За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 602
  • 782
  •   1
Отговори
# 240
  • Г. О.
Аз ви съветвам да пробвате столчето за кола със самото дете и да прецените дали му харесва, дали му е удобно. Ние поръчахме онлайн столче за почти 500лв и изненада - като сложихме детето в него и почна рев, пищене, докато не го извадим. Така няколко пъти. В чудо се видяхме. Добре че успяхме да го заменим с друго, от друг тип и то след пробване във физическия магазин на фирмата. Като съвет мога да дам да има функция за въртене, за повече удобство при поставяне. На мен това ми е от изискванията при избор на следващо столче. Ако колата има изофикс система, също е препоръчително за по-голяма сигурност.

# 241
Добре, че ми напомнихте за другата тема, скоро я търсих да задам един въпрос.
Разкъсана или не ще питам там, защото последния път, в който се доверих на информацията на физически магазин , увиснахме с едни 300лв. Close
Купихме си количката от тях (3в1) и ни обясниха, че в момента нямат налична изофикс база за столчето, но ще получат след 2 седмици и ще ни запазят една - 72лв. Е, базата пристигна след 4-5 седмици и се оказа, че не става за нашето кошче, защото то било с новият им модел изофикс - 300лв. Astonished

Вече предпочитам във форума да питам, че се дава по-коректна информация.

# 242
Ние сменихме сега с въртящо се и изофикс, и е супер удобно.Купих го без проба, но дъщеря ми обича да се вози.Не е по посока на движението.

# 243
Рокет,попаднала си на неинформиран и некомпетентен служител.

# 244
Рокет,попаднала си на неинформиран и некомпетентен служител.

Бобчи, абе и аз мислих така, докато не почна по телефона да ми обяснява управителя на магазина, че ние не можем да го сложим кошчето като хората!
Става дума за магазин Вис Виталис в Пловдив.
Накрая аз седнах да чета упътването на количката и там, в ръководството изрично си пишеше, че ни трябва примерно Изофикс 2RC-B, а те са ни пратили 2RC-A.
Та след няколко дена разправии успяхме да върнем базата и да ни възстановят парите.

# 245
Возенето по посока на движението не беше ли след една година? Скоро се чудех и понеже моето дете хич не харесва сегашното столче, обмислям да купувам ново, нищо че е до една година.

# 246
Здравейте момичета   , сина ми е на годинка 1 месец и няколко дена , ходи по мебелите , доста уверено лази като торпедо но  , като го хвана за ръчички , стъпва но на пръсти и пада на дупе , също така стои без упора за няколко секунди и тупва на дупето , според педиатъра няма проблем , но аз много се притеснявам , тъй като ми е първо дете , според вас има ли проблем и трябва ли да се обърна към ортопед. Само да вмъкна , че, като беше на шест месеца посетихме ортопед за рутинен преглед , сви му краченцата , прегледа го и каза няма проблем . Блогодаря ви от сърце Simple Smile

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 22:34 от donchevaa123

# 247
  • Пловдив
Не препоръчвам да го държите за ръцете. Когато сам е готов ще де пусне. Дъщеря ми проходи на 1г и 1-2 месеца, не даваше някой да я държи. По мебелите беше фурия, лазейки също, взе да прави крачки, когато се почуства готова. Сега е 2 г и 1 м и не можеш да я стигнеш, постоянно бяга.

# 248
  • Германия
Не се притеснявай. На рождения си ден дъщеря ми не ходеше нито хваната за мебели, нито пълзеше. На 1г 1м вече ходеше сама. Скоро ще ви зарадва с първите си крачки, бъдете спокойна.

# 249
Ах, мами, вашите бебета и деца спят ли? И не говоря за нуждата от храна на кърмени бебета....
Моята все пуфти, върти се, бълнува, скърца на сън...
Понякога се буди с рев и заспива веднага, друг път ревовете продължават с часове..
Съня е тотален мираж. Виждам, че и се спи, търка очи, ама не спи.
Преди поне спеше през деня горедолу. Нопоследък и това не прави. Сутрешната дрямка все по често я отказва и спи само час, час и малко на обяд.
Вече не знам какво да правя и съм отчаяна... На 16м е детето. Зъби ли да, емоции ли са...

# 250
Предполагам зъби. Другият вариант е да минете на 1 спане, ако 2 са много. Не знам дали ще подобри съня, ако в това време я тормозят зъби. /Аз съм в очакване на купона с кучешките зъби - едно скърцане със зъбите има напоследък през нощта, малко след като се насуче и в просъницата Scream /
Нашата мома се изправи на краката си от 8м. - рядко се случваше. От 10м започна да се придвижва по мебелите.  На 1г4м реши, че иска някой да я води за ръка. Преди това отказваше на баща си или някой от роднините /аз не съм си давала зор да я уча да върви така/. На 1г5м се пусна сама да върви. Та когато да готови, ще се пуснат.
На нашето столче за кола пишеше, че в обратна посока е до 18м /или 15м.. забравих точната цифра Joy /. Иначе последните актуални препоръки да се вози в обратна посока на движението е максимално дълго /4-5г/ или докато се събира, дори да са свити краката. Ох, и тук не помня 3-4г ли беше, или 4-5г...
Тъй тъй съм се разписала.. от няколко седмици нощните памперси не издържат на пишкането. Сухите сутрини се броят на едната ми ръка. Joy  10кг е девойката, и ползвам Лупилу, които са до 18кг. Оня ден взехме памперс премиум кеър - ами преди малко пак сменях пижами, памперси.. Явно нещо не съм го сложила като хората, щото не беше на макс пълен. Но обикновено сутрин се пръска по шевовете и извън тях. Joy имате ли предложения за марка памперси, които са по-попивни от тия 2те марки? Не се налива с много вода преди сън. Уж с увеличаване на възрастта, се увеличава и количеството пишкане.. Та го отдавам на това с комбинация кърмене.

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 13:51 от Miya_73

# 251
Вече съм се убедила, че няма памперс който да ни издържи повече от 5-6 часа. Всяка вечер сменям 2 пъти към 11 и към 3 и сутринта в 7 ще прелее! Отдавам го на това че вечер все още яде и за това отделя повече урина. Текущо смених първия памперс и като го пипнах отвътре той е мокър!

# 252
Днес приготвих леща на бебето (почти е на 16 месеца) със сирене. Едната баба ми каза, че леща не се приготвя със сирене за бебе. Някой да е чувал подобно нещо?

# 253
Някой може ли да ми каже по каква причина бебе на 7м докато спи се обръща по корем и започва да реве да го обърнем. Налага се някой път да го въртя 1 час.... Хем сам се обръща, хем е недоволен ?!?!?

# 254
Дали или, моето имаше период от няколко седмици, в които се обръщаше по корем, но не можеше да се върне обратно и трябваше да я обръщам по няколко пъти на нощ. Да поясня, че будна можеше, но явно или на сън не можеше, или чувалът й пречеше. По едно време се научи и така мина това..

Общи условия

Активация на акаунт