Паническо разстройство - 48

• 46 035
  • 783
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте,извинявам се ,че така нахълтвам в темата,но съм на предела на силите си!
В последните години животът ми значително се промени...Човек съм,който го е грижа дори за най-малката подробност,отдавам прекалено голямо значение на всяка една дреболия,какво остава за по-сериозните неща.... На 34 год съм,ПМС започна да минава по-тежъж (имам предвид съпътстващите го настроения),някаква безпричинна тревожност на моменти!Абе с една дума -развалина съм в момента в психически план.Гледам да се държа само заради детето,срам е,че ще го кажа,но и товя започва да не ми е достатъчна причина Disappointed Relieved
Много се влоши паметта ми,на моменти аъм толкова объркама,че не мога да взема елемемтарно решеное все едно съм супер глупава . Disappointed Relieved Когато например разбера,че съм допуснала грешка все едно някой ме залива с гореща вода,увеличава ми се пулса,изпадам в плач,иска ми се земята да се отвори или да скоча от блока ,за да приключат нещата и да няма последствия.Моля,не ме нападайте,зная че мн хаотично е написано всичко,но не мога да живея нормално.Не мога да спя,в почивните си дни не мога да си почивам,все мисля за товя да не съм сгрешила някъде,някаква мания ме обзема...Какви мерки да взема?От къде да тръгна?
Личен лекар - направление за психиатър - нарушена когнитивна функция и медикаменти. Само няма да мине.
Благодаря за насоката!Сега прочетох повече за нарушената когнитивна функция ,доста се препокриват нещата...Доста стресова е работата ми и ще дам прост пример какво сътворих през последните дни,чак се плаша на моменти-в бързината,някъде сложих дистанционното на климатика,една седмица се убихме с моя мъж да го търсим,е беше в хладилника....Имаше втори епизод-тогава беше в дамската ми чанта...На пръв поглед безобидни и смешни неща,но доста е плашещо...Бях посетила невролог по друга причина,споделих за това,лекарката обясни,че "всички на моменти сме така" и не ми обърна внимание.Гледам,че липсата на В12 и щитовидната жлеза може да причина...Витамина приемам в момента,с лек дефицит бях,а хормоните на щитовидната жлеза изследвах през 2019...Бяха в норма...Като допълнителна "екстра" имам световъртеж...
Чувствам се доста притеснена да искам направление за психиатър ,знаете как гледат хората на това.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 10:04 от believe_

# 421
Ако не се лъжа приема на B12 сваля хемоглобина.

# 422
Здравейте,извинявам се ,че така нахълтвам в темата,но съм на предела на силите си!
В последните години животът ми значително се промени...Човек съм,който го е грижа дори за най-малката подробност,отдавам прекалено голямо значение на всяка една дреболия,какво остава за по-сериозните неща.... На 34 год съм,ПМС започна да минава по-тежъж (имам предвид съпътстващите го настроения),някаква безпричинна тревожност на моменти!Абе с една дума -развалина съм в момента в психически план.Гледам да се държа само заради детето,срам е,че ще го кажа,но и товя започва да не ми е достатъчна причина Disappointed Relieved
Много се влоши паметта ми,на моменти аъм толкова объркама,че не мога да взема елемемтарно решеное все едно съм супер глупава . Disappointed Relieved Когато например разбера,че съм допуснала грешка все едно някой ме залива с гореща вода,увеличава ми се пулса,изпадам в плач,иска ми се земята да се отвори или да скоча от блока ,за да приключат нещата и да няма последствия.Моля,не ме нападайте,зная че мн хаотично е написано всичко,но не мога да живея нормално.Не мога да спя,в почивните си дни не мога да си почивам,все мисля за товя да не съм сгрешила някъде,някаква мания ме обзема...Какви мерки да взема?От къде да тръгна?
Личен лекар - направление за психиатър - нарушена когнитивна функция и медикаменти. Само няма да мине.

По-добре да не взима направление за психиатър, защото има вероятност да се отнеме книжка, и куп проблеми, нищо не пречи на частно да е!

# 423
Значи взимам пуканките и почвам наистина да гледам само сеир. Регистрации няма от години, никой не следи нищо, освен ако не влезеш да лежиш. Тогава вече се взима предвид при диагнозата. Ама аз наистина ще гледам сеир само, явно доста хора знаят и са наясно, няма нужда да казвам как стоят нещата. А психиатрите са също лекари като всички останали. Дреме му на някой кой с какво око гледа. Самолечение няма тук, нито самичко ще си мине. После като скъсате лентата, да не стане само - Ама аз защо не отидох навреме на психиатър

# 424
  • София
Аз ходих един път на психиатър , беше сигурно преди 10 години. "Консултацията" трая 15 минути горе-долу.  5 минути аз говорих, 5 минути тя говори, 5 минути ми изписва ривотрил. Пих го някъде 2 седмици и  в един слънчев ден съм легнала на обяд да спя. По едно време се събуждам и гледам баща ми плаче до мене. Питам  го какво става , а той реве и обяснява, че 15 минути не могъл да ме събуди и помислил, че съм умряла. Не искам и да чувам за психиатър, никога повече няма да си го причиня. В този заветен ден изхвърлих ривотрила и прибягвам до някакви леки хапчета само , ако съм много зле.

# 425
Аз ходих един път на психиатър , беше сигурно преди 10 години. "Консултацията" трая 15 минути горе-долу.  5 минути аз говорих, 5 минути тя говори, 5 минути ми изписва ривотрил. Пих го някъде 2 седмици и  в един слънчев ден съм легнала на обяд да спя. По едно време се събуждам и гледам баща ми плаче до мене. Питам  го какво става , а той реве и обяснява, че 15 минути не могъл да ме събуди и помислил, че съм умряла. Не искам и да чувам за психиатър, никога повече няма да си го причиня. В този заветен ден изхвърлих ривотрила и прибягвам до някакви леки хапчета само , ако съм много зле.
То тоя толкова и лекар е бил. Но както съм казвал, пробвайте без хапчета, когато ужаса стане постоянен и отиде на психотични поведения, се влиза направо на стационар.

# 426
То тоя толкова и лекар е бил. Но както съм казвал, пробвайте без хапчета, когато ужаса стане постоянен и отиде на психотични поведения, се влиза направо на стационар.
Така или иначе консултация ще направя,но като човек не ползвал такива медикаменти до момента и прочел доста полюсни мнения за ползата от тях,ще ми е интересно да разбера от каква позиция толкова категорично заявявате мнение...Не се заяждам ✌,просто всичко споделено би ми било от полза...Благодаря!

# 427
  • София
Аз в никакъв случай не отричам ползата от хапчетата. Има моменти, в които само те помагат. Мисля, обаче че не може да се живее само на хапчета. Има го и момента с привикването. Просто трябва да има граница. Лично мен най-много ме притеснява това да не свикна прекалено много с някой хап. Затова гледам да прибягвам към тях само в крайна нужда.

# 428
Аз в никакъв случай не отричам ползата от хапчетата. Има моменти, в които само те помагат. Мисля, обаче че не може да се живее само на хапчета. Има го и момента с привикването. Просто трябва да има граница. Лично мен най-много ме притеснява това да не свикна прекалено много с някой хап. Затова гледам да прибягвам към тях само в крайна нужда.
И с коя група точно от SSRI или другите точно се привиква?!? Това е едно глупаво мнение, и по никакъв начин не е правилно. И да, пият се цял живот хапчета за всякакви неща. При антидепресантите най често е на цикличност.

# 429
Добре де, ако утре недай си боже се разболееш от диабет, високо кръвно или нещо ревматично, нали ще пиеш хапчета доживот. Давам го само като пример. Ние  пък имаме проблем с мозъка, пием хапчета за него. Какво значи не може да се живее на хапчета. Аз не познавам абсолютно здрав човек, всеки пие хапове за нещо. Мозъкът е орган като всеки друг и също може да се бъгне. И се поддържаме с лекарства, не можем да се излекуваме от болест. Само грипа минава за определени дни и пак с лекарства. Това съм го разбрала и приела. Иначе само се измъчваме и става по-зле.

# 430
В Петък ми е часа при психиатъра, когато ми изпишат хапчетата ще ви ги кажа, и после чакам мнения!

# 431
Хора, мислех че изтръпналите ми бедра са от недостига на магнезий който бях объркал, ама коригирах приема и трети ден никакво подобрение. Даже и алора почнах да пия по три пъти ама нищо.

# 432
Вземи си Омнистрес Биотик 27 опаковки 70лв. Действат!

# 433
Не, не си взимай Омнистрес с измислени стомашни бактерии, които са неустойчиви.
Обаче магнезий, си вземи в твоя случай задължително Магнезиев Цитрат. Щом имаш мускулни оплаквания тази форма е нужна. Най добре е оротат, но е много скъп и е безмислено. Добави и витамин Б комплекс - примерно Уримил.
Мнения за хапчета трудно ще дадем, защото индивидуално работят при всеки!

# 434
Не, не си взимай Омнистрес с измислени стомашни бактерии, които са неустойчиви.
Обаче магнезий, си вземи в твоя случай задължително Магнезиев Цитрат. Щом имаш мускулни оплаквания тази форма е нужна. Най добре е оротат, но е много скъп и е безмислено. Добави и витамин Б комплекс - примерно Уримил.
Мнения за хапчета трудно ще дадем, защото индивидуално работят при всеки!

Тук съм съгласен, че хапчетата и добавките действат индивидуално, на мен Диазепам който е със зелена рецепта, не ми действа изобщо...

Общи условия

Активация на акаунт