За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 88

• 24 583
  • 782
  •   1
Отговори
# 285
Пуфис ми пропускаха почти всяка сутрин, откакто минах на Мамия от няколки дена, не е имало инциденти.

До една година не се препоръчва бебето да спи на възглаввница, освен ако не е въпросната антирефлуксна.

Космонавти имам на George и Firetrap, но последният е до глезените и отделни ръкавички, които се закопчават с капси. Определено на Firetrap e по-мек и удобен за обличане, но е от 6 до 12м.

Има едни шапки за глава с отвор за предпазване на ушите. Нещо като шапка с козирка.

# 286
Много противоречиви мнения за антирефлуксната възглавница .
Замисляйки се логично седя и не проумявам как би могла да навреди има или няма рефлукс ?

# 287
Замисляйки се логично седя и не проумявам как би могла да навреди има или няма рефлукс ?
Няма противоречиви мнения. Тежестта на бебето трябва да пада върху гръбчето, ако е повдигнато, се натоварва вратлето. Като си вземете бебенцето, ще видите - когато матракът е повдигнат, те обикновени просто се свличат надолу по леглото. А ако чак толкова е необходима, се слага една навита на руло хавлия под матрачето от страната на главата за леко повдигане. Но препоръките за здраво бебенце са да спи на равно, сравнително твърдо, без завивки, възглавници, обиколници, играчки в леглото, по гръб, с главичка на една страна. Може да сложите една калъфка под главичката, ако повръща да не перете целия чаршаф.
Много ме е яд, като гледам как изнудват младите майки, карайки ги да купуват всякакви неща, които обикновено са излишни.

# 288
  • Германия
Сложно е, абстрахирай се от това, което продавачи ти препоръчват! Сети се сама защо го правят 😉
Така възглавница не съм имала с нито едно от двете ми деца, не ми е трябвала. Не се затрупвай от сега с излишни неща

Последна редакция: пн, 01 фев 2021, 20:30 от TeoM83

# 289
Също взех и такава против обръщане . Която да го държиш да спи на едната или другата страна ?!
За нея какво ви е мнението ?
Няма противоречиви мнения. Тежестта на бебето трябва да пада върху гръбчето, ако е повдигнато, се натоварва вратлето. Като си вземете бебенцето, ще видите - когато матракът е повдигнат, те обикновени просто се свличат надолу по леглото. А ако чак толкова е необходима, се слага една навита на руло хавлия под матрачето от страната на главата за леко повдигане. Но препоръките за здраво бебенце са да спи на равно, сравнително твърдо, без завивки, възглавници, обиколници, играчки в леглото, по гръб, с главичка на една страна. Може да сложите една калъфка под главичката, ако повръща да не перете целия чаршаф.
Много ме е яд, като гледам как изнудват младите майки, карайки ги да купуват всякакви неща, които обикновено са излишни.

# 290
Също взех и такава против обръщане . Която да го държиш да спи на едната или другата страна ?!
Горе долу както и за другата Simple Smile
Единственият лекар, който ми е препоръчвал (но не задължавал) да слагам подобна възглавница, беше един ортопед, при който водих бебето на 2 м. Дотогава даже не бях виждала такива.
Никой друг никога не съм чула да ги препоръчва.
Ползвайте си я, но съветът ми е първо да разгледате тук: https://www.safe-sleep.eu/?page_id=8

# 291
Сложно е, новородените трябва да спят само по гръб. Когато сами започнат да могат да застават настрани и по корем е безопасно да спят така. Дотогава САМО по гръб. Намалява риска от SIDS.

Също всякакви възглавници, обиколници, одеала, играчки в леглото на бебето са опасни. Също заради риск от задушаване. Не случайбо рефлуксната е направена да се слага под матрака. Точно, защото върху матрака не трябва да има нищо освен бебето.

# 292
Сложное,сама си усложняваш живота.Възглавница против обръщане също не съм ползвала,те до втория месец не мърдат,къде ще ходи бебето?Като почне да се обръща ,да се обръща.Аз се убедих в скромния ми опит,че като се появи нова ситуация в хода на събитията се намира решение.Не се затрупвай с вещи,който я ползваш ,я не.Аз съм минималист може би,не знам.

# 293
Поради каква причина бяхте на ортопед ?
Горе долу както и за другата Simple Smile
Единственият лекар, който ми е препоръчвал (но не задължавал) да слагам подобна възглавница, беше един ортопед, при който водих бебето на 2 м. Дотогава даже не бях виждала такива.
Никой друг никога не съм чула да ги препоръчва.
Ползвайте си я, но съветът ми е първо да разгледате тук: https://www.safe-sleep.eu/?page_id=8

# 294
Сложно е,всички бебета се водят на ортопед профилактично.
И аз не съм ползвала възглавници.
Както и много други неща,които в магазините препоръчват.

# 295
Поради каква причина бяхте на ортопед ?
Да, по-горе написаха - прегледът при ортопед е задължителен през втория месец на бебетата - проверяват за луксация на тазобедрените стави.

# 296
А като станат бебетата на 7,8 месеца завивате ли ги? С какво? Как ги обличате за сън?

# 297
А като станат бебетата на 7,8 месеца завивате ли ги? С какво? Как ги обличате за сън?
Завивам я ,с олекотена и с ромпър спи,или спален чувал и ромпър .Но в стаята е хладно ,на 17 градуса спим .

# 298
Аз никога не съм завивала с олекотени завивки(юрганчета) и подобни.Най-много с едно тънко одеалце,което обикновено изритва и спи отвита.
Спи по боди+клинче или с памучен ромпър.У дома е 22.5-23 градуса денонощно.

# 299
Спи с боди с къс ръкав и ромпър, завивам с плетено памучно одеяло. Поддържаме топло обаче, към 24 градуса.

Общи условия

Активация на акаунт