Майчинството счетоводно - 88

• 39 980
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Ще бъде видима, когато болничният бъде обработен.

# 421
За Детските надбавки се изчислява дохода на член от семейството да е под минималната работна заплата ли?

# 422
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Не, 410 лв на човек.Ако е между 410 и 510лв, има право на 80% от помощта.

# 423
Здравейте, на 03.04.2021г ми свършва първата година по майчинство през месец Април дали ще получа пълно майчинство за месец Март нали се изплаща един месец назад? Благодаря предварително!

# 424
Здравейте как мога да проследя здравните ми осигуровки онлайн?

# 425
  • София-Младост
Здравейте, на 03.04.2021г ми свършва първата година по майчинство през месец Април дали ще получа пълно майчинство за месец Март нали се изплаща един месец назад? Благодаря предварително!
Дори ще получите и за 2 дни от април...не виждам какво ви притеснява.

Здравейте как мога да проследя здравните ми осигуровки онлайн?
ПИК на НАП...не че разбирам какво значи да се проследят.

# 426
  • София
Може би, ако има неплатени, за кои месеци не е платено.

# 427
  • Свети Влас
Можете чрез ЕГН-то да проверите здравните, а ако има не платени то пише, че сте със спрени права и за кои месеци не са платени.

# 428
  • София
Здравейте, подава ли се някакъв документ за втората година от майчинството към работодателя?

# 429
Здравейте, имам следния въпрос при раждане в чужбина, не намерих нищо в последните теми. В момента се ползват болнични, трудовият договор е постоянен. Налице е дългогодишен трудов стаж. При раждане в друга държава, детето си остава бг гражданин, т.е. ще има бг акт за раждане. Майката е бг гражданин с постоянен адрес тук. Полага ли й се майчинство? Благодаря Ви предварително за всеки отговор или насока, всяка информацяя ще е от полза.

# 430
  • София-Младост
Здравейте, подава ли се някакъв документ за втората година от майчинството към работодателя?
Да, заявление че ще ползвате отпуск за отглеждане на дете по чл. 164 КТ и съответно прил. 7 за самото обезщетение.

# 431
  • София
Здравейте!
Бихте ли ми помогнали със сметките - при осигуряване на минимална работня заплата през последните 2 години колко лв се очакват за болничен 30 дни?

# 432
Здравейте!
Бихте ли ми помогнали със сметките - при осигуряване на минимална работня заплата през последните 2 години колко лв се очакват за болничен 30 дни?
Около 400-450лева.Плащат се само работните дни.

# 433
Здравейте. Някой има ли представа на коя дата ще бъде изплатено майчинството за месец март?
Дали има вероятност да е на 01.04 или по-скоро другата седмица ще има превод?

# 434
Здравейте, след изтичането на болничния от педиатъра на детето, подава ли се нещо друго към работодателя?

Общи условия

Активация на акаунт