212 супергероини в локдаун. НЕМСКАТА тема

• 24 292
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
  • в сърцето на един мъж...
Няма за какво Simple Smile Аз днес се зачудих защо имаме писмо от здравната каса, обаче като го отворих, видях и писмото, което придружава, от самото правителство. Освен това самите ваучъри са обезпечени явно от държавата, не само от касата, та затова е комбинация от двете институции. Те са на специална хартия, за да не може да се фалшифицират.

# 376
Хмм..ако съм имала придружаващо писмо от здравната каса то е отишло още при отварянето в коша. Това което е в мен си е с логото на Bundesregierung и завършва с подпис Ihre Bundesregierung. Но аз автоматично хвърлям всяка хартия която не ми е нужна, че се събират много с времето.

# 377
Хайде да си знаете – ако надничате зад рамото на детето по време на онлайн урок, нарушавате закона за защита на личните данни. Joy  https://www.pz-news.de/pforzheim_artikel,-Verstoss-gegen-Datensc … Ki9fk7qoQsB-BbB3g

# 378
Моето писмо също е от правителството.

# 379
Аз  нямам писмо и затова нямам думи просто Smiling Imp

# 380
  • Germany
Бела, има ли някой от семейството ти заболяване за което се полагат ваучери? Щото, ако няма е крайно време да се примириш, че няма да си сред получилите Wink

# 381
Мони ами не знам със сигурност. Но поне едно писъмце да ми драснат. Поне да ми кажат колко сме здрави като камъни! Така се чувствам като корона аутсайдер. Всички поне по нещичко отнасят , а ние какво? Нищо.  Smiling Imp

Всичкото това е майтап , разбира се .
Мен повече ме притеснява новината  , че милиони мигранти напускали Великобритания и дори има давали 2000 лири да я напуснат трайно . Ами ако тези върли европйески фенове вземат че се закотвят на следващото любимо място и то по нашите ширини ? Ами не ни стигат от юг ами и от север ...
Четохте ли го това ?

Още по-малко разбирам с какъв корона тест напускат Великобритания и на къде с тест или без тест. Сега нали на всякъде уж искат тест ?

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 21:43 от bella_ciao

# 382
Там, където са ви имената, отгоре има здравната каса Simple Smile естествено, че всичко е с правителствена антетка, нали парите идат от тях Simple Smile Само че здравните каси го пускат, защото те са тези, които имат информацията. Мързи ме да снимам писмото и да ви рисувам отгоре

# 383
Аз пък не искам нищо да ми изпращат и дават немските власти. Не вярвам в човеколюбието им. Сериозно, бих се притеснила, ако получа нещо ей така от немската държава. Не знам някой дали ще ми повярва, но като навърши дъщеря ни 18, повече не сме подавали заявление за детски, а имаме право защото е в процес на търсене на аусбилдунг. Един намери и се отказа, от Агентур фюр Арбайт поне пет пъти питаха защо не се е регистрирала като търсеща аусбилдунг, защо не искаме детски надбавки, какво мисли да прави и въобще само за номера на сутиена ми не питаха. Аз обаче по цял ден на работа чета Ermittlungsakte и на такива работи съм се начела, че мерси от подаръците им.

# 384
Там, където са ви имената, отгоре има здравната каса Simple Smile естествено, че всичко е с правителствена антетка, нали парите идат от тях Simple Smile Само че здравните каси го пускат, защото те са тези, които имат информацията. Мързи ме да снимам писмото и да ви рисувам отгоре
Ами не е от касата
Скрит текст:

# 385
Веч, на моето има антетка и от касата.

# 386
Soft Click  аусбилдунг в същност след гимназията ли е или след уни ? Искате да се ориентира първо и после да учи ли?
НА мен много ми храреса идеята на някои родители, които познавам . По-големите деца една година преди абитура прекъсват за 1 г. и заминават на разменни начала в чужбина , сега разбира се не може, но по принцип. После според родителите имали повече мотивация и били по-спокойни при абитурата и изкарвало по-добре. Аз си мисля за такова нещо.
Аусбилдунг какво е ?
Социална година ли? С която да си вдигнат бала ?

# 387
Ами не е от касата
Скрит текст:
Не че е толкова важно, но така изглежда и моето. Тоест до синът ми. И си спомних, че нямаше вътре друг лист, а на пликът нямаше здравна каса защото си помислих кой ли пък праща писмо на детето ми. То получава само от зъболекаря, а той не е наред да му праща нищо. Както и да е.
Бела това за 2000-то лири много време се въртя из немски групи, че Германия дава по 2000 евро на всички българи които се завърнат доброворно в БГ..не знам истина има ли. Обсъждаше се, че става въпрос за тези които идват да точат системата, но пък нали приеха нов закон, че не може вече ей така да получаваш помощи.

# 388
  • Немция
Белла, Аусбилдунг дава професия в рамките на 3 години,без да следваш.

Не бих пратила детето нанякъде точно 1 година преди Абитур, освен ако няма основателна причина. Прекъсва се целия учебен процес и се забравя материал.
Но не съм чувала за такава практика. По-скоро за 1 година
след Абитур- пътешествия, участие в доброволни инициативи по света, социална година, трупане на опит, а може би и загуба на време. Всеки различно го разбира.

# 389
При аусбилдунг учиш и работиш едновременно. Кандидатства се чрез работодател и се финансира от него. За хубав аусбилдунг е трудно да те приемат. В кантората имаме колежка, която току що я приеха за аусбилдунг в голяма кантора във Франкфурт. Голяма гордост, чак шефовете се възгордяха. Тя работи от три години при нас на пълно работно време. Имаме и трима аусцубилднери. Работят наравно с другите и много строго ги държат. Някои след това отиват в уни.

Дъщеря ми не може да реши какво иска. Хем да било нещо творческо и приятно, хем пари да се печелели.  Сега й влезе в главата уеб дизай, но и ветеринарна медицина. 🤫 После щяла да ходи в уни, но не в Германия, а Холандия или Франция.
Но го има и това, че моментът за търсене на хубав аусбилдунг е като за търсене на хубава работа. Т.е. никак не е моментът.

Общи условия

Активация на акаунт