Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кандидатстване в МУ

  • 384
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 10
Здравейте! Подготвям се за кандидатстване в МУ специалност фармация, но нещо не ми стана ясно. В МУ-Варна обявиха датите за кандидатстване. Тази година има промени, като те са, че обединяват двата изпита по биология и по химия, но едно не разбрах, цитирам:"Ако кандидат-студентът е избрал да се яви на изпит само по единия от двата предмета (биология или химия), съответно на предварителна и/или редовна сесия, то продължителността на съответния изпит е два часа."
Какво ще рече това? Понеже няма да успея да подготвя и двата предмета за предварителния изпит това значи ли, че мога да се явя на предварителен изпит само с биология примерно? Поне аз така го разбирам. А за редовния примерно само химия.
Ако не е така моля да ми обясните. Благодаря предварително! Blush

# 1
  • Мнения: 5 006
"За специалностите „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация" и направление „Военен лекар" кандидат-студентите полагат писмени конкурсни изпити – по биология и по химия, с обща продължителност от четири часа. Ако кандидат-студентът е избрал да се яви на изпит само по единия от двата предмета (биология или химия), съответно на предварителна и/или редовна сесия, то продължителността на съответния изпит е два часа.

Промяната в продължителността на изпитите и провеждането им в един ден е въведена във връзка с необходимостта от прилагането и спазването на строги противоепидемични мерки. Обемът на изпитните комбинации ще бъде напълно съобразен с по-кратката продължителност на изпитите."


Явно новото е, че в един ден може да се проведе общ изпит и по двата предмета за 4 часа, заради ковид. Но си остава и възможността на всеки изпит да се явиш отделно, две по два часа.

Ако не си сигурна, се обади за уточнение в университета, да не стане недоразумение. Успех на изпитите!

Общи условия

Активация на акаунт