Работа, CV-та, HR-и, съвети - 73

• 33 548
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
Обявите в джобса бяха малко само миналата пролет в началото на "новото нормално" Wink
Върти се едно и също. Аз си направих експеримент с няколко обяви, които бяха за хора без особен опит, и разбрах защо са в сайта през месец, два.
По една обява за супер работно място на пръв поглед след интервюто бях сред фаворитите, но на предупреждението, че ще ми дадат 2-3 седмици да вляза в нещата и после ще са безкомпромисни ми светна лампичката. След няколко седмици обявата пак беше на сайта.
Пробвах се и в Лидл - пращат автоматичен отговор как не съм минала първия кръг на подбора. Казвам го заради тв-рекламата им, която върви отскоро...явно са я закъсали, горките. Какво толкова искат за служител бачкатор?!?!
За опитите ми с връзки няма да пиша, ще се издам. И там трябва вуйчо-владика. Говоря сериозно.

# 406
И аз това забелязвам, не търся активно само оглеждам, но от доста време продължават да се въртят едни и същи обяви. Имам чувството, че само опипват почвата, дали има интерес към това което предлагат.
 Също така съм  пускала на няколко места за експеримент, на места без особени изисквания, ни вопъл ни стон. Чак пък никой, никъде да не одобри кандидатурата ми, взех да се притеснявам. А имам и опит и препоръки....

# 407
  • София
Здравейте, обадиха ми се за интервю в Walltopia. Търсих информация, но в нета е много стара. Имате ли някакви впечатления за работата там, освен всеобщо достъпните селски, медийни изцепки на собственика?

# 408
Доколкото знам, законите се спазват, т.е. осигуровки и т.н. Имат карти и работното време се отчита по минути. Не са големи плащачи, въпреки голямото биене в гърдите по ТВ. Вероятно зависи и от позицията....
Със собственика едва ли има големи допирна точки, освен ако не си на висока позиция, така че по-скоро е важен колективът.
Техните обяви са почти постоянни в джобса, така че сигурно има текучество, но нищо не пречи да пробваш....
Успех!

# 409
  • София
Здравейте, а за фирма Cargill някой има ли впечатления? В бг работодател четох доста негативни мнения, но там май за почти работодатели има само негативни мнения.

# 410
  • София
Cargil са ок, имам доста познати които работят там. Подробности не знам, знам само че са доволни

# 411
  • София
Доколкото знам, законите се спазват, т.е. осигуровки и т.н. Имат карти и работното време се отчита по минути. Не са големи плащачи, въпреки голямото биене в гърдите по ТВ. Вероятно зависи и от позицията....
Със собственика едва ли има големи допирна точки, освен ако не си на висока позиция, така че по-скоро е важен колективът.
Техните обяви са почти постоянни в джобса, така че сигурно има текучество, но нищо не пречи да пробваш....
Успех!
Благодаря! Позицията е баш за човек, който да стане част от екипа Административен мениджмънт и точно с директорите пряко работиш. Не ми е наложително да сменям работа и за това се чудя, ако не дават добри заплати мислех да не си губим времето, но ще отида да си сверя часовника явно.

# 412
  • София
Cargil са ок, имам доста познати които работят там. Подробности не знам, знам само че са доволни
Благодаря! Чудя се, най-вече защото позицията за която съм одобрена е за покриване на майчинство..май само това ме кара да се двоумя все още...

# 413
Десислава, може пък да са пооправили заплатите. Инфото ми е от преди 5-6 години.

# 414
  • София
Благодаря! Чудя се, най-вече защото позицията за която съм одобрена е за покриване на майчинство..май само това ме кара да се двоумя все още...

Убедена съм че ако се справяш добре че ще ти предложат и за постоянно

# 415
Здравейте! Чела съм доста теми тук, сега преглеждам и тази, понеже от доста време съм сред търсещите работа и посещението на  сайтове като Джобс и Заплата вече ми е ежедневие. На скоро писах мотивационно писмо до ВИП СЕКЮРИТИ. Доста време ми отне съчиняването му поради липсващия ми трудов опит. От това, което знам за тези писма съответно наблегнах на качествата, които се търсеха в обявата и задължително го адресирах до някого, макар че голямо чудене падна кой да бъде адресата, понеже в обявата не беше уточнено, но както и да е. Уча дистанционно във ВУАРР и оставам с впечатлението, че на когото и да кажа за него никой не взима на сериозно този университет, за потенциалните работодатели започвам да си мисля същото. Вече се чудя дали изобщо да го добавям към и без това празното си СВ? Кандидатствах и в ОМВ тези дни и все си мисля, че поне от там ще звъннат. До колкото знам за касиер на бензиностанция не ти трябват кой знае какви специални умения? Вече се чудя, ако кандидатствам за чистачка, дали поне от там ще звъннат 😂 като това е в кръга на шегата относно късмета ми... не искам да обидя никого с тази професия. Но е факт, че липсата на опит ме спъва доста, защото не съм и на малко години. С езиците също не съм добре, да не кажа никак даже. Руският ми се отдаваше доста и го знаех докато учех в гимназията , но после съответно като му спрях практикуването го забравих. Все се чудя, дали ще ми бъде по - лесно с него, ако се запиша в някой езиков център или да продължа да се мъча с английския? С него нещата стоят доста зле. Зациклила съм някъде по средата на началното ниво А1 и имам усещането, че там и ще си остана. Смених 3 частни преподавателки , ходих в езиков център и нищо. Вярно и цената ми е голям фактор, но знаете - всеки се опитва според възможностите си. Та мисълта ми беше, защо в простички на пръв поглед обяви като тази от ВИП СЕКЮРИТИ например, където не търсеха опит или език за служител, който да обработва пратки не ми се получава?

# 416
  • София
Какво е ВУАРР?

# 417
Агро бизнес и нещо с регионите. Общо взето, това което изброяваш май няма нищо общо с каквото си учила + работа, която ще те грее само докато си млада/млад. Защо не се помъчиш още с езиците, не вярвам да зацъкляш на А1 на английския, а руския в такъв случай бързо ще си го припомниш с един интензивен курс. И да в днешно време не знам кой зачита дипло от това ВУ Grinning

# 418
Ели, повечето работодатели искат стаж, поне малко подобен на търсения...
За ОМВ имаш шанс. Ако не стане там, може да пробваш на други подобни позиции.

Английски ти трябва поне малко - мейли, комп.програми..... Дори и да не можеш да говориш, поне трява да се справяш като работиш с него.

# 419
Относно онлайн интервютата, днес имах такова, в началото бях доста скептична и длъжността не ме грабва много. Но да ви кажа интервюто си мина успешно, без да губя време в пътуване и т.н. Така, че вече определено съм за онлайн срещите. А миналата седмица си ходих и на срещи и то в големи фирми.
Мен друго ме вълнува, как проверявате по-малките фирми  с обяви в джобса, до колко са читави. Какво имам предвид ето профила на една фирма
https://www.jobs.bg/company/164857
Да, но работата която се предлага не била от тази фирма, а от друга била пусната от този профил. Нещо много намирисва

Общи условия

Активация на акаунт