За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 590
  • 782
  •   1
Отговори
# 270
Момичета, къде мога са прочета повече за столчетата за кола - обща информация?
Виждам, че има някакви стандарти, имена (както Тео е споменала iSize, което на мен нищо не ми говори) и обозначения, които не са ми ясни, а скоро трябва да сменяме нашето.

Ето тук видях доста изчерпателна информация Blush
https://bgbaby.net/stolcheta-za-kola/

# 271
Аз тази възглавница съм я приготвила да я ползвам щом родя ?под матрака е вече ?
Да не съм сгрешила ?

# 272
За стерилизирането ,аз спрях от третия месец.Освен това,само като отвориш капака и вземеш едно шише,мисля че не е стерилно вече и другото което е вътре.Но не съм сигурна на сто процента.Ако оставиш другите шишета и биби и ще ги вадиш след час примерно,май не са стерилни.
Аз съм забелязвала разлика в една и съща марка пелени,различен номер.Примерно Мамиа,мъжът ми взе от една борса,там му ги похвалили,малкия номер беше супер,по-големия нищо общо.Не знам защо се получава така.Самата материя вътре беше коренно различна
Ушите ги мокря при къпане.

# 273
Аз тази възглавница съм я приготвила да я ползвам щом родя ?под матрака е вече ?
Да не съм сгрешила ?
За какво ще я ползвате?

# 274
  • Пловдив
Малкия от новороден си спи на възглавница, но нормална. Сега го оставям понякога по корем, ръцете и горната част на тялото върху голяма възглавница. Ушите никога не съм ги пазила специално, подсушавам с бебешки клечки за уши, на плуването ги подсушават с марля.
За стерелизирането не могя да кажа, защото никога не съм го прилагала и не съм се интересувала.

# 275
Сложное,защо ти е възглавница против рефлукс,ако детето няма.Аз не бях взела,мола е на десет минути с кола,винаги можеше да иде някой.Виж като се роди детето какво ще му трябва и тогава ще купиш неща от трета необходимост.

# 276
Ох, аз рядко сменям посред нощите, щото спим. Ама като пропусне и усетя, се почва един рев, докато я преоблека. Отделно не съм обръщала внимание дали е суха или мокра.
Измислили сте някакъв начин, по който да накарате детето само да си казва, че има 💩. Аз я слагам след спане и хапване. Карам я да се напъва и почвам да изреждам всички познати и животни, че ходят всеки ден да акат. Пробвах и с плуване на акото в канала и че ще му кажем чао преди това. Ами, без ефект. Joy а пък ми се иска поне за това да казва. Че ми се ще по-скоро да разкарам поне дневните памперси..
На мен тая възглавница ми се струва излишна. Изказването безумно. И без това достатъчно се изморяват и натрупват лесно емоции на тази възраст, когато всичко наоколо е ново и интересно.
Като казах че няма памперс, който да издържи повече от 5-6 часа имам предвид, не че пропускат а държат дупето мокро. Като го сменям просто забелязвам че кожата му е мокра и като пипна памперса отвътре не е сух а мокър. Не знам дали са влошили качеството на Памперс, но нямахме този проблем когато бяхме с размер 1,2,3. Сега с размер 4+ редовно е мокър. Снощи пробвах 5+ ами и той е така, а уж тези които са + били по-абсорбиращи.

Да, столчето ни е i-size. Значи е до 15м. Simple Smile Още я возим в обратна посока /~1г7м./. Забавлявам я с книжки, песни или играчки, за да не мрънка и да стои в него. Или пък гледаме през прозореца какво има.
Рокет, аз е Гугъл търсих разни статии. Отделно може ако се спрете на конкретен модел стол за кола, да видите в ютуб за Краш тестове. Иначе е хубаво на място да видите и самият стол. Ние поръчахме онлайн някъде около 6м. Преди това ползвах на сестра ми коша. Новият стол дойде с приставка за новородено. Обаче ми се струва прекалено седнала легналата позиция на стола и не знам дали бих го ползвала преди 6м например /cybex sirona i-size/. Та затова по-добре на живо да се види.

# 277
И как едно бебе ще се измори спейки на възглавница?

# 278
  • Германия
Момичета, къде мога са прочета повече за столчетата за кола - обща информация?
Виждам, че има някакви стандарти, имена (както Тео е споменала iSize, което на мен нищо не ми говори) и обозначения, които не са ми ясни, а скоро трябва да сменяме нашето.

Ето тук видях доста изчерпателна информация Blush
https://bgbaby.net/stolcheta-za-kola/

Доста изчерпателна статия! Само да вметна за стандарта, понеже Рокет попита, а не го пише в статията. iSize e другото име на стандарта ЕСЕ R129, който е базиран на височината на детето, а не на теглото му. Примерно кошчето е от 45 до 75 см, следва столче от 67 до 105 см, и след това още едно столче, което се ползва до 150см.

# 279
Нямам идея. Явно като му се напряга гърбът ли...
А вярно ли е, че като си върти бебето главата постоянно на ляво и дясно е защото има вода в ушите?

# 280
Момичета, препоръчайте ми ескимосче, бебето ми е почти на месец, имам един ужасен, с крачета, супер тесни, а с огромна качулка идва ми да го изхвърля...кое е по-удобно да е с крачета или да е цял надолу, исками се да го ползвам повече време, не да и умалее бързо, но сигурно пък не трябва да взема и голям имам предвид 0-3 ли да търся или 0-6 месеца. Не мога да обикалям магазините в момента, така че ще се радвам ако ми предложите нещо онлайн. Благодаря предварително 🥰

# 281
  • Германия
Нямам идея. Явно като му се напряга гърбът ли...
А вярно ли е, че като си върти бебето главата постоянно на ляво и дясно е защото има вода в ушите?
Не. По този логика непрекъснато трябва да са с вода в ушите.

# 282
Ами четох , в списъците я имаше . За наклон 30 градусов . Антиколик /антирефлуксна ли беше ? По магазините я препоръчаха също .
Bobchita , сестра ми сподели че ако е имала такава детето и нямало да се задави в съня си . Не знам , смятам че ако си вържа гащите с нея ням да навредя на детето , ъгълът е 30 градусов . И да повърне в съня си или нещо друго няма ли да е полезна ?
Някой нещо ?
Да не съм сгрешила ?
За какво ще я ползвате?

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 17:33 от сложно@е!

# 283
Ами четох , в списъците я имаше . За наклон 30 градусов . Антиколик /антирефлуксна ли беше ? По магазините я препоръчаха също .
Някой нещо ?
И аз като теб си бях купила такава възглавница, като си мислех, че тя е подходяща за новородени. Само че когато педиатърката ни дойде вкъщи на посещение ни направи забележка да я махнем и че тя се препоръчва само при бебета с рефлукс. В други случаи е излишна. Слава Богу, моето дете не е имало рефлукс и тази възглавница си остана чисто нова. Дано и при теб да е така!

# 284
Bobchita , сестра ми сподели че ако е имала такава детето и нямало да се задави в съня си . Не знам , смятам че ако си вържа гащите с нея ням да навредя на детето , ъгълът е 30 градусов . И да повърне в съня си или нещо друго няма ли да е полезна ?
Някой нещо ?
Да не съм сгрешила ?
За какво ще я ползвате?
Не, новородените спят без възглавница, наклон само за рефлукс и то доказан такъв от детски гастроентеролог.

Общи условия

Активация на акаунт