От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 21

• 57 977
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Вече го виждам с доставка до Англия.
В ляво - до България, в дясно - до Англия. Думите са излишни.

Да, става по-скъпо за евтините пратки.

Обаче за по-скъпите това директно плащане на данъка онлайн би следвало да ви спести след това разправиите с митниците, поне за стоки, които не изискват мито. Понеже вие го плащате онлайн при покупката и след това е работа на продавача да го предаде на съответните власти.

Това не е ли удобство или предпочитате да губите време с пощите, митниците и пр. да ви задържат излишно време пратката с цел облагане? Това би следвало да спести и въпросните 12 лева за представителство от пощите.

Аз поне така ги разбирам нещата. Няма логика тази функция да продължи и след 1 юли.

# 526
Направих поръчка на обувки чрез GGBG. Да разбирам ли, че ще плащам и допълнително ддс тук?
Нещо не ми е ясна цялата работа, мислех че се плаща 5лв на кг, понеже те оправят таксите.

Имам 3 пратки по 50£ всяка. Това означава ли ,че ще платя ддс или мито за тях тук?

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 20:16 от Morska.Sirena89

# 527
И на мен така ми обясниха 5лв на кг те се оправяли  с всичко.

# 528
  • Varna
Направих поръчка на обувки чрез GGBG. Да разбирам ли, че ще плащам и допълнително ддс тук?
Нещо не ми е ясна цялата работа, мислех че се плаща 5лв на кг, понеже те оправят таксите.

Имам 3 пратки по 50£ всяка. Това означава ли ,че ще платя ддс или мито за тях тук?
Не!Ще си платиш 5лв./кг.Коментирахме го вече отдавна и курсовете си вървят.

Shokoladche
Курс #814 е раздаден,а курс #817 вече е на път:)

# 529
Ох ,супер. Притесних се 😀 Че и доставката са ми начислили 55 лв (без еконт) и щеше вече да е прекалено. Доста обувки поръчвах 😂

Чакам курс 817

# 530
Вече го виждам с доставка до Англия.
В ляво - до България, в дясно - до Англия. Думите са излишни.

Да, става по-скъпо за евтините пратки.

Обаче за по-скъпите това директно плащане на данъка онлайн би следвало да ви спести след това разправиите с митниците, поне за стоки, които не изискват мито. Понеже вие го плащате онлайн при покупката и след това е работа на продавача да го предаде на съответните власти.

Аз поне така ги разбирам нещата. Няма логика тази функция да продължи и след 1 юли.

Това не е ли удобство или предпочитате да губите време с пощите, митниците и пр. да ви задържат излишно време пратката с цел облагане? Това би следвало да спести и въпросните 12 лева за представителство от пощите.
Ами то ако става въпрос за удобство и улеснения от страна на ЕС не беше ли най-лесно и просто да поставят някакъв приемлив праг, до който да не се изискват никакви данъци, ддс, документи, представителства и каквото там им раждат кратуните? Вместо това - "улесненията" и "добрите практики" всъщност се оказват оскъпяване, бумащина и губене на време. Цялата работа е заради контрола - да не може и стотинка да бъде разменена без да платиш данъци, мита и т.н. Да има приходи бюджета. Щото, нали, ако няма в бюджета, няма да има и за заплати за лемурите от държ.администрация, за поръчки към правилни фирми, за крадене ... Пък вие, ако искате, вярвайте на "обясненията" на разни одиторски фирми, които са толкова достоверни, колкото прогнозите на родните социологически агенции ... То някои и на Боко вярват, та това ли

# 531
anbibian, Да, но темата нали е за покупка чрез превозвачи до техни английски адреси и от там в България Simple Smile

Относно локумите, ето ви прикачено обяснение от счетоводители от Делойте, надявам се това вече не е локум.

Хубав ден!

П.С. Пускам линк към бюлетина на Делойте, само 6 страници, там е обяснено всичко точно и ясно.
https://www2.deloitte.com/content/dam/Deloitte/bg/Documents/tax/ … hanges%202021.pdf

Щом само превозвачите те интересуват, ще продължиш да плащаш ДДС 2 пъти и промените не те касаят.
Как точно ще им обясниш на Адидас примерно, че ти си установен в ЕС обаче си поръчваш на английски адрес? Адреса на доставка за тях в Англия, мястото на сделката е Англия, въобще не ги вълнува какво ще правиш после с тези маратонки.

# 532
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
здравейте, имам един въпрос. За първи път ползвам Доставка Англия и при регистрация съм подала да получа в БГ пратката си в офис на Еконт. Да, обаче, са ми я пратили в др. край на града. Добре, промених офиса, таксуваха ме Еконт. Обаче искам да си вляза в профила и да си видя данните, които съм подала и да сменя офиса за получаване. Ядец - не виждам профил, само пратката. За контакт са посочили различни офиси в Бг, а в София са поне 3. Как да се свържа с тях? Благодаря!

# 533
здравейте, имам един въпрос. За първи път ползвам Доставка Англия и при регистрация съм подала да получа в БГ пратката си в офис на Еконт. Да, обаче, са ми я пратили в др. край на града. Добре, промених офиса, таксуваха ме Еконт. Обаче искам да си вляза в профила и да си видя данните, които съм подала и да сменя офиса за получаване. Ядец - не виждам профил, само пратката. За контакт са посочили различни офиси в Бг, а в София са поне 3. Как да се свържа с тях? Благодаря!
Еми нали имат телефони на сайта, харесай си един и звънни на него да питаш... или им пиши, например във Фейсбук (Месинджър)?!

# 534
Понеже вие го плащате онлайн при покупката и след това е работа на продавача да го предаде на съответните власти.

Нещо май се обърках, а и като гледам не само аз, пък уж всичко беше обяснено много точно и ясно особено в линка на Deloitte. Там четем следното:

Последно според вас, продавачът ли го предава на властите или получателят си го внася чинно при получаване на пратката, защото има немалка разлика?

# 535
Последно според вас, продавачът ли го предава на властите или получателят си го внася чинно при получаване на пратката, защото има немалка разлика?
Мисля, че коментарът ми беше по повод прикачена снимка от Алиекспрес, на която беше показано, че за доставки до Англия от Алиекспрес вече начисляват данък и се очаква да е идентично след време и за доставки от Алиекспрес до ЕС държави. Ако го платите онлайн се предполага, че платеното първо отива в сметката на търговеца и след това стига до държавата, на която принадлежат тези данъци, но не би трябвало да плащате нищо при получаване в този случай. В други случаи вероятно няма да бъде плащано онлайн и ще го дължите при получаване.

Бюлетинът от Делойте е обобщение на промените, гласувани от Народното събрание, които в детайли може да четете на този линк https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp;jsessionid=D46 … EB48?idMat=154257

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 23:16 от zzrr

# 536
https://www.cyclestore.co.uk/endura_mtr_shell_jacket-ID_70871
Правилно ли разбирам, че няма начислено ДДС, което ще трябва да платя в България?
Approx. BGN159.78 (без ДДС)
ДДС 31,96 лв.
Притеснявам се когато пристигне да не ми се разреши аз сама да освободя пратката. Преди години имах такъв случай.

# 537
https://www.cyclestore.co.uk/endura_mtr_shell_jacket-ID_70871
Правилно ли разбирам, че няма начислено ДДС, което ще трябва да платя в България?
Approx. BGN159.78 (без ДДС)
ДДС 31,96 лв.
Притеснявам се когато пристигне да не ми се разреши аз сама да освободя пратката. Преди години имах такъв случай.
Написали са следното: UK Value Added Tax Removed
Ще трябва да се плати ДДС в България, когато пристигне.
Когато го добавиш в количката, в червено поле са написали:
"As the UK has now left the EU, all orders shipping out of the UK will have the UK Sales Tax removed, please be aware you may be subject to local Sales Tax and service fees upon arrival in to your country, further details can be found through your localised Import Office"
Още веднъж те предупреждават, че може да платиш такси, когато пристигне. В твоя случай не само може, а задължително ще платиш, ако си искаш пратката.

# 538
  • Sofia

Какво ще рече първото изречение? Не разбирам...

# 539

Какво ще рече първото изречение? Не разбирам...
Преди време имах поръчка от iherb. Получих известие, че е задържана на митницата. Отидох до там и ми казаха, че трябва да платя 12 лв. (тогата мисля, че бяха толкова) на пощата за да ме представляват. Не можело аз да го направя. Това си спомням (преди 2-3 г. бе това).

Да, знам, че пише цена без ддс за България. В първият си пост съм я написала: 159 лв. и 32 лв. за ддс (общо 191 лв.). Тази цена ме устройва. С други сайтове общо ще платя най- малко 230 лв.

Общи условия

Активация на акаунт