Хайде на театър - 8

• 94 505
  • 942
  •   1
Отговори
# 825
Гледах: "Игра за двама" в Сълза и смях. Залата беше пълна, но на мен ми беше скучно. Пиесата е малко в стил комиците, като цяло повече в Сълза и смях мисля да не ходя. Не ми е забавен хуморът им. Но съм впечатлена от Сашо Кадиев. Гледах го за първи път, бях с резерви към него, но е талантлив. Просто пиесата беше скучна за мен.

# 826
В рекламата за постановката "Чамкория" е отбелязано, че не е подходяща за деца под 16 г. Наистина ли е така? Кое точно му е неподходящото - някакви вулгарности ли има или в друг смисъл? Искам да заведа децата (тийнейджъри, но под 16) на хубав и качествен театър, но почти няма подходящи постановки за тяхната възраст. Приемам препоръки и за други пиеси.

# 827
  • София
GG, препоръчвам ти "12 гневни" във Възраждане и "Чехов търси талант" в Сити марк арт център. Смислени спектакли, заслужават си като послание, удоволствие,  игра, сценография... Дано се играят сега! Не са "детски", съвсем са си за възрастни. Много ще им харесат Simple Smile

За "Чамкория" още не съм се уредила, но 5 пъти съм разпитвала и наистина има смисъл ако децата са над 15-16г. А и при тези цени на билетите...

ПП Възраждане имат намаление за ученици

# 828
Аз в момента гледам : "Лелята на Чарли" в Музикалния театър. Направо ми оправи горчивия вкус, който остави вчерашната пошлост. Препоръчвам.

# 829
  • софия
Езикът на Чамкория е леко архаичен. Типичен за 20-те години на ХХ век. Моето дете е гледало постановката 3 пъти, като първия път беше на около 13 г. Все още е под 16 г. Много харесва постановката, не е имало проблем с разбирането ѝ. Честно казано нямам идея защо е тази препоръчителна възраст, тук-там има по-пиперливи изрази, но не нещо, което не са чували в училище.

# 830
  • София
Спокойно бих завела 15 г. си дъщеря на Чамкория, пошлости няма, по-скоро доста страховити моменти от българската история - мен доста ме потресе разказът как е превозвал труповете на убитите в чували, също много въздействащо разказва за терористичния акт в църквата Света Неделя. Пиесата е и смешна, и тъжна, и страшна, децата би трябвало да са по-зрели, но над 13-14 според мен е ок. 10-12 по-скоро не, просто няма да я разберат.

# 831
Гледахме "Хотел между тоя и оня свят"  - Театър "Българска армия", Участват: Дарин Ангелов, Георги Къркеланов, Антоанета Добрева – Нети, Иван Радоев, Ели Колева, Анастасия Ингилизова, Владимир Матеев, Ясен Атанасов, продължителност около 1:30 ч.
Много ни хареса!!! Много смях и малко сълзи. Прекрасна постановка, хубав сюжет, млади актьори и добра игра!Препоръчвам и за младежи. Залата беше пълна (и много ученици имаше, което много ме радва). Очиведно беше, че на всички им хареса - завърши с доста бурни аплаузи и поздрави!

Мисля, че си изпълних целта за тази година - всеки месец на поне една постановка (даже имаме и по две), много се радвам, че завършихме сезона с хубава такава. Ако успея и харесам нещо за юли ще е супер.

# 832
Тази година и аз ходих на много пиеси. С малки изключения, всички бяха много зареждащи. Парите, дадени за театър са ми от най-добре похарчените пари.

# 833
Парите, дадени за театър са ми от най-добре похарчените пари.
Абсолютно подкрепям! А относно Александър Кадиев - наистина е талантлив. Има чудесни роли в "Примадони" и "Аз, досадникът".

# 834
Кадиев съм го гледала в" Горката Франция "...ами талантлив е...
Доволна съм от сезона и аз, въпреки мерките, отлагането  на постановки няколко пъти и разправията с билети...
Най-доволна съм ,че изгледах 'Черното пиле " и "Мариус на 50"....И то в рамките на 20 дена....Преди пандемията въобще не можех да се доредя за билети за Мариус , а и бяха много скъпи... докато сега го гледах на прекрасни места за 15/20  лв от Гработо ..Планирам още нещо да изгледам до края на сезона....

# 835
Аз в момента гледам : "Лелята на Чарли" в Музикалния театър. Направо ми оправи горчивия вкус, който остави вчерашната пошлост. Препоръчвам.
Да, свежо си е. Отдавна се играе и сменят актьорите/певците. Аз го гледах преди месец, два, хареса ми.

# 836
Миналата седмица "открих" летният сезон с Чамкория в летният театър във Варна. За пръв път гледам представлението. Не знам защо се води под 16. Според мен деца над 12 ще го разберат и ще им хареса.

# 837
Вижте! Само утре! Аз мисля да си взема билети за Дивата патица и Духът на Поета!
Народен театър „Иван Вазов“ - Официална страница
4 ч  ·
НАРОДЕН ТЕАТЪР+
ВСЕКИ БИЛЕТ
ЗА ВСЯКО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ ДО КРАЯ НА СЕЗОНА
ПО 10 лв.
САМО НА КАСА
САМО НА 14 ЮНИ
Само на 14 юни 2022 г. , само от 18 ч. до 22 ч., билетите за всички представления от програмата на Народен театър „Иван Вазов“ до края на сезона ще бъдат на цена
само от 10 лв. !
Предложението ще важи само за билети, закупени на място от каса „Север“ (от страната на военното министерство), която екслклузивно ще бъде отворена от 18 ч. до 22 ч.
„Народен театър+“ е извънредно събитие на Народен театър „Иван Вазов“ и ще се случи само на 14 юни , само от 18 ч. до 22 ч. !
Пълната програма до края на сезона през юли 2022 г. може да видите на: https://nationaltheatre.bg/bg/programa

# 838
  • София
Tilda Moon, благодаря за споделената информация. И по този повод се колебая дали да закрия сезона с "Любовникът" или "Бурята". Кое бихте препоръчали?

# 839
Бурята не съм гледала, но Любовникът е прекрасна и много фина пиеса. Радина Кърджилова е като фея.

Общи условия

Активация на акаунт