От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 21

• 58 103
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Е, какво да тарашат. Моя кашон не мирише на цигари и не пише Badidas на него. Знам че са лакоми и гладни, но така са се уредлили дет се вика. На моята пратка пише DO NOT UNPACK та ше видя дали е сексуално тормозена от митничари, като я взема от Еконта.
Естествено, че на тези които правят контрабанда кашоните им няма да миришат на цигари, марихуана и на тях няма да пише Бадидас. Може направо да си ги надпишат контрабанда...

# 346
Моята пратка беше половин месец на митница - липсват ми 9 продукта от пратката, нямам ни протокол, ни дявол. Липсват шампоани - явно и те се броят за контрабанда! Пратката беше с предплатени такси и пътуваше с Федекс...

# 347
На мен са ми "тарашили" багажа български и чуждестранни митничари на всякакви граници неведнъж. Отварят, гледат какво имаш, затваряш си багажа и се приключва. Но да се инсинуира, че крадат продуктите от пратките ... не мисля, че е вярно. По-скоро оставят отворени кутиите и лесно може да изпаднат продукти от тях. Преставете си множество кашони с извадено съдържание, кой после ще успее да нареди обратно продуктите по местата им. Ако нещо действително е конфискувано, то трябва да дадат документ за това на превозвача.
Хич не харесвам нашите митничари, но трябва да призная, че и при тях не е такъв разграден двор, какъвто си го представят повечето.

# 348
Моята пратка беше половин месец на митница - липсват ми 9 продукта от пратката, нямам ни протокол, ни дявол. Липсват шампоани - явно и те се броят за контрабанда! Пратката беше с предплатени такси и пътуваше с Федекс...
Пратката от lookfantastic?! Astonished
Уведоми ли ги за проблемът?

# 349
На мен са ми "тарашили" багажа български и чуждестранни митничари на всякакви граници неведнъж. Отварят, гледат какво имаш, затваряш си багажа и се приключва. Но да се инсинуира, че крадат продуктите от пратките ... не мисля, че е вярно. По-скоро оставят отворени кутиите и лесно може да изпаднат продукти от тях. Преставете си множество кашони с извадено съдържание, кой после ще успее да нареди обратно продуктите по местата им. Ако нещо действително е конфискувано, то трябва да дадат документ за това на превозвача.
Хич не харесвам нашите митничари, но трябва да призная, че и при тях не е такъв разграден двор, какъвто си го представят повечето.
В случая не вярвам да става въпрос за бг митничари при превозвачите, а за английски или френски. Франсетата въобще не си поплюват.
Взимат си по сухопътни граници, ако те проверяват каквото им хареса и никой нищо не ти дават, пък ако ти стиска се разправяй в чужда държава, че не са ти дали протокол, че са ти взели козметика или обувки, взимат нови неща, не ги интересуват носените ти вещи. Лекарства 6ъщо са ми конфискували на сръбска граница, такива с рецепта регистрирана за онкоболен познат бях купила. Колега не го пуснаха да се качи на самолет на Орли защото нямал рецепта от френски лекар за инсулина, а само българска преведена,  били  сме в Европа казват. Роман мога да напиша за европейските митници.
Както казах досега само при влизане в Бг не са ми взимали нищо нашите митничари.
Повечето тук май имат много розова представа за европейците.

# 350
Пратката от lookfantastic?! Astonished
Уведоми ли ги за проблемът?
Да, повдигнах диспут в Пейпал. Направо ми скъсаха нервите Федекс - ужасно неадекватни служители! За половин месец 5 пъти ми искаха да изпратя описание на стоката. 10 мейла съм им изпратила, отделно през ден получавах неадекватни обаждания от тях...
А как ще "изпадат" 9 шампоана по 300 мл... за мен е загадка!

# 351
  • софия
В случая не вярвам да става въпрос за бг митничари при превозвачите, а за английски или френски. Франсетата въобще не си поплюват.
Взимат си по сухопътни граници, ако те проверяват каквото им хареса и никой нищо не ти дават, пък ако ти стиска се разправяй в чужда държава, че не са ти дали протокол, че са ти взели козметика или обувки, взимат нови неща, не ги интересуват носените ти вещи. Лекарства 6ъщо са ми конфискували на сръбска граница, такива с рецепта регистрирана за онкоболен познат бях купила. Колега не го пуснаха да се качи на самолет на Орли защото нямал рецепта от френски лекар за инсулина, а само българска преведена,  били  сме в Европа казват. Роман мога да напиша за европейските митници.
Както казах досега само при влизане в Бг не са ми взимали нищо нашите митничари.
Повечето тук май имат много розова представа за европейците.
За това и няма фирма, която да обслужва Франция. За съжаление.

# 352
  • Anywhere
Аз вече почти месец чакам една пратка с GGBG, никаква яснота, нищо ....освен че имали много пратки и ще разделят курса в два камиона.
Имате ли информация за Габиели? Приемат ли вече английски пратки?

# 353
Не съм предполагала такова нещо за европейските митничари. Преди няколко години ходих до щатите, на връщане и двата куфара бяха отваряни, имаше бележки от американските митничари.
Не липсваше нищо.

# 354
И аз не знаех, че френските митничари са така. Затова пък англичани са ми тарашили куфарите неведнъж, но поне имат хумор, един веднъж се пошегува, че щял да ми конфискува сандвича, само ако е с бекон и кашкавал. Joy Но сега, имайки предвид, че Франция се явява външна граница на ЕС при превоза от Англия, се очаква да работят доста старателно. Като се сетя румънците как тарашат при влизане от държава извън ЕС, всичко друго ми се струва песен ...

Габиели не приемат пратки, даже са написали във ФБ, че ще връщат пратки или начисляват магазинаж за тези, които не са изпратили документи в срок. И силно умоляват да не се поръчва до Англия до 15 март.

# 355
  • Варна
Здравейте,до сега поръчвах от Англия с Габиели,но новите им условия ме отказват от тях за доставки от Великобритания.
Чета постовете тук и имам въпрос...????
Да разбирам ли,че с GGBG.bg транспорта от Ангглия е без бумащина,пращане на фактури,вадене на митнически номера...и е 5 лева на всеки започнат килограм???
Благодаря!

# 356
  • Varna
Здравейте,до сега поръчвах от Англия с Габиели,но новите им условия ме отказват от тях за доставки от Великобритания.
Да разбирам ли,че с GGBG.bg транспорта от Ангглия е без бумащина,пращане на фактури,вадене на митнически номера...и е 5 лева на всеки започнат килограм???
Благодаря!
Да,точно така

# 357
  • Варна
БЛАГОДАРЯ,ALESSANDRA!!!

# 358
Благодаря!
  Обаче се пригответе да не знаете къде и дали са получили пратката, кога ще е следващия курс и никаква комникация с тях. Аз се прецаках да поръчам до офиса в Испания и това ще е пръв и последен път

# 359
  • Sofia
"Доставка от Англия " може ли да им се има доверие?

Общи условия

Активация на акаунт