съм ревнива.
Не, никъде не ходи без мен.
В никъкъв случай, не си позволява контакт с жени, камо ли бивши.
Да си призная, понякога надничам в кошчето на историята.
Не.
Работи само с мъже, за радост. Grinning
В началото ме ревнуваше, много. После ме опозна и разбра, че само лая без да хапя Joy та не ми обръща особенно внимание, къде ходя и какво правя. Има ми доверие, аз пък на него-не. Grinning (8г сме заедно)

# 68
  • Швейцария
Не съм ревнива, докато не разбера, че нещо не е наред. Тогава просто приключвам.
ММ не излиза никъде, но не бих имала нищо против, ако е рядко.
С бивши няма контакт.
Телефон не контролирам, но си знаем паролите и има мой пръстов отпечатък.
Работи само с мъже. Ако имаше някоя красива колежка не знам. Не бих била никак щастлива, но зависи как се отнася към нея, то си личи дали му е безразлична или не.
Той хич не е ревнив, но няма и повод.
Скрит текст:
Имаше една случка. ММ работи понякога заедно с друга фирма, прави покриви. Та ми разказва как има там две жени покривджийки. Викам е как изглеждат? Вика ааа ми никак, някакви обикновени. И си представям аз някакви мъжкарани, които мъкнат керемиди. Отиваме на банкет двете фирми и виждам въпросните жени. Майкоууу, егати мацките. Викам на ММ те са готини бе, защо викаш нищо особено. Той вика абе не са кой знае какво. Ясно ми е, че не е искал да ревнувам, но като ги видях си признавам, че лошо ми стана Smile

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 06:29 от JennyBG

# 69
  • По света и у нас
- Вашият партньор излиза ли без Вас в барове/ресторанти или други нощни заведения? Имате ли нещо против? -

@Пускала съм го да си ходи където си иска без проблем, в повечето случаи съм била  поканена но не ми се е ходело.  Не е ходил по дискотеки сам - от време на време с неговите приятели за излизали по мъжки. Той не е правил на въпрос ако аз съм излизала с приятелки по същия начин.@

- Толерирате ли общуването с бивши? В какъв формат?

@ в повечето ми връзки, мъжете са си разменяли някоя приказка с бивша по телефона - струва ми се че един не я беше прежалил, другия просто беше останал приятел с нея, мъжът ми не е поддържал контакти от този вид.  Аз поддържах тайни приятелски отношения с бившия ми за да не се дразни мъжът ми който ревнуваше@

- Следите ли телефона на половинката си?

@хвърляла съм по някое око, но не съм ровила кой знае колко@

- Ходите ли на почивки отделно?

@не но ми се е искало@

- Как се отнасяте към близки отношения с красиви колеги/колежки?

@ ами зависи колко са близки, ако започва заиграване е дразнещо, ако тя се държи прекалено свойски с него също е дразнещо, ако тя става Фактор в отношенията, вече нещата ескалират и аз се опитвам да я отстраня. Абе май не съм много ревнива. В началото бях по толерантна, даже приятелките ми не можеха да повярват на свободите, които му давам, в днешно време съм по пресметлива. Той към мен изпитваше ревност от младите ми колеги, особено ако ще ходим командировка.@

А той/тя Вас?

# 70
  • Агент под прикритие
Ревността се поражда не от нещо друго, а от чувство за собственичество.
Не смятам, че някой е моя собственост и не смятам, че аз съм нечия.
А на "печелившите".... честито! Grinning

# 71
  • София
Винаги, когато има его, има и чувство за собственост и "его любов".
Освен, ако не си просветен гуру. А такива няма в светския живот.
Има някакви подтискания и интровертно его, но това е пасивно негативно чувство и не е по-добро, отколкото екстровертното его.
Та при светска любов, няма как да има ангелски чувства.

Разбира се, има степени. И човек е хубаво да се стреми към по-малко подвластност.

# 72
  • Агент под прикритие
Това не променя факта, че такова "чувство" е илюзия.
Някои обаче го разбират рано, други късно, трети никога. Simple Smile

# 73
В любовта не може да има его. Или обичаш някого и го приемаш с плюсовете и минусите му, или си стоиш сам с егото си. Simple Smile

# 74
Не съм ревнива и не си падам по следене и дебнене. Имам доверие. Оправдано за сега. Даже си споделяме ако някой ни е симпатичен. Няма лошо в това. Не почиваме отделно, но излизаме с приятелите си отделно.
Не ровя в телефона, освен когато го питам. Не за друго, понякога страшни смешки хвърчат във футболните теми, в които членува. А да, аз съм му слагала паролите, той дори не си ги знае/не помни/. Така че имам достъп, а това е достатъчна причина за доверие.
И той не е ревнив.
Ревността е загуба на време, нерви и енергия и не действа, като стопер на изневери.

Общи условия

Активация на акаунт