За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 606
  • 782
  •   1
Отговори
# 255
Дали Или, и малкият е така.
Ако е буден се върти като пумпал, но ако е сънен или заспал сякаш не може сам да се завърти от корем по гръб и трябва аз да хода.
При нас имаше един период когато се научи да се върти, постоянно се налагаше да го донагласям през нощта. За щастие отмина и сега само понякога се случва. Simple Smile

За памперсите, при нас от доста време не е имало фалове и среднощни смени. През деня използвам Puffies, а вечер Pampers (майче се водят от обикновенните в зелената опаковка). Синът ми ляга към 19:00 и се буди към 5-6 и памперсът е пълен, но не е пропуснал.

# 256
  • Г. О.
И от мен глас за Pampers Active Baby ( в зелена опаковка). Само те издържат цяла нощ. Пак има фалове от време на време, но това е нищо, в сравнение с другите марки, които пробвах преди. Когато пие много вода преди лягане, задължително сутринта е много пълен, ще се пръсне, но повечето пъти издържа.

# 257
Ах, мами, вашите бебета и деца спят ли? И не говоря за нуждата от храна на кърмени бебета....
Моята все пуфти, върти се, бълнува, скърца на сън...
Понякога се буди с рев и заспива веднага, друг път ревовете продължават с часове..
Съня е тотален мираж. Виждам, че и се спи, търка очи, ама не спи.
Преди поне спеше през деня горедолу. Нопоследък и това не прави. Сутрешната дрямка все по често я отказва и спи само час, час и малко на обяд.
Вече не знам какво да правя и съм отчаяна... На 16м е детето. Зъби ли да, емоции ли са...

За мен това са признаци, че дететп иска да мине на 1 дрямка. Моят син е на 1 година и почти 3 месеца. От 3 седмици мина на 1 сън, като прехода беше точно както вие го описвате, а преди този преход си спеше много добре. Отне две седмици да мине на 1 дрямка. Сега спи веднъж час, час и ппловина през деня, а през нощта 12 часа - заспива в 19и30 и се буди в 7и30. Simple Smile Помогнете й да мине на 1 сън и най-вероятно ще се оправи нощния сън.

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 08:57 от toni1189

# 258
При нас рядко е пропуснал памперса, обаче няма нощно хранене и не се събужда за вода. Забелязала съм, че когато има пропуск е спала само по корем и за това не може да го задържи, иначе в задната част е сух памперса.

# 259
  • Германия
И аз мисля, че трябва да минете на една дрямка. След като свикне, ще спи поне два часа на обяд. Дъщеря ми от една годишна спи веднъж.
Памперсите и при нас пропускат. Скоро минахме на най-големия номер, но пак не издържат. Гащичките пък, не пасват на бутчетата на дъщеря ми. 😀

# 260
Дали Или,нашата се обърна на 4 м и от тогава спи главно по корем.Първите нощи я обръщах ,тя пак се завърташе и я оставих да спи както иска.
Само два пъти сме сменяли памперс в последните месеци и то защото се е нааквала посред нощ.Иначе заспива с мляко и още два пъти яде.Една сутрин я оставих да си сложа кафе само и като отидох вече и чаршафа и протектора бяха опишкани .Иначе има и пропуснали и не,но гащи не съм пробвала още.С лидълски пампита четворка сме .
За гащичко мисля,че трябва да седи право детето,а още са й меки краката.Но прави крачки по мебелите и скоро ще ми свърши почивката май Grinning .На ден по пет -шест са,но прави опити .

# 261
  • Германия
За спането и аз мисля, че трябва да мине на една дрямка по обяд, това обикновено става около годинката.
Мия, столчетата ако са по стандарт iSize са до 15м задължително обратно на посоката на движение, а иначе са до 104см, тоест до 3-4г, зависи колко е голямо детето, ако върви дребно може да се ползва и след 4г.

При нас памперсът пропуска всяка нощ! По-скоро сутринта де. До към 11 часа успява да остане сух, но по-дълго просто не става. С 5ца е в момента, скоро ще пробвам 5+ и се надавам поне с тях да не преобличам всяка сутрин! С Babylove сме и не смятам да го сменям с друга марка, просто явно ни трябва по-голям размер 🤷🏻♀

# 262
Ние също сме с лидълската четворка.Попринцип съм доволна от тях, но и малкия започна да се буди мокър.Мислех си че баща му не ги слага добре, но които и да го сложи си преливаха сутрин и това е 😀.Взех гащички на Пуфис, слагаме ги вечер преди нощния сън и вече повече от две седмици нямаме теч 👌😀

# 263
Момичета, къде мога са прочета повече за столчетата за кола - обща информация?
Виждам, че има някакви стандарти, имена (както Тео е споменала iSize, което на мен нищо не ми говори) и обозначения, които не са ми ясни, а скоро трябва да сменяме нашето.

# 264
Ние също сме с лидълските 4ки, пропускали са 1,2 пъти само.
Той спи по корем основно, но фокато се намести минава 1 час / вчера 4!.../. Иска да е по корем , а като се обърне започва да реве и трябва да го обърна по гръб. Като го обърна започва да напъва пак да се обърне по корем и започваме от начало.... Дано да е някакъв период, по- кратък

# 265
Като казах че няма памперс, който да издържи повече от 5-6 часа имам предвид, не че пропускат а държат дупето мокро. Като го сменям просто забелязвам че кожата му е мокра и като пипна памперса отвътре не е сух а мокър. Не знам дали са влошили качеството на Памперс, но нямахме този проблем когато бяхме с размер 1,2,3. Сега с размер 4+ редовно е мокър. Снощи пробвах 5+ ами и той е така, а уж тези които са + били по-абсорбиращи.

# 266
Ох, да ви питам една глупост ама...
Имам стерилизатор на лорели за микровълнова. Стерилизирам си шишетата и помпата, само, че уж е стерилно докато са нещата в него а си седят на капчици вода. Ако отворя да изсъхне или попия със салфетка вече не се води стерилно. А не ми се налива кърма или мляко в шише с капки вода, тогава пак няма да е стерилно нали? Тогава каква работа върши този глупав стерилизатор ако е така положението? Нали помпата трябва да е стерилна преди цедене а тя е мокра от стерилизатора, ако я оставя да съхне ... Ми то по-добре да си я измия с гореща вода и бебешки препарат за съдове.

И другата глупост, че ми дадоха съвет. Да оставя бебето (3м.) на повдигаща възглавница (тип от тези за рефлукс), че да се измори и да може да спи нощем. Това като го чух и не знам....

И друго:
Как успявате да не намокрите ушетата при къпане?

# 267
Моя спи на възглавница заради рефлукс от самото начало.

# 268
Elisaveta, за помпата не знам, но за шишетат, на 3м. не е нужно вече да са толкова стерилни според мен. Аз някъде в този период спрях изобщо да стерилизирам, а само миех с бебешко веро и топла вода.
За възглавницата за рефлукс, ако бебето има такъв нека спи на нея. Обаче да я използваш като уред за изморяване ми звучи грубо и безсмислено.

# 269
+1 за всичко, което написа Rocket в горния коментар. За ушите нв съм използвала и не използвам нищо. Пазя ги колкото мога. Макар, че вече в банята е голям купон и все по трудно може да се опази каквото и да било 😁

Общи условия

Активация на акаунт