212 супергероини в локдаун. НЕМСКАТА тема

• 23 986
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
И при нас групите са почти пълни, от утре очаквам и повече деца да дойдат.
П.П.Тук заваля сняг, надявам се до утре да не е до пояс, за да мога да стигна до работа все пак.

# 526
  • Варна
Какъв нотбетроюнг, всичко е пълно и се връщат поетапно децата
Е как така?
Аз защо си държа децата в къщи тогава? Би ли споделила по какви причини родителите си пускат децата на градина. Моята съседка е възпитателка в детска градина и работят с едно дете. В нашата градина пък са две децата.
Направо съм в потрес, ако пак не се спазват правилата, а аз си мъча децата и им обяснявам небивалици.
Гея, с нормално работно време ли сте, т.е. присъствените часове на децата същите ли са?
Аз се опитвам да правя онлайн курс с две малки деца в къщи, моят мъж и той започва другата седмица курс. Надявам се това да е добра причина за да ги вземат. Така не се издържа вече.
За дрехите - жал ми е, но ги изхвърлям в контейнерите за дрехи. Нямам на кого да ги дам.

# 527
  • Германия
dalivali, и аз мислех, че нот-групите са само за определени деца, но миналата седмица срещам майка от бившата ни бебешка група и тя доволно разказа, как малкото дете е при тагесмути, голямото е в детска градина, а тя и мъжът и работят в хоум офис и им е много добре така. Същото е и със съседските деца и двете ходят на градина. На едното бащата разкарваше храна по домовете и в 13 часа винаги си е у дома. Другата съседка е счетоводителка, и тя е на хоум офис повечето време, мъжът и  е в автосервиз но на Kurzarbeit.

# 528
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
При нас е също Not Betreuung bei Bedarf. Което означава, че всичко може да ти е бедарф.
В една ясла всичко си е по стариму, не пеят само и я предавам на вратата. Ходи 2 дена в седмицата. Исках всеки ден, защото й харесва, но не можело. 3 възпитателки с 4 деца, незнам защо не може?! Ние не се срещаме с почти никого, децата са едни и същи в яслата.
Пуснах я, защото не оставя сина ми да учи. Така той има два дена по 4часа тишина да работи, а тя там се занимава с тодлърски неща.

Даливали, питай при вас как е.

# 529
При нас е направо бедствено положение- коли закъсват на главния път и снегорините не чистят въобще. Днес бутахме сумати съседи да излязат от улицата, но определено немците не могат да карат на сняг. Ние сме от Северна България и сме си свикнали със снега и как да караме в него. Немците дават яко газ и се чудят защо колите не тръгват- абе, весело беше.Joy Отделно един съсед немец ни каза, че сме луди, че сме се радвали на снега и каза, че такава зима не бил виждал през живота си. Даже ни пита дали България случайно е близо до Сибир, щом сме свикнали с тоя студ и сняг. А той мислил да се заключи в тях и да не излиза въобще. А то дори не беше студено- около -5. Аз си спомням даже преди години на -27 пеша на училище съм ходила и не съм се оплаквала. Joy

# 530
  • Варна
Ася, ще питаме задължително, защото нямаме друг избор.
Аз октомври започнах да уча езика след  4 години майчинство и сега ми е времето, но пак изтеглих късата клечка. Въпреки, че баща им е в къщи и се занимава с тях до обяд, аз не мога да се концентрираме - все някой реве, пиши, едното се наакало, другото не знам си кво, все майка си търсят. Абе писна ми вече, но ще изчакам заветната сряда и действаме.
С тая моя пуста съвест, до никъде няма да стигна.

А за зимната обстановка и аз останах с впечатлението, че моите съседи сняг не са виждали. От 8 ч. сутринта е едно блъскане с лопатите, съседката се възмущава, че не е опесъчено, улиците не са почистени.  Аз съм от Силистра и мен този сняг не може да ме уплаши, виждали ли сме къде къде по- тежки случаи. Абе май зимата ги изненада немците Simple Smile

# 531
Това е интересна информация. Явно може да си водиш детето по лична преценка. Съседката също си го води, но тя работи в аптека и мислех само за тези в мед.сфера става въпрос.
На мен също вече ми идва в мнооого повече с децата. Просто са с различни нужди, на различна възраст и ми е много трудно. И не съм спала от една година. Като дойде понеделник и ми иде да се завия под завивката и да не се покажа цял ден.
И нещо сърцето взе да ми прескача вде по-често, не знам кога и как да отида на лекар и да ги мъкна с мен по кабинети.

# 532
  • в сърцето на един мъж...
Както Ася е казала, тоя път е дефинирано като Not Betreuung bei Bedarf и всеки може да се направи на луд и да си доведе детето. Така че ако нямате друга възможност, водете си ги. Ние не сме спирали да работим. А днес се оказа, че част от колегите ми са болни...

# 533
Имам приятелка, която е възпитател в детска градина. Нормално групата е от 22 деца, в момента са 17 на нотбетроюнг. Другите групи в градината им също са почти пълни.   В същото време нейните 12-годишни близнаци нямат право на бетроюнг в училище и трябва да кретат сами хоумскулинга в къщи. Бащата е на дълъг kur, който не може да отложи. Едното дете взех аз, ще учи с моите. Другото ще командироват при възрастни роднини.  Но положението е кофти.
 7-дневния коефициент падна под 50 в близкия град, а в района е под 60. Дано отворят училищата.

# 534
И моите деца "кретат" домашното обучение сами в къщи, на 10 и 13 г. са. По какъв начин занималнята ще им помогне? Хайде голямата е 8 клас, няма право, но малкият е 5 клас. В занималнята просто ги пазят - всеки си носи учебниците и собствен таблет/телефон/лаптоп. Уроците са онлайн, никой не помага, та само ги пазят там. С какво помага занималнята на 12 годишни деца?

# 535
Зьодер зове нищо да не се отваря.

Каква стана тя? В Дойчланд като падне истински сняг и настава хаос. При нас обаче има не повече от 5 см сняг, но снегоринът час сега се появи, и то само на главния път. Колите едва пъплят. Следобед ще вали по-силно, заради което новините забравиха короната.

# 536
Занималнята помага да не са сами. Има учител, който ги наглежда и помага при нужда при проблеми с техниката.

# 537
Ясно, те и 13-17 г. имат нужда от техническа помощ, ама явно училищата не смятат това за важно, след като за тях въобще няма идея за занималня.
Дано децата да се справят.

# 538
  • Немция
Аз, като Зьодер, съм скептична за отваряне на училищата. Grin Задава се дълъг голям студ през февруари, как ще се проветрява?
В нашия град и околните населени места откриха случаи с британската мутация. Не знам колко се секвенира.
Нашият инциденц още не могат да го свалят под 100.

Днес пак вали сняг при нас, голяма фъртуна е и е минус 8. Съседи около нас за пореден път ринат тротоари. ММ се е завлякъл успешно до работата на 20 км от нас, разчистването по улици и магистрали е било зле, но и сипе нов сняг отгоре.

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 09:38 от Бибит

# 539
... Другото ще командироват при възрастни роднини.  Но положението е кофти...
Това ако е целта на карантината ... ако не ми се плачеше сигурно щях да умра от смях. Бибит , по -добре училищата , отколкото децата по възрастни роднини. Според мен.
Дени проверете дали е само занималня. Имат специални Förderung програми за деца на които не може да се помага в къщи или нямат немскоговорящи родители или не може да им се осигури ниво , като на другите.
Попитай ако искаш в канцеларията. То е ясно, че всеки град драпа както може, но при нас има много такива програми. Трщбва да се попита. Аз като отида да дам нещо в пощата , срещу нея е началното училище и там е пълно с деца. Когато има междучасие двора е пълен, футбол се играе ... колелата са вързани пред училището. Нот. Имаме много мигранти.
Söder може да си е за и да е против  ... но австриците не издържаха икономически и се отказват от мерки. Дават шанс на хората да си оправят живота някак, въпреки че знаят как ще се отрази на инфекциите. Тази мъничка държава, която се издържа основно от туризъм , култура и няколко алпийски крави ... просто не могат повече. Така пише. Пък и се оказва , че възрастните дори 2х ваксинирани пак не успяват да си изградят имунитет . Толкова им е слаба защитната система. Ако и ваксината не действа при тях остават лекарствата . Но не може да сме във вечен локдаун. Ако дори ваксината при тях не е перспектива да ваксинират и тях и останалите рискови паралелно и да отварят.
Söder може да попести още малко парно и енергия и да се ентусиазира и той ,че липсата на Великденското Месе католиците не знам как ще му го простят. В същност като махнем коледните подаръци възкресението е основният християнски празник.

Общи условия

Активация на акаунт