Дискова херния - 20

• 87 022
  • 728
  •   1
Отговори
# 180
Не съм ги ползвала тези инжекции, но в по старите теми доста хора са споделили, че са ги слагали. Та там можете да намерите информация.

# 181
  • София
Здравейте, имам въпрос за инжекциите Discus Compositum - как точно се слагат, тоест мускулно ли, къде точно в тялото, опасно ли е? И кой ви ги е слагал, ако сте ги ползвали?
Търсим кой да ги постави на майка ми, чудя се вече къде да попитам. Имам позната мед. сестра, но тя се притеснява, ако са мускулни.

Да, инжекциите са мускулни. Майка ми е медицинска
сестра и сама си ги слагаше или отзад в бутовете, или
на бедрото. Какво я притеснява вашата позната?

# 182
Направих два курса с Дискус . Не мога да кажа дали са ми помогнали , защото  тогава не бях с криза . Може би са задържали известно време положението , защото  сравнително скоро правих скенер и не беше установена динамика в сравнение с ЯМР-то отпреди 13 г.
По-напред в темата бях пускала схемата за поставяне , препоръчана на моя колежка от  един от популярните доктори с клиника в Павел баня .
Няма нищо особено в поставянето на мускулната инжекция , може и при личния лекар сестрата да го направи .
Аз ходя при една позната сестра , плащам си 3 лв. , защото на вратата на един кабинет го видях като цена .

Намерих това :
http://bg-fitness.com/discus-compositum-n-mit-kalmia-cena-59-lv- … kova-herniya.html

Discus Compositum N mit Kalmia са хомеопатични инжекции, които успешно се прилагат при различни видове дискова херния. Действието на продукта се изразява в подхранване на увредените тъкани и спомагане за тяхното по-бързо регенериране. Активните съставки в Discus Compositum N mit Kalmia имат детоксикиращ ефект в огнищата на костно-мускулната система и подобряват обменните процеси в засегнатият участък. Друг важен момент в действието на Discus compositum е, че подтикват имунната система да започне процес, в който разрушените клетки се регенерират.
Всяка опаковка Discus Compositum N mit Kalmia съдържа 10 инжекции(Достатъчни за един курс), които се поставят мускулно по схема
Първият курс от лечението трае 20 дни, като всяка инжекция се поставя през ден.
Вторият курс започва два месеца след приключването на първият и всяка инжекция се поставя през два дни.
Третият курс започва три месеца след това, като всяка инжекция бива поставяна през три дни

Поръчай директно на телефон 0884 938 645
 Доставяме до всяко населено място в България

Поръчвала съм си на този телефон , коректни са ,  опаковките изглеждат точно като тези , които моя позната ми изпрати от Германия  и още не съм ползвала .

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 23:38 от Ели-ТАЛ

# 183
  • Mediterraneo
Тези ли са инжекциите?

Следя ви от известно време. Имам уж поставена някаква диагноза, но напоследък все по- често правя кризи, трудно ми е да стоя продължително права и трябва да взема мерки. Тук е трудно да се доредиш до специалист, засега само през личен лекар съм действала, но ще настоявам вече, защото явно се влошават нещата.

# 184
Здравейте, минаха 2 месеца откакто ми откриха ДХ. Болката не е била непоносима в началото, но си имах лечение с лекарства. С всеки ден болката намаляваше. Ако в началото беше 6 от 10 (ако помня достатъчно добре, защото знаете човек бързо забравя лошото, за мое щастие) то сега е 2-3 от 10.
Затова както ми беше казал невролога, почаках да намалее и започнах физиотерапия вчера - 2 процедури с ток и 1 втриват гел с ултразвук. Физиотерапевтът каза, че после ще ми даде и упражнения вече.
Малко съм хипохондричка и след вчерашните процедури веднага почнах да се вглеждам в симптоми (усилват ли се, на кое място са и т.н... (а бях спряла да го правя последните седмици и си се чувствах добре.
Искам да ви питам при вас случвало ли се е от токовите процедури да се влошавате?
За минералната вода съм чувала, че е възможно 1вите процедури да засилят симптомите, ама за тези моите процедури не съм Sad Днес ще попитам рехабилитаторите все пак. Как пък винаги тегля късата клечка

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 11:28 от sakura_japan

# 185
Няма къса клечка, и при физиотерапията има т.наречената "лечебна криза", може да се изострят проблемите, но до седмица две след приключването ѝ, би трябвало да се повлияят. Все пак говорете с лекаря във физиотерапията, ако болките са прекалено силни, може и да спрат физиотерапията или да сменят процедурите.
Интересно защо са две процедури с ток, обикновено изписват по един ток, магнит и ултразвук.

# 186
Благодаря Lemy, ще ги попитам, днес съм следобед. И за процедурите ще попитам пак какви са, защото не можах да разчета написаното. Момичетата са много внимателни и отзивчиви, а лекарката днес е сутрин. Иначе не са силни болките, но се върнаха на едно място, на което бяха изчезнали за около седмица (а може и повече) и аз веднага го регистрирах. Въобще при мен всеки ден е на различно място болката, един ден е отляво по-нагоре, друг ден е отляво по-надолу, после пък отдясно и т.н. всеки ден е различно, нагаждам се според деня вече Simple Smile

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 12:57 от sakura_japan

# 187
Ще мине. 👍

# 188
  • В страната на бурите
Да, същите. Майка ми започна физиотерапия, май се отразява добре,и се е навила да прави и инжекции, но след физиотерапията. От години е с болки, ходи куцукайки,  по малко. Лошото е, че е опасно при нея да се прави операция. Ще търсим решение.
Тези ли са инжекциите?

Следя ви от известно време. Имам уж поставена някаква диагноза, но напоследък все по- често правя кризи, трудно ми е да стоя продължително права и трябва да взема мерки. Тук е трудно да се доредиш до специалист, засега само през личен лекар съм действала, но ще настоявам вече, защото явно се влошават нещата.

# 189
Здравейте, преди години ми казаха, че имам дх на кръста и коренчова увреда на шийни прешлени ц4 и ц5. В момента съм в трети месец бременна, болките в гърба и кръста са ужасни. Мазах се с арника гел, но нямам подобрение. Още от преди бременността съм така. След раждането ще направя ЯМР на гръбначния стълб. Имам само на шия и глава ЯМР, там няма изменения. Но на рентгенографията се видя ошипяване на ц4 и ц5.

# 190
Бяха ми обяснили, че е нормално да има реакция при процедури физио, балнео и т.н, но те отшумяват до дни.
......и аз така се вглеждам в тялото си покрай хернията, много вреден навик.

# 191
Здравейте,

Имам дискова херния от 6 години. След последната криза (най-тежката досега - 1 месец на легло, инжекции, 8 вида хапчета) се повъзстанових, но все още имам силни болки от време на време и слабост в левия крак.
Бих искал да опитам с някакви лечения/терапии в санаториум/хотел в Павел Баня.
Тъй като само съм чувал за там, нямам никаква идея кой хотел/санаториум е добър, бихте ли ме посъветвали къде точно мога да отида?

Благодаря Ви!

# 192
Здравейте,

Имам дискова херния от 6 години. След последната криза (най-тежката досега - 1 месец на легло, инжекции, 8 вида хапчета) се повъзстанових, но все още имам силни болки от време на време и слабост в левия крак.
Бих искал да опитам с някакви лечения/терапии в санаториум/хотел в Павел Баня.
Тъй като само съм чувал за там, нямам никаква идея кой хотел/санаториум е добър, бихте ли ме посъветвали къде точно мога да отида?

Благодаря Ви!

Била съм в ПРО и в Маркони. И от двете места  съм доволна и ефекта от водата и процедурите беше налице. ПРО е държавен санаториум, в който може да отидете по НОИ или на свободно. По НОИ пакетите са 10 дневни и включват процедури, храна и нощувки, повече информация можете да намерите като влезете в сайта на "Профилактика, рехабилитация и отдих" ЕАД. Огромен санаториум, базата е малко старичка, но е чисто. Правят се всякакви процедури и независимо от големия поток от хора, се изпълняват качествено и без претупване. Не ми хареса храната, но пък аз съм доста капризна в това отношение, а и в Павел баня се намират достатъчно места, на които можеш да хапнеш доста вкусно.
За Маркони нямам никакви забележки - прекрасен малък балтеохоел. Много чисто и уютно, качествена храна, отзивчив и любезен персонал, страхотен екип от рехабилитатори /особено съм благодарна на Стефка/. Също като в ПРО се правят всякакви процедури, но за много по-малко хора, което създава усещането ,че всичко се прави специално за теб.
Няма да сбъркате, където и да отидете, защото водата е една и съща и е вълшебна. Потърсете и друга информация, прочетете повече в нета и ще изберете своето място.

# 193
До колкото съм чела и чувала, водата не е еднаква навсякъде, защото я разреждат. Най-неразредена е в СБР, там е и извора. Но пък от към условия не е много ок.

# 194
Лени ме изпревари и аз това знам за Павел баня, най-лечебна е водата в СБР.

Общи условия

Активация на акаунт