Дискова херния - 20

• 88 038
  • 728
  •   1
Отговори
# 420
Ами общо взето невролога е претупал нещата, нищо не е казал, а е изписал едно болкоуспокояващо и това е. Затова търся друг невролог. Описанието на рентгеновата снимка е,че има шипове.
Благодаря за упражненията, днес ги е правил два пъти, но все още едва става от леглото и не може да спи от болки. Мажем с конски кестен, Дийп рилийф, прави масаж с масажор. Имаме и инфрачервена лампа,но не съм сигурна дали е добре да се правят нагревки и не смеем да нагряваме.

Аз най-добре мога да разбера за каква болка говорите . Един шип около  тазобедр.става ме побърква  вече 5 месеца .  Първоначално  мислех ,че кракът ме наболва от  дисковата херния . Сега  куцам и си взех бастун , за да не товаря кръста , че тогава ще стане страшно. Боли както при  защипване на хернията - по нерва на крака чак до коляното .
Професор травматолог  ми е гледал ЯМР-то , казал е  да се мажа  с каквото ме облекчава , обезболяващи  умерено /заради стомаха/ и ако не се намести и много ми писне - да заповядам да ми сменят здравата става  заедно с шипа .
Аз започнах да ходя на  индивидуална гимнастика  с физиотерапевт , хваща крака , върти го ,  огъва го , не съм очаквала ,че имам  нещо , което може да боли на такива места . Сама не смея да напъвам разни упражнения заради дисковата херния .
Аз по препоръка от тук Grinning ползвам  Тендивал , но не мога да му свикна с миризмата .
През 2-3 дни , когато вече съвсем не издържам , взимам по  едно саше Кетонал /преди това сутрин Нолпаза заради стомаха/ .
За шипове  ми изпращат куп домашни  илачи , вече съм като вещица - непрекъснато нещо забърквам и мажа , но няма ефект .

Бях чула ,че в някаква клиника в София предлагат "обгаряне" на шипа с лазерен лъч , ще трябва да проверя дали при мен ще се получи /мястото е лошо/ .

Извинявам се за отклонението с шипа , но  вече ми е комплект с ДХ - направо  опасен чар Confused

# 421
Да внимава с упражненията докато има болка. Да не натоварва, леко, бавно и по малко в началото.
Като много добро упражнение за тазобедрените стави ( според физиотерапевта от санаториума ) е лягаш по гръб на земята( на твърда повърхност), ръцете са до торса, краката опънати , ходилата в контра шпиц и започваш мнооооого бавно да буташ първо с единият, после с другият крак. Като краката продължават да не се свиват в коленете, а движението е само в ханша.
От април насам го правя, но гледам да съм раздвижила добре преди това. Такова пукане и скърцане се чува понякога.......

# 422
Днес във ФБ препоръчаха един човек, който лекувал всякакви болежки от нашите и стопявал шипове.

Благой габерски се казва, четох за него, не знам доколко е вярно.
Някой ако има мнение за него, моля да каже.
Една жена го препоръчва горещо.

# 423
Благодаря за съветите!

Бихте ли дали контакт на физиотерапевт в София?

# 424
Аз съм с доказана с ЯМР дискова херния и ошипяване на тазобедрени стави.Два месеца не знаех на кой свят се намирам от болки.Единственото ,което ми помогна е иглотерапията.Ако има около вас пробвайте.

# 425
Аз съм с доказана с ЯМР дискова херния и ошипяване на тазобедрени стави.Два месеца не знаех на кой свят се намирам от болки.Единственото ,което ми помогна е иглотерапията.Ако има около вас пробвайте.

Пускайте координати !  Ако трябва на лични . Писна ми да мажа разни дивотии от "народна медицина" . В момента пак  съм с разранена кожа от  "компресите" Weary

# 426
  • Варна - Черна гора
За иглотерапия в София :
https://www.facebook.com/groups/623952721506009/?ref=share

# 427
Моето спасение е д-р Борян Бужов-невролог,София.През две седмици идва в Бургас.

# 428
Писна ми да мажа разни дивотии от "народна медицина" . В момента пак  съм с разранена кожа от  "компресите" Weary

Нищо от бабините илачи, които съм опитала не е помогнало и годините, в които ги пробвах ме превърнаха във върл противник на тази част от народната "медицина". Едната част са абсолютни глупости, другата, които имат някакъв шанс да повлияят се свеждат до затопляне, което може да си го направиш лесно и с мазило от аптеката.
Абсолютна загуба на време, загуба на нерви, усилие, и надежди. А в някои случаи могат да влошат.

# 429
Моето спасение е д-р Борян Бужов-невролог,София.През две седмици идва в Бургас.

Ето  данни за доктора Hands Plus1   http://drbuzhov.com/za-men/
Непременно ще опитам  да си запиша час при него  като си взема  изследването от ЯМР .

А дали може да пооблекчи и болките  при ДХ  с тази терапия ?

При мен шипът в ставата до сега от нищо не се повлия . Ако и там не се получи , през пролетта ще направя операция - ще си жертвам  здравата става заради това ,че е в комплект с шипа .

# 430
Да!Точно  за болката от ДХ ми повлия, както и на силните бодежи отстрани на тазобедрените стави /ошипяване/.Бях свита на две,не можех и 100м да мина.Бях затворник в собственото си тяло.Носете всички образни изследвания ,които имате.Д-р Бужов е просто ЧУДЕСЕН! А самото съчетание специалист невролог,традиционна китайска медицина и мануална терапия ме накара да му се доверя на 100%,въпреки отчаянието и скептицизма,с който подходих в началото:disappointed:Докато съм жива ще го благославям!Всеки трябва да пробва каквото  и да е преди да се подложи на операция, но и да внимава на кого се доверява!

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 01:43 от айрън

# 431
  • София
Записах си и аз координатите на този лекар.

Исках да ви попитам дали е възможно при прием на Диклак да се появи безсъние, тревожност? Може и да е просто съвпадение. Само от него имам някакво облекчение, но две вечери го пия и двете вечери се случва горното.

# 432
Има го във възможните странични ефекти (рядко срещани).
Колко голяма доза приемате? Може да се консултирате с лекар и да пробвате по-ниска доза.

# 433
  • София
150мг еднократно .

# 434
Аз лично над 100 не съм пила и в най-тежките си дни, но ако ви е предписано от лекар, най-добре да направите още една консултация.

Общи условия

Активация на акаунт