От Германия до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 1

• 59 548
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Курсът снощи е пристигнал, днес се надявам да ми изпратят поръчката! Innocent
Скрит текст:
В сряда вечерта, към 21:00ч. съм получила е-майл от ГГБГ, че поръчката ми е натоварена и пътува, а курсът трябваше да тръгне в петък. Някой друг с такъв е-майл?
Скрит текст:
Много ще се радвам, ако наистина е тръгнал камионът
по-раничко! Hearts
В сайта им пише това "Скъпи приятели,
Започваме работа по зачестяване на курсовете от Германия. В седмиците, в които намерим такава възможност - ще правим по два курса с тенденция това да стане регулярно."
Да, аз.
И аз. Плюс имейл от вчера за още един курс от DE.

# 166
Само тук не съм питала още май. Поръчах от американския амазон до Габиели в Германия с предплатени такси с надеждата да няма проблеми. Обаче в момента пратката си стои на митница в Германия с DHL и не мърда. Има ли вариант да не я доставят? Не е забранена стока, струва $55, с доставката и таксите $101.

# 167
  • Пловдив
Ами аз бих добавила https://www.next.de/, само се чудя дали доставят до адресите на превозвачите, по-конкретно Габиели. Нахвърляла съм няколко неща в количката, но така и не съм пуснала поръчка още.

Доставят, имам 2 доставени пратки с Габиели този месец.

# 168
Супер, каня се да поръчам и аз, но все някой от артикулите се изчерпва. Доставката безплатна ли е и има ли някаква сума, над която трябва да си за нея?

# 169
  • Варна
Здравейте! Имам два въпроса:
1. Как стои въпросът с поръчки от Щатите до Германия. Дължи ли се ДДС и ако да, как се заплаща
2. Кой доставчик е най-добър избор за Варна по отношение на цена, бързина и удобство на офиса от който се взимат пратките?
Благодаря предварително

# 170
Didi_Bidi, дължи се такса, дали е точно ДДС не съм сигурна, пишеше го по друг начин сякаш, но си е 19% като ДДС-то. Аз лично повече няма да рискувам до германски адрес (не живея там) след като изгорях веднъж. Поръчах от амазон, таксите бяха предплатени и се очакваше, че ще бъде доставено безпроблемно, някои жени бяха споделили, че са поръчвали така. Е да, но явно изтеглих късата клечка, пратката ми е спряна на митницата в Германия с DHL и няма шансове да я освободя. Според мен понеже е малко по-обемен пакетът са я спрели за проверка, но това е, аз лично не бих рискувала отново.

За Варна аз си ползвам Габиели. Габко и ГГБГ нямат офиси тук и не ми се плаща още една доставка. Иначе преди бях с КДшопинг.

# 171
По този начин ли се изписва адреса на Габко в ebay.de?

Ivan Ivanov
DEPOTBG ID - 12345, Nimrodstrasse 25 / Bayern
Nürnberg, Bayern 90441
Germany

# 172
  • Бургас
аз пък имам прадка в офиса на габиели от вчера, не отразена и ми отговориха
Цитат
Възможно е колегите отще да не са обработили.  
случвало ли ви се е, като изключим времето, с ремонта на сайта им
това би трябвало да е при тях

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 23:14 от musicdoubl3

# 173
Здравейте,

за първи път пазарувам от Амазон и въобще нещо онлайн, свързано с доставка от чужбина, та предварително се извинявам, ако въпросите ми ви се сторят глупави.

На 24-ти януари поръчах от amazon.de книга. Втора ръка, изглежда през още една фирма минава цялото нещо, тъй като поръчката ми е със статут ,,Sold by: SuperBookDealsDE". Книгата трябваше да пристигне до вторник, 23-ти февруари. Само че все още поръчката ми на ,,Track Order" е със статут ,,On the way, but running late". Оттук нататък трябва ли и мога ли да предприема нещо освен да си чакам и ако да - какво ? Освен това искам да ви попитам: Доколкото знам пратката през amazon.de се носи от куриер на адрес, а не се взема от поща или нещо подобно(затова и искаха при закупуването да задам адреса си). А какво става, ако не си вкъщи, когато ти доставят пратката ?

Благодаря предварително !

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 16:36 от ThunderoS

# 174
  • Варна
Didi_Bidi, дължи се такса, дали е точно ДДС не съм сигурна, пишеше го по друг начин сякаш, но си е 19% като ДДС-то. Аз лично повече няма да рискувам до германски адрес (не живея там) след като изгорях веднъж. Поръчах от амазон, таксите бяха предплатени и се очакваше, че ще бъде доставено безпроблемно, някои жени бяха споделили, че са поръчвали така. Е да, но явно изтеглих късата клечка, пратката ми е спряна на митницата в Германия с DHL и няма шансове да я освободя. Според мен понеже е малко по-обемен пакетът са я спрели за проверка, но това е, аз лично не бих рискувала отново.

За Варна аз си ползвам Габиели. Габко и ГГБГ нямат офиси тук и не ми се плаща още една доставка. Иначе преди бях с КДшопинг.
Благодаря! А до Германия пак ли е 17$ прагът?

# 175
Кой е номерът на последният пристигнал курс на Ggbg от Берлин? Отразили са ми днешна пратка, обаче не мога да се ориентирам дали днес ще тръгне или със следващия.

# 176
Благодаря! А до Германия пак ли е 17$ прагът?
22 евро е прагът засега.

# 177
Кой е номерът на последният пристигнал курс на Ggbg от Берлин? Отразили са ми днешна пратка, обаче не мога да се ориентирам дали днес ще тръгне или със следващия.
Ще получите е-майл, когато пратката е на път!

# 178
Това ми е ясно. Имам десетки пратки досега, но не това беше въпросът ми.
Ще получите е-майл, когато пратката е на път!

# 179
Здравейте,
Пуснах поръчка от next.de към офиса на Габиели в Gutweiler, но съм пропуснала да си добавя ID номера в адрес в сайта на Next. Регистрирах пратката в сайта на Габиели, но как мога да добавя ID номера към пратката, която в момента е в DHL на път за доставка. Дайте някакви идеи...

Общи условия

Активация на акаунт