The Ordinarу + DECIEM (Тема № 7)

• 57 651
  • 758
  •   2
Отговори
# 495
Здравейте, може ли да се редува режим с ретиноид и вит. С, например едната вечер единия продукт, на следващата - друг?

Не видях ТО дали имат околоочни?
Може, но най-добре ретиноид вечер, сутрин вит Ц

# 496
След като попитах се разрових малко и в сайтовете и гледам, че за пачи крак и не само де за запълване на бръчки препоръчват argireline и matrixyl в комбинация. Но дали е така, някой ползвал ли ги е ?
Аз най-голямо подобрение на пачия крак видях от ретиноида 2%. Направо ми напомпа кожата. От матриксил съм доволна, ползвах и ниацинамид в комбинация - заедно с ретиноида. Аргилеринът ми е като вода, не видях особен ефект от него.

# 497
  • София
Продуктите на Ординари подходящи ли са за бременни?

# 498
  • София
На TO това ли е ретиноида?  Този успях да открия.

Между този ретиноид  и  тези които са RETINOL 0.2%/0,5%/1%  IN SQUALANE СЕРУМ , кой би трябвало да е по-добър? Първоначално предполагам,че се започва с най-малки процент (0,2%) нали така? Но ще има ли някакъв ефект след като е толкова нисък процент.

И колко горе-долу време е нужно да мине ,за да се види някакъв ефект - 2-3 месеца?

Последна редакция: нд, 22 авг 2021, 11:46 от LoLo30

# 499
Продуктите на Ординари подходящи ли са за бременни?
Докато сте бременна наблегнете основно на хидратация и слънцезащита.

# 500
След като попитах се разрових малко и в сайтовете и гледам, че за пачи крак и не само де за запълване на бръчки препоръчват argireline и matrixyl в комбинация. Но дали е така, някой ползвал ли ги е ?
Аз най-голямо подобрение на пачия крак видях от ретиноида 2%. Направо ми напомпа кожата. От матриксил съм доволна, ползвах и ниацинамид в комбинация - заедно с ретиноида. Аргилеринът ми е като вода, не видях особен ефект от него.

Ретиноида става ли за под очи? И само него ли слагате или отгоре и друго?

# 501
На TO това ли е ретиноида?  Този успях да открия.

Между този ретиноид  и  тези които са RETINOL 0.2%/0,5%/1%  IN SQUALANE СЕРУМ , кой би трябвало да е по-добър? Първоначално предполагам,че се започва с най-малки процент (0,2%) нали така? Но ще има ли някакъв ефект след като е толкова нисък процент.

И колко горе-долу време е нужно да мине ,за да се види някакъв ефект - 2-3 месеца?
Ретиноидът 2% е по-слаб от ретинола 0,2%. Ако нямате досега опит с ретинол се препоръчва започване от най-слабия вариант, в никакъв случай не се хвърляйте на 1% ретинол, ще си нанесете щети на кожата, които после дълго време ще лекувате. Аз имам опит с ретинолите, но съм много доволна от ретиноида в сквалан 2% наТО и редовно го подновявам.
От аргилерина бях доволна, не прави чудеса, но определено имаше ефект на мимическите бръчки при мен. Сега позвам бъфета с медни пептиди, вече трета опаковка, от него при мен има най-голям ефект - по-скъп е, но ми замества няколко серума с един.

# 502
Да, за гранактив ретиноид 2% говоря. Нежен е, с креместа консистенция и ми влияе прекрасно. Ползвах го с ниацинамид, като първа стъпка, ретиноид и нощен крем. Сутрин слагах матриксил и ниацинамид. Резултатът беше уау! Изчисти ми и едни пигментти петна от слънце, които имах от няколко години.
Миналата зима реших да взема ретинола, уж за още по-добър ефект, но не ми понесе никак. Първо се обелих, въпреки много доброто подхранване после.  В същия период получих алергия от антибиотик и кожата ми откачи, получих и т.нар. ретинолово изгаряне, абе много неприятно беше. После сума време я възстановявах и пак правеше реакции от обичайните ми продукти (например от ниацинамида). След като се оправи, почнах пак ретиноид 2% и нещата заспаха.  Мисълта ми е, че невинаги по-високата концентрация е по-добра. Сега съм го спряла и наесен ще започна пак с ретиноида. Задължително ползвам слънцезащита целогодишно.

# 503
Някой ползва ли крема Natural Moisturizing Factors + HA?
Как ви е кожата след него? Моята става една суха и опъната за кратко и се чудя дали е нормално. Странен ефект от крем за хидратация.

# 504
  • София
Някой ползва ли крема Natural Moisturizing Factors + HA?
Как ви е кожата след него? Моята става една суха и опъната за кратко и се чудя дали е нормално. Странен ефект от крем за хидратация.
Аз го ползвам веднага след нанасяне на хиалуроновата киселина и нямам такъв ефект върху кожата.

# 505
  • София
Точно такъв ефект получавам аз от Хиалуроновата к-на+B5,  леко опъната кожа след нанасяне,  докато попива ми се получава това. А слагам малко количество на мокра кожа и втривам добре. При вас така ли е?

# 506
  • София
Точно такъв ефект получавам аз от Хиалуроновата к-на+B5,  леко опъната кожа след нанасяне,  докато попива ми се получава това. А слагам малко количество на мокра кожа и втривам добре. При вас така ли е?
Случва ми се ако не "запечатам" с хидратиращия крем. Ако веднага след това го нанеса, всичко е ОК.

# 507
Аз и съм повече доволна

# 508
  • Варна
И аз съм доволна от хидратиращия крем на TO.
Вчера си правих за първи път маска с AHA+BHA за 9мин.
Не усетих парене, щипане, опъване.
Надявам се да ми избистри кожата.
В Delta Planet Варна TO е наличен по стилажите и момичето, което ме обслужваше беше запозната коя съставка какво прави. Даже ми препоръча по-слаба киселина, ако досега не съм пробвала никоя.

# 509
  • Berlin
Аз съм на трета опаковка от NMF+HA и като цяло нямам усещане за опъване след това, но винаги преди това слагам или някакъв серум, или ХК (след която пък винаги трябва да се сложи нещо, иначе го има това усещане за сухота и опъване на кожата). Също слагам и доволно количество, повече от необходимото понякога.
Сега се оглеждам за гликоловия тоник. Имам и азелаинова киселина една опаковка, но идея нямам как, за какво и с какво да я ползвам. Беше ми в режима от ТО и реших да я взема и да разуча, но така и не съм стигнала още до нея.

Общи условия

Активация на акаунт