Междуребрена невралгия

• 32 707
  • 114
  •   1
Отговори
# 105
Стягане съм имала - направо като контракции. Задух обаче не.
На твое място бих изключила други причини, аз преди да стигна до тази диагноза минах и на кардиолог, защото проблемите ми бяха в ляво, точно около сърдечната област и бях решила, че е нещо такова.
В твоя случай - отиди да те види пулмолог.

Обиколих пулмолоЗи, кардиолоЗи поне десетина по няколко пъти всеки и с холтер почти винаги, скенерИ на гръден кош, съдов хирург, гръден хирург, невролоЗИ, ревматолог, имунолог, ендокринолоЗИ...Нищо не се открива. Единствено изявленият ми проблем е щитовидната жлеза - преди две години отсраниха половината и съм на синтетичен хормон. Боли ме стомах и сякаш по хранопровода има проблем и от там стяга и настрани. Болят ме много ребрата около дъгата на слънчевия сплит и от двете страни най-долните.

# 106
Гастроентеролог?
Аз съм и с гастрит, и с херния на диафрагмата, и с брутален рефлукс и като съм в криза, болката и паренето в областта на слънчевия сплит са брутални.

# 107
Мили хора, при вас има ли стягане в гърдите и усещане за задух? При мен освен болка и стягане в гърба има и стягане в гръдния кош и силен задух.
Здравейте! И аз съм така! Стягане и болки в гърба и в гръдния кош и задух. Наскоро бях в болница за силни болки в лявата плешка и ръка, правиха скенер на гърба и рентген на врата и казаха ошипяване на врата и гърба.Болките от нетърпими станаха търпими, но ги имам. Питах и за задуха и болките в гърдите, казаха, че е от шиповете. Аз съм с болки в гърба от 30 г., но толкова силно не ме беше боляло, че и ръката. Съпругът ми ходи на някаква лечителка за гърба и наистина гърбът му мина, а го боля 3 месеца. И на моя колежка помогна тази масажистка за гърба, но аз не посмях да отида. Страх ме е. Ще почвам физиотерапия, пък да видим, ако не ми мине, ще ходя и аз при нея.

# 108
Здравейте,включвам се и аз в темата и се надявам да получа някакво разяснение от хората които са минали през това.Преди около година започна да ме боли от ляво и от дясно на ребрата,то не точно болка ,а нещо като придърпване и пулсиране ,но постоянно.Ходих на Невролог,снимка на бял дроб ,защото съм пушач и ми правиха ЕКГ.Та в крайна сметка казаха невралгия,другото ми е наред.Изписаха ми лекарства и уж беше отшумяло.Но от няколко месеца,не само че се върна пулсирането,а сега вече ме боли от двете страни на ребрата,целия гръб,под гърдите и тръгва надолу към тазобедрените стави.Сутрин се събуждам от болки в цялото тяло сякаш не съм спала,а съм работила цяла нощ.На моменти не успявам да върша дори елементарни неща като например да нарежа една краставица.Също така започна омекване и боцкане в ръцете от лактите надолу и от колената надолу.Изморявам се страшно бързо и много от дните се чувствам като отнесена,все едно ми е мъгляво на главата и правя нещо,но все едно се гледам отстрани.Ще съм благодарна съвети и мнения,защото от човек който не се спираше за две минути в момента съм като развалина,стигам до там че вече плача от безсилие,а никой не ме приема насериозно и само ми казват ,че е от преумора.Пуснах си кръвни изследвания и чакам резултатите,също така тези дни сигурно ще ме пратят пак на невролог.Междувременно,бих ли могла да изискам и преглед при други специалисти или  някакви допълнителни изследвания.
Благодаря на всички които ще отговорят и се извинявам за дългия пост,но това е състоянието ми в най-общи линии.

# 109
Аз съм със същите оплаквания плюс още...направих ямр на цял гръбнак и лъснаха много проблеми ..тарлови кисти...шипове...сколиоза...протрузий...на 30 години съм и

# 110
  • София
Аз съм с въпрос за физиотерапията. Правя Тенс и лазер за постхерпесна невралгия. Болките са ми от години и от нищо не ми минават. Очаквах токът да ме облекчи.
След 6 процедури болката ми обаче се засили. Казват, че това било естествено. Облекчение да очаквам след края на процедурите. Отчаяна съм....

# 111
Здравейте на всички! От септември миналата година започнаха моите перипети с тая уж междуребрена невралгия... Ей така, от нищото, сутринта получих едно неприятно усещане в областта на гърдите вдясно успоредно на гръдната кост придружено с парене/киселини/ в стомаха. След посещение на при личния лекар ми беше предписана терапия за стомаха. След месец стомаха се оправи но болката в гърдите си остана, като на моменти изчезваше, на моменти се местеше ту вляво ту вдясно по ребрата ту в двете страни - тъпа болка, която не се засилва при кашляне или поемане на въздух. Карах така до началото на декември и от притеснения да не е нещо лошо отново посетих личния. Прати ме на физиотерапевт, който само по оплаквания заключи, че имам междуребрена невралгия. Назначи ми 7 дена нагревки - ТЕНС, йонофреза и ултразвук заедно с Уримил Форте и Дузофарм. Към края на нагревките болките почти изчезнаха и се рекох, че съм се отървал... Трябваше да се явя на контролен преглед при физиотерапевта след седмица и болките в гърдите отново ще се появиха. На прегледа каза, че можело отново след месец да се правят други процедури и т.н. Да ама тая болка започна доста да ме притеснява и посетих един от препоръчваните във В. Търново невролози. Този път бях прегледан по-подробно не само на приказки и отново ми беше поставена диагнозата интеркостална невралгия съчетана с шиййно раменен плексит. Предписа ми 10 инжекции Мелбек, като свършат те продължавам с Мипрофен, Порексан, Неброн, Милгамма и Магнехарт. След шестата инжекция имах подобрение  а към края на инжекциите болките почти изчезнаха отново. След приключване на курса на лечението на контролния преглед продължавах да имам болки, на моменти сякаш ребрата ми са натъртени, болката се мести. Този път ми изписа Сераза, отново Порексан, Неброн и Бриека, без обаче да ми обясни нищо за тези лекарства. Естествено преди да ги закупя проверих за какво иде реч и се хванах за главата за действието на Бриеката... За сега не съм я купувал понеже съм разколебан  за нея. Но болката не минава и се притеснявам все повече и повече. Забравих да кажа, че болката се влияе от движения като се въртя  на моменти изчезва или се усилва а като си легна минава напълно. Правил съм си кръвни изследвания - всичко уж наред.Правиха ми рентгенова снимка на торкалните прешлени - и те наред. Вече пети месец обаче не ми минава тая пусна болка и все повече ми минават мисли за, че ми има нещо лошо. От стрес получих и учестен пулс, на моменти почва да ме боли и кръста. Вече не знам какво да направя, за да се отърва и да живея нормално, все пак съм на 35 г. а се чувствам като развалина. А допреди появата на тая болка спортувах редовно, но поради това, че може да се влоша спрях и спорта. Кажете, някой бил ли е в положение като моето, как се е справил, с какво се лекувал, препоръчайте и специалисти, които са ви помогнали понеже мисля да потърся и друго мнение. Благодаря на отзовалите се и ви желая здраве, здраве и пак здраве!
аз съм същия проблем мести се болката по ребра по рибици,2 месеца вече били споделил мнение оправи ли се

# 112
Аз имам двустранна междуребрена невралгия вече около 3 години,след един прекаран ковид...няма отърване

# 113
Аз от 2020 след прекаран ковид имам болка в гръдния кош, ребрата и имам задух, тежест в гърдите. После се появи и болка в стомаха и цялостно не се чувствам добре. Никой нищо не откри, а аз само си мисля глупости.

# 114
Подобни усещания имам и аз...след ямр на цял гръбнак лъснаха доста неща точно в торакален отдел...явно съм си ги имала просто ковид е усложнил нещата

Общи условия

Активация на акаунт