Мъжът ми е идиот?

• 13 973
  • 159
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Оня ден гледахме едно предаване. Тестваха една кола /от магазина/ дали може да вдигне 290 км/час. В целия град не можаха да намерят права писта, където да ги достигнат! Накрая се примириха с една, където стигнаха 230 км/ч.
И то това е писта, не е път.

# 106
  • София
Функцията на бързата кола е същата, като с телефона.

Да се показва Simple Smile

# 107
Оня ден гледахме едно предаване. Тестваха една кола /от магазина/ дали може да вдигне 290 км/час. В целия град не можаха да намерят права писта, където да ги достигнат! Накрая се примириха с една, където стигнаха 230 км/ч.
И то това е писта, не е път.

Да, ама виж предното мнение Grinning

# 108
Относно телефона, за мен определено има разлика какъв ще ползвам. Същото и за останалата техника. И телефонът, и таблета, и лаптопа ми са само на една марка и друга дори не бих изтърпяла.

Относно финансовата култура на господина... такива експерименти (в смисъла на неразумни покупки) могат да се правят, да. Ама ако нямаш жена и дете, ако си свободен и нямаш отговорност към друг, освен себе си. Пари ще изкара. Нали има 2 ръце и 2 крака. Но за съжаление, щом е такъв, пак ще ги набута някъде.

# 109
Струва си всеки лев, даден за добър телефон, дори само заради дизайна отвън и това, че определена марка никога не "забива".
Разликите са видими, за който му е важно - има хора, изпитва(ме) удоволствие като нещо е доизпипано до край. Има и хора, на които им е по-важно нещо да е функционално. Свят широк, продукти за всеки.

# 110
  • Варна
Направо да се чуди човек как сме оцелявали и без телефони.

# 111

Разликите са видими, за който му е важно - има хора, изпитва(ме) удоволствие като нещо е доизпипано до край.

Сноби? Simple Smile

На мен никоя марка не ми е забивала, но ако трябва да върша работа я върша на лаптопа, не на телефона.

# 112
Какво общо има сетивното удоволствие със снобарщината? Отвъд всякаква социална рамка е.

# 113
Интересно ми е дали ако съпругът беше хвърлил 1800лв за нещо което и жената може да ползва, като нов телевизор, дали щеше да я има темата Thinking

Щеше. Бившия ми си купуваше също тайно от мен скъпи неща - дрехи, телефони, и супер кичозен телевизор, за да се изхвърли пред приятелите си (типичната балканска комплексарщина). За мен телевизора не беше за "нас", а беше за него, защото той си мечтаел за точно такъв модел от години.
А че даваше на всеки срещнат на улицата пари на заем без да знае дали ще му ги върнат е друг въпрос.
Иначе супер се гордееше, че сама си изкарвам парите.
Добре, че не му родих дете, че като авторката щяхме да се чудим тия придобивки ядат ли се, пият ли се?

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 11:21 от Arielle

# 114
Щом са семейство е редно по-големи покупки да се обсъждат предварително.Ако жената беше дала 1800 лв за кожено палто,примерно при наличието на деца и заеми???

# 115
  • София
Направо да се чуди човек как сме оцелявали и без телефони.
А преди 2 години как сме оцелявали с айфон N-2 (по-малко), се чудя.

А и тия от епъл как си позволяват да пускат такива неизпипани дървета айфон 6,7,8.
Нямат усет към детайлите и туй то!

След още 2-3 години ще се отвращаваме от днешния айфон "не знам колко, 12 ли стана".

Аз и това се чудя. Как може някой да си позволява да кара една и съща кола повече от 1 година. Ми те всяка година излизат нови модели. По-изпипани, по-качествени. S-класа на 3 години, явно нямаш вкус.

# 116
Вместо да се изказваш язвително по въпроса с удоволствията, Тангра, по-добре вземи че си позволи някое и друго. Не е грях Blush

# 117
  • Варна
Лично аз изпитвам огромно удоволствие от телефона си. Струваше 300 лв.

# 118
  • София
Аз съм на страната на обективността. Иначе нямам против за удоволствията. Освен ако не са самоцел.
Предпочитам една игра на баскетбол. А тя не струва 1800лв.
Simple Smile
Ако наистина смятах за обективно по-добър скъпия телефон, бих си взимал всяка година. Според мен може един телефон да изкара 4-5 години (при сегашните технологии), преди да стане морално остарял. И да си дава всичките възможни удоволствия. Дори и изглежда прилично модерно за показване. (в повечето случаи)
Даже ако сега сравня параматрите на моя, който е от преди 4г, (тогава струващ около 1000лв, сега сигурно може да се намери и за 400), с този за 1800, може да се окажат съвсем еднакви откъм дисплей, батерии, мощности. (4к резолюция, 6гб рам, 512гб сторидж (с отделна карта), не знам си колко много ядра и тн)
Може камерата да има по-малко мегапиксели, но ако се зачетеш в някои по-професионални блогове ще разбереш, че при такива порядъци, покачването на числата не означава нищо. Качеството на изображението зависи от количеството светлина влизащо в него (т.е. ширина на лещата), а фокуса зависи от лещите + дължината на обектива (която при всички смартфони е лимитирана около 6-7мм), също и качеството на самата леща. Която при скъпите апарати, дори и от преди 5 години е константа.

https://www.gsmarena.com/compare.php3?&idPhone2=8523&idPhone1=10509
Ето ти сравнението. Моят е с по-добра разделителна способност на екрана, по-голям екран, по-издържлива батерия, повече сторидж (512гб+128гб казахме, срещу само 128гб на 12ката), повече оперативна памет, 6 срещу 4 на 12ката, камерите са еднакви. Може 12ката да прави и с 1 идея по-добри снимки, не споря.

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 12:00 от Танграта

# 119
  • София
И, аз вдигнах голяма патардия заради телевизора. Имахме голям, но той си взе още по-голям!
Когато съм сама вкъщи е изключен - т.е. на мен не ми трябва.

Общи условия

Активация на акаунт