Парфюмни размисли и страсти - 256

• 54 124
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Аз пръскам 4-5 пъти от Бакара. EDP е по-трайната и присъствена версия, Екстракта ми се губи, както бях писала преди няколко дни, но пък е по-нежен и не толкова "бинтов".
Онзи ден в топъл офис и при мен EDP изкара прегорялата захар. Страшно ми харесва как се преобразява този парфюм - болници, бинтове, йод, ягоди, сметана, прегоряла захар....!

Азалия, с нетърпение ще очаквам впечатленията ти след първата проба и след по-дългосрочно разносване - сигурна съм, че ще има разлика.

# 196
Какво ви е мнението за оригиналния Опиум ? EDP и EDT.

И отделно Girl of now и La belle? Според нотките La belle би ми харесал повече, но видях че Girl of now има бадем и шам фъстък и ми стана интересно. Те усещат ли се силно?

# 197
О, на слепоочията недей да пръскаш, може да си увредиш очите и да получиш силна алергия. Къде си прочела там да се пръска? А спирта не ти ли пресушава кожата, бръчки пачи крак?

Бакара ми е супер трайна, имам съсипана любима тениска с нея, писала съм. Нося я с 2-3 пръсвания. Еликсирът е по-мек, по-лек и по-нетраен, ако може да се използва тази дума за тези отравящи бомби.
Пръскам на слепоочията, но назад в косата, не на самата кожа на лицето, преди много години ми го каза собственичка на парфюмерия 😊

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 23:21 от macadamia

# 198
За пръскането на слепоочията и аз съм го чела. По принцип твърдят, че парфюм се поставя там където има пулс. На китките, на врата....в ямката на шията, където пулсира най-осезаемо. Така се разпръсвал парфюма и се усещал повече и на по-голямо разстояние.
Не го правя, там кожта ми е най-нежна и рискувам да се сдобия или с петна или някой обрив. Гледам по навътре в косата и от по-далече.  А, ако пръскам в деколтото, пак гледам да е отдалеч - като облаче, не да ми се стече на струйка.

На всички с нови парфюми - да са ви честити!

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 19:45 от Sysly

# 199
.
И отделно Girl of now и La belle? Според нотките La belle би ми харесал повече, но видях че Girl of now има бадем и шам фъстък и ми стана интересно. Те усещат ли се силно?
Според всеобщото мнение това са парфюми, които масово се харесват, но не са. Искат си проба. За мен първият е твърде момичешки и бадемите в него се усещат, да, но са сурови и цианидни и аз лично не ги харесвам такива. Имам го и го нося мнооого рядко. А вторият ми е стипчив и има блудкава сладост, размита. Имах го и толкова не ми хареса, че след една проба го размених. Дори не пожелах да проследя ще има ли промяна.

# 200
  • Франция
Дами, внимавайте все пак. Здравето е най-важно, колкото и да сме луди Heart Exl
Парфюмът (алкохолът) не се отнася добре с косата, нито със скалпа. По кожата на нежните места образува бръчки, а при светлите жени от една възраст нататък често образува и купероза/розацея.
Това с пулса не успявам да си го представя от биохимична гледна точка, за мен е някакъв мит. Единственото, което има значение за изпаряването на парфюма е температурата. Сгъвките на тялото, зад ушите, между/под гърдите са по-топли места, но точно това са и местата, на които аз съм правила алергични реакции от парфюми.
Парфюмът се изпарява в посока отдолу-нагоре и ако държа хората да ми усещат супер добре разпръскването на парфюма, както съм ниска, трябва да си го пръскам на върха на главата. А после да си лекувам скалпа на дерматолог Simple Smile
Лично аз напоследък пръскам само около врата, на добре хидратирана кожа, и по ръцете. Лятото съм пръскала и по краката, но не в сгъвките на коленете. Върху дрехи и шалове се изпарява по-бавно, не се влияе от стрес и хормонален баланс и трае повече.

# 201
Цитат
Това с пулса не успявам да си го представя от биохимична гледна точка, за мен е някакъв мит
Обяснява се с това, че на тези места кръвоносните съдове пулсират по-силно, кожата е по-топла и излъчва по-силно.
И аз избягвам около очите да пръскам.

# 202
  • Франция
Цитат
Това с пулса не успявам да си го представя от биохимична гледна точка, за мен е някакъв мит
Обяснява се с това, че на тези места кръвоносните съдове пулсират по-силно, кожата е по-топла и излъчва по-силно.
И аз избягвам около очите да пръскам.
От това не следва ли и да се измирисва по-бързо? Simple Smile

# 203
  • Чукарландия
В косата пръскам, както и по тялото на определени места. Обичам като развея коси на вятъра, да усещам парфюма си... ❤️
Знам, че не е хубаво. Това е показно, какво не трябва да правите! 🤣🤣🤣

# 204
Също да попитам, какво мислите за Poison на Диор? Тъмнолилавия. Не съм попадала на него в парфюмерия и нямам идея какво да си представя. Отзивите във фрагрантика са добри.

# 205
Също да попитам, какво мислите за Poison на Диор? Тъмнолилавия. Не съм попадала на него в парфюмерия и нямам идея какво да си представя. Отзивите във фрагрантика са добри.
Само лоши работи. Най-омразният ми парфюм. Тежък, мазен, душлив и морно туберозено-сливов. Има много силна мухлива нотка.

# 206
Здравейте!
Има ли къде в София да тествам Mancera Jardin exclusif и Vanille Exclusif?

# 207
От това не следва ли и да се измирисва по-бързо? Simple Smile
Абсолютно да е логиката. Smile

# 208
Леле, като чета списъка само эа февруари и си представям годишният сбор от парфюми в кой ли гардероб се побира. 😀 С кеф го каэвам. 😜

В кутии са, и сериозно работя по намаляване на бройката и обуздаване на лудостта. Satisfied
Миналата година видях 19 дъна, но придобих повече от изпръсканите.
Ще видя дали през тази ще счупя рекорда. Новото ми правило е да не подновявам. Което свърши-свърши, минавам на следващия.
(Пътят към ада е покрит с добри намерения.)

# 209
  • виртуално
Dez , много добри намерения имам.
Но ме държа само месец и половина, след това равносметката е 6 нови за три дни ... но пък кеф цена няма.

Общи условия

Активация на акаунт