The Ordinarу + DECIEM (Тема № 7)

• 56 432
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря! Ще взема ретиноида 2%.
За лицето прочетох, че сте доволни от хидратиращ Бепантен но за зоната около очите какъв крем ще препоръчате?

# 676
Ретиноидът 2% не е в сквалан, а е емулсия и е много нежен продукт. Аз го мажа и край очите и ми действа добре. Преди 2 години ми запълни пачият крак край очите и гневна бръчка на челото. За съжаление след прекаран ковид кожата ми много се влоши.
Един да похваля един продукт - аминокиселини + В5. Консистенцията е водниста, но леко мазна, не е като Аргилерин. Много добре успокоява и хидратира и е отлична първа стъпка във всичките ми рутини. Суха кожа, с фини линии и първи бръчки.

# 677
  • Lost in a fairytale ...
Ретиноид 2% има два вида - в сквалан и емулсия. В Дъглас има само в сквалан в момента, чудя се дали да го пробвам. Досега съм ползвала емулсията - харесва ми, но аз не боря линии като цяло, въпреки че ще чукна 33 скоро.
Аминокиселините са ми много любим продукт, гледам да не оставам без тях, особено в студеното време. 
Чудя се какво да взема за освежаване на кожата. Нещо се е скапала напоследък, стои някак вяла, въпреки грижите.

# 678
Да аз точно този от Дъглас Granactive Retinoid 2% в Squalane поръчах. Има БД и 10%. Нямам база за сравнение ще споделя когато дойде.

# 679
Да аз точно този от Дъглас Granactive Retinoid 2% в Squalane поръчах. Има БД и 10%. Нямам база за сравнение ще споделя когато дойде.
Ясно. Аз говоря за емулсията https://deciem.com/en-us/theordinary/mas-rdn-granactive-retinoid … pct-emulsion.html

# 680
  • София
Aз ползвам емулсията вече втори или трети път (доста предпазливо,защото съм с много чувствителна кожа), но пък за момента да чукна на дърво нямам никакви раздразнения, също така не забелязвам и сухота. Но на околоочната зона не смея да го мажа. Иначе и аз се колебаех между емулсията и този в сквалан, но разбрах.че първия е по-добре като за начинаещ с ретиноидите. Напоследък чета, че много добре се съчетавали ретинодите с едно гелче на ла рош - cicaplast B5 gel, та го ползвам в комбинация - след ретиноида за хидратация. Въпреки,че съм чувала,че може и преди него да се слага., в случай,че кожата е много чувствителна и един вид така я предпазва да не се раздразни от ретиноида.

# 681
  • София
Кожата започва да старее на 25 години, препоръчва се от тогава да се въведе в рутината ретинола по 1-2 пъти в седмицата. Аз съм на 30 и го използвам 3 пъти в седмицата, защото редувам с Lactic Acid и не е хубаво да се смесват.
Здравей!
Три пъти в седмицата използваш кой ретинол/ретиноид? От 25 годишна досега променяла ли си (увеличавала концентрация например)
Lactic Acid 5% на ТО четох, че макар че е друг вид продукт има сходни на ретинола действия (обновява кожата, намалява омазняването, бори се с фини линии и пигментации), така ли е? Може ли да споделиш колко често ползваш Lactic Acid, тази от 5% ли и какви ефекти виждаш?

Дали може да се въведе едновременно (различни дни от седмицата) ретиноид и млечна киселина или е по-добре първо едното (да се видят резултати) и после да се добави и другото?
А каква е спецификата на твоята кожа?

Поздрави!

# 682
Здрасти, здрасти!
Започнах да го използвам за жалост доста по- късно, използвам този на инки лист, а ако свърши случайно използвам околоочния им с ретинол, защото пише на него че може да се нанася и на други проблемни зони. След около 5 седмици поне при мен започна да има видимо подобрение на финните линии и на другия ми проблем от едната страна на устните (заради асиметрия на лицето усмивката ми е доста наляво). Не съм променяла нищо, защото го започнах не дълго след Lactic Acid и се налага да редувам.
TO Lactic Acid започнах да използвам направо 10%, защото го видях във видео на Хайрам и просто го купих. Имам много лоша текстура на кожата на челото, от глупост много си стисках черните точки като по- млада. Купих го само заради този проблем и продължавам да подновявам, защото определено има разлика в този проблем. Не го използвам ако кожата ми е раздразнена по някакъв начин, например след скубане на вежди, косъмчета около устата и т.н., защото причинява щипане и дразнене.
Не знам кое как е добре да се въведе, просто ми е далеч от познанията, има много по- добре запознати дами тук, дано някоя се включи. Но на опаковката на всеки продукт пише как да се използва доста подробно. Като цяло за всеки такъв продукт е хубаво да направиш тест за чувствителност и да започнеш по 1-2 пъти в седмицата и да следиш кожата ти как реагира.
Кожата ми е суха, ужасно болезнено суха, най- суха е в Т зоната.
Ако някой има същия проблем, мога да споделя в повече детайли какво ми помогна наистина след дълги години хвърляне на пари на вятъра Simple Smile

# 683
Здравейте. Дъщеря ми е на 14 години и си купи  the ordinary niacinamide 10 + zinc 1 и иска да си вземе червената маска. Това ок ли е за нейната възраст? Благодаря

# 684
Червената маска е доста силна. Ако ще я ползва, поне да стартира от 5 минути веднъж седмично и плавно да увеличава времето. Зависи и каква е кожата й, но ако няма сериозни проблеми, може да започне с някакъв нисък процент киселина, например 5% млечна. Имам купена, но не съм стигала до нея, та нямам лични впечатления, но я хвалят като много нежна към кожата и същевременно ефективна.
А ниацинамидът е много добър продукт, при мен подейства и за зачервявания.

# 685
Защо му е на 14 годишно химически пилинг? За мен е прекалено рано да се започва с това.

Ако толкова иска маска и ако има и някакво акне, маската с 2% салицилова киселина според моето мнение би била по - подходяща.

# 686
Здравейте момичета,
Пристигам съвсем прясна в темата с молба за помощ и без да искам да досаждам Simple Smile
Никога не съм ползвала продуктите на ТО, но определено искам да пробвам. Проблемът е, че няма как да изчета всичко и ми е адски трудно да се ориентирам като напълно начинаещ.
Като цяло не съм кой знае на ти с козметиката, макар че обичам да се клепотя с каквото ми попадне. На 37 обаче  кожата ми обаче става все по-дехидратирана и изискваща, та съм решила да си обърна повечко внимание.
Та..кожата ми е доста дехидратирана,  не особено чувствителна, с неравномерен тен и леки несъвършенства. Искам да започна с някакъв ензимен/химически пилинг, серум за хидратация и подхранващ крем. Как обаче да избера в самото начало? Има ли начин да се консултирам с някого или на принципа проба-грешка?

# 687
Polikseni, като казваш дехидратирана означава суха кожа или комбинирана, защото е важно?

# 688
Polikseni, като казваш дехидратирана означава суха кожа или комбинирана, защото е важно?

На мен наистина ми е трудно да определя или не знам как. За мен е по-скоро нормална към суха, но козметичната ми казваше, че е дехидратирана. Постоянно я чувствам опъната и само хидратиращи кремове определено ми вършат работа вече. Много мазните също не са ми ок, тъй като остават като филм на повърхността. От друга страна нямам много фини бръчки, характерни за по-сухата кожа , и си е склонна към образуване на комедийни в Т-зоната. Та не знам:)
Правила съм пилинги навремето с различни киселини и ми се отразяваха доста добре.  Затова сега исках нещо за домашна употреба и така попаднах на марката всъщност.

# 689
Ако разбираш добре английски, Хайрам имаше доста интересно видео за разликата между суха и дехидратирана кожа.
Разбирам те до болка (буквално) какво е да имаш такава кожа. След баня ако не нанеса на момента продукти имам чувството че от опъване кожата ми ще се пръсне и ще се разглобя на части.
За ръцете не ми се коментира... там е ужаса.
Иначе ТО имат калкулатор за рецепти в сайта им, но е доста беден според мен.
Разгледай в интернет хора с твоята кожа каква рутина имат с тези продукти, има много видеа.

Общи условия

Активация на акаунт