Дискова херния - 20

• 88 099
  • 728
  •   1
Отговори
# 450
Ами ще се престраша и аз за 10 дни. Сега съм на инжекции с Дексаметазон, но пак си приемам Омепразол.
А да ви питам, момичета, какво мислите за Баклофен, т.к. чета много страшни и спорни мнения за това лекарство. Изписаха ми и него, но също съм пред голяма дилема.
Тия кортикостероиди не само, че ще ти навредят за в бъдеще, но и няма абсолютно никаква полза от тях

Как могат да навредят в бъдеще, какво да очаквам? Cry

# 451
  • София
Ами ще се престраша и аз за 10 дни. Сега съм на инжекции с Дексаметазон, но пак си приемам Омепразол.
А да ви питам, момичета, какво мислите за Баклофен, т.к. чета много страшни и спорни мнения за това лекарство. Изписаха ми и него, но също съм пред голяма дилема.
Тия кортикостероиди не само, че ще ти навредят за в бъдеще, но и няма абсолютно никаква полза от тях

Как могат да навредят в бъдеще, какво да очаквам? Cry
Влияят зле на хормонално ниво, физически и психически също, както и нещо, което лекарите не споменават- при системна употреба разграждат хрущяловидния материал на ставите и междупрешлените дискове. Тоест получава се нещо, като лечението на сифилис със живак през 19 век. Това е 100% доказано, но въпреки това..... Лечението на дискова херния е единствено правилен комплекс стречинг и упражнения, както и някои неща, които трябва да се избягват да се консумират и такива, които трябва да се ядат

# 452
Ох, дано за тези 15 дни не се проявят тези страшни неща, че аз с хрущялната тъкан на коленете имам проблем, отделно от карбамазепин получих акне и сега никак не ми се иска да влошат картинката. На мен лечението ми е за невралгия, вероятно от шийните прешлени, която се проявява с ужасно болки в главата. И понеже всичко друго пробвахме, остана последна надежда кортикостероиди и Баклофен, които можело и да излекуват проблема, ама гаранция няма.

# 453
Още за кортикостероидите, зле се отразяват и на съдовете, но за прием от 10 дни нищо няма да ти стане. Важното е да не се прекалява с тях.
На мен ми бяха изписали баклофен, Ами не ми се отрази ок. Направи ме желе и много отпусната. Хем приемах по четвъртинка , два пъти дневно. Спрях го на третия ден.
Когато си в криза, скован и с болки, само стречинг и упражнения няма да помогнат. Те се правят след като няма болка и като подръжка за напред.
Сподели за храните, моля!
Интересно ми е какъв хранителен режим е ок за гръбнака. За сега ми е известно само за приема на много вода, както и колаген съдържащи( хрущяли) като костен мозък, телешки бульон, пача, сусамов тахан.

# 454
  • София
Ох, дано за тези 15 дни не се проявят тези страшни неща, че аз с хрущялната тъкан на коленете имам проблем, отделно от карбамазепин получих акне и сега никак не ми се иска да влошат картинката. На мен лечението ми е за невралгия, вероятно от шийните прешлени, която се проявява с ужасно болки в главата. И понеже всичко друго пробвахме, остана последна надежда кортикостероиди и Баклофен, които можело и да излекуват проблема, ама гаранция няма.
Невралгията е само симптом. Може и да имаш дискова херния, протрузия или в най- добрия случай остеохондроза на цервикални прешлени. Това се разбира с ЯМР или скенер. Иначе лекарства няма как да ти излекуват каквато и да е от тези травми в тази област. Могат само да повлияят на симптомите, временно

# 455
Това е идеята временно да се овладее болката, докато след  месец ще правим скенер и ЯМР на шийни прешлени, че лекарката ми ще отсъства 1 месец. Те мускулите ми забелязвам, че са отпуснати, та може би няма да рискувам с Баклофен да стана съвсем дроб...

# 456
  • София
Още за кортикостероидите, зле се отразяват и на съдовете, но за прием от 10 дни нищо няма да ти стане. Важното е да не се прекалява с тях.
На мен ми бяха изписали баклофен, Ами не ми се отрази ок. Направи ме желе и много отпусната. Хем приемах по четвъртинка , два пъти дневно. Спрях го на третия ден.
Когато си в криза, скован и с болки, само стречинг и упражнения няма да помогнат. Те се правят след като няма болка и като подръжка за напред.
Сподели за храните, моля!
Интересно ми е какъв хранителен режим е ок за гръбнака. За сега ми е известно само за приема на много вода, както и колаген съдържащи( хрущяли) като костен мозък, телешки бульон, пача, сусамов тахан.
Да, без тахана. Също така ленено и рибено масло, спанак, сусам, джинджифил и други. Избягва се омега-6,захар, сол, тестени и други неща (не да не се ядат, а да се намалят максимално), но това е 5% от лечението. Останалото е правилен комплекс движения. Аз излекувах 2 хернии по този начин преди 15г.,въпреки че лекарите бяха категорични-операция. Който не вярва си е негова работа. Акъл вече избягвам да давам на дребни душици

# 457
A тези колагеновите добавки от типа на Допелхерц в еднократните дозички шишенца дали са добре? Аз съм пила за коленете и сякаш имаха ефект преди време.

# 458
Какво ти имаше на коленете?

# 459
  • Козлодуй
"Движението е живот и живота е движение" е казал професор Ниши, но как да промениш живота си си към движение като си прикован към разни задължения от които не ти остава време за съществено движение докато не се разболееш от обездвижване особено ние жените все имаме работа у дома нещо шетаме все приведени или просто седнали или прави в неудобна поза но все си казваме ще издържа още малко и ще почивам, но идва време когато просто почивка не оправя нещата - липсата на стречинг и ходене за което сме създадени просто ни убива Simple Smile

# 460
  • София
"Движението е живот и живота е движение" е казал професор Ниши, но как да промениш живота си си към движение като си прикован към разни задължения от които не ти остава време за съществено движение докато не се разболееш от обездвижване особено ние жените все имаме работа у дома нещо шетаме все приведени или просто седнали или прави в неудобна поза но все си казваме ще издържа още малко и ще почивам, но идва време когато просто почивка не оправя нещата - липсата на стречинг и ходене за което сме създадени просто ни убива Simple Smile
Ходенето, което препоръчват лекарите е торба с... л..а. Пълни глупости, които в повечето случаи са и анти, особено ако дисковата херния е засегнала един от двата крака, ако има сколиотични промени, ако има плоскостъпие, ако има нарушена лумбална лордоза и т. н. и т. н. Може да се ходи, но не е задължително по много. Важното е нещата, които се правят да са правилни. Човек с дискови хернии може да прави всичко, ако го прави правилно и с мярка. Примерно не е препоръчително скачане на въже и каране на колело, но, ако се съобрази със съпътстващи състояния и прави нещата правилно е ок всичко. Аз самият правя всичко, което съм правил и преди. Противовъзпалителни, кортикостероиди, всякакви скъпи процедури и други са абсолютно безсмислени и единственото, което могат да направят е да създадат нов проблем

# 461
Какво ти имаше на коленете?

Хондропатия имам заради бързо порастване на ръст през тийнейджърството. Не се е развила хрущялната тъкан. Обаждат се коленете отвреме-навреме със страшни болки. Физиотерапия засега помага.
А иначе невралгията ми на главата е ужасна, не мога да си допра главата, защото получавам болка като от електрошок. Уж лекувахме окципитална невралгия с габагама, антидепресанти,  хайде после карбамазепин, но май ще се окажат прешлени, ще видим на скенер и ЯМР...

# 462
* Нямам време* е само оправдание според мен. И аз бях така преди хернията, оказа се че имам време за гимнастика сутрин. Просто ставам половин час по -рано, кафе и се мятам.  Човек се научава, стига да има желание и мотивация.
Вече почти две години си съжителстваме кротко с хернията, надявам се и така да продължим.
Свикнах да избягвам нещата които не се харесват на хернията Joy като плуване, тичане, бързото ходене и токчетата ( това ми е най- гадно от пуста женска суета)

От три- четири дни мъжът ми има болка в кръста, слезе към левия крак. Нерва е, но не слушаше магарето( беше убеден че е бъбреци, защото то това на него не можело да се случи) то го боли, той го товари. Сега кротува, мина болката с нспв,  убеждавам го за физиотерапия и упражнения......тепърва ще се учим.

# 463
  • Бургас
Изписаха ми диклопрам, пих го 10 дена. Той на кое ниво попада по сила. Моята лична не ме прати на невролог

# 464
  • Козлодуй
Упражненията на професор Ниши не са натоварващи и всеки може да ги прави и много помагат и аз намирам време за упражнения след като ме сполетя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт