Парфюмни размисли и страсти - 256

• 53 936
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
Сетих се за една прекрасна горичка с боровинки,  която така и не придобих, а трябваше.

https://www.fragrantica.com/perfume/The-Vagabond-Prince/Enchante … Forest-17172.html

# 466
Вчера и аз разносвах Baccarat цял ден. В началото беше истински ужас за мен,бинтове и болнчина миризма. Помислих си,че ще уморя колегите в офиса. След около половин час обаче, вече усещах истинското блаженство, най-комплексния и зашеметяващ аромат. Наистина страшно объркващ и интересен парфюм. Една мила дама тичаше след мен да ме пита с какъв парфюм съм, а близка приятелка,която е лекар, когато ме срещна по-късно през деня ме попита дали до сега не съм била в някоя болница😂. Ще го разнося още малко за да преценя по-добре.Мисля си,че въпроса не е до кожа, а до нос,понеже в етапа,в който за мен вече беше хубавия аромат, други още усещаха бинтовете.

Gentle fluidity gold е на дневен ред утре.

# 467
  • София
По горската тема да си доизкажа мислАта Grinning.
Лорелай, с Tuali сме писали заедно - виждам, че и тя е препоръчала Cape Heartache. Wink Значи имаш двойна препоръка вече. Wink Аз не познавам вкуса ти и не знам дали носиш по-унисекс парфюми, този не е подчертано дамски, но си струва пробата.
За мен подчертано горски е и Subversif Brecourt, писала съм за него преди време. Точно зелена горска прохлада, леко влажна, подсладена от смокини, обожавам го. Simple Smile В София се предлага в КампоМарцио70.

Най-реалистичният горски парфюм, който познавам, е Gaea Centauri Perfumes, но не знам дали има смисъл да го препоръчвам, понеже е доста особен и от някои носове може би няма да се възприеме точно като парфюм, а като аромат от природата, буквално. Мирише на всичко, на което мирише една гора - почва, дървесина, влага, загниващи листа, мъх, гъби дори... Супер, супер интересен, но труден за ежедневно носене и не е парфюм в класическия смисъл, с който човек се пръсва, за да ухае приятно и политкоректно на околните, а по-скоро потапяне в себе си и вид олфактивна медитация. Simple Smile

Tuali, ако ти е харесал Yesterday Haze Imaginary Authors, който и аз много харесвам, с две ръце ти препоръчвам за тест Gris Charnel BDK, голяма радост за мен, открита през 2019 и придобита едва в края на 2020, та не е някое мимолетно увлечение, а сериозна любов. Simple Smile Има един акорд, който е много сходен в двата парфюма и моментално ги свързах в главата си, но Gris Charnel ми стои по-завършен и зрял от Yesterday Haze, в който има хлапашко очарование. Simple Smile
Сетих се за една прекрасна горичка с боровинки,  която така и не придобих, а трябваше.
https://www.fragrantica.com/perfume/The-Vagabond-Prince/Enchante … Forest-17172.html
Страхотен е наистина, при мен обаче докарва един нюанс на листа от домати понякога. Grinning А защо в минало време, той не е спрян, доколкото знам? Simple Smile

Последна редакция: сб, 06 фев 2021, 19:57 от Klodilia

# 468
Влажен горски аромат, който е такъв за мен, вдишвам в момента от едно парфюмче, което получих от размяна. То е аналог на Jo Malone English Oak & Hazelnut и е Jenny Glow Oak & Hazelnut. Знам, че тези не се коментират тук, но това нещо ми прилича много и наTerre d'Hermes Hermès, който обожавам и мога да тръгна след всеки мъж, който ухае на него. Както и мога и аз да го нося, което не мога с нито един друг мъжки парфюм. За мен това е гъста, усойна, влажна иглолистна гора с дебел мъх по северната страна на стволовете, по които се стича смола. Мисля, че ужасно харесвам ветивер! Той ми носи усещането за влажна гора и мъх, и ми е адски секси, упойващ мирис.

# 469
Момичета, много ви благодаря. Безценни сте 💐

# 470
В предишният си коментар имах предвид Chanel Cristalle Eau de Toilette не Шанел №19. Blush
Поправих се.

лорелай, извинявам се, без да искам щях да те метна на черешата. Rolling Eyes

# 471
Klodilia,
Ами аз съвсем се обърках с Yesterday Haze и този дефламол днес. То не че  лошо мирише Дефламола, но е особено и алюзията ми е странна. Съвсем различно усещане от предния път ми даде. Та ще го пробвам отново.
Gris Chanel четох като писа за него и звучи интересно определено!
A, сетих се още един горски аромат: Ecstasy Tiziana Terenzi, това е тъмна иглолистна гора, малко рози и мноого смоли.

# 472
с Tuali сме писали заедно - виждам, че и тя е препоръчала Cape Heartache.

Поръчах го от Есенца Нобиле, благодаря и на двете. Като проби добавих Dusita Splendiris, пчелата на Зоолоджист и Aomassai.

# 473
  • София
Unterdenlinden, все интересни неща, чудесна реколта мостри Grinning, надявам се да разкажеш. Simple Smile Много ми се иска да се запозная с Ераван и Златния Павилион на Дусита, ще взема мостри в някакъв момент. В темата Miyako вече е писала чудесни описания за тях. Simple Smile

# 474
  • Sofia
Klodilia,  в минало време защото го познавам и харесвам от 8 години. Трябваше отдавна да му се наслаждавам. Grinning

# 475
  • София
Еха, 8 години, доста добре е отлежала идеята значи. Grinning При мен май най-дългото отлагане на желан парфюм се очертава да е около 3 години и все пак се надявам да получа съвсем скоро парфюма, който отлагам от толкова време (даже малко над 3 г.). В повечето случаи неща, които не взема до 1-2 години от момента, в който съм ги харесала, по естествен начин отпадат от списъка, броя такива случаи като разминаване във времето един вид. Simple Smile

Теренци се е подписал под цялата линия парфюми на нова руска марка, за която днес разбирам: DiVina Terra. Разгледах пирамидите от любопитство и виждам, че 2 от парфюмите според вотовете приличат на Бакара Руж... Определено е един от най-клонираните парфюми на съвремието, за добро или лошо.

# 476
Момичета и момчета 🤗 моля насочете ме кой парфюм да си подаря до към 50 -60 лв. Като аромати харесвам и имам
Burberry body tender
Lanvin eclat
Karl Lagerfeld
Сега се чудя за някой от следните, на някои от които ароматите познавам от само реплики
Dolce Garden
Le petite robe fraiche
Elie saab le parfume
Mon Guerlain
Boucheron quatre le Nuit ..сигурно има и други, но в момента не се сещам Simple Smile
Благодаря предварително на всички 💐
И приемам предложения

# 477
Препоръчвам Boucheron много- хубав ,топъл аромат, присъствен. Точно сега му е времето -обича студеното време- есен-зима.

# 478
Аз съм за Mon Guerlain от изброените, ако не си го ползвала. Струва си човек да изпръска едно бутилче от него.

# 479
Благодаря за полезните мнения момичета. Днес посетих Дъглас и съм със смесени чувства. Cloud е толкова сладникъв,  натрапчиво ми идва,много захаросано и ванилово, ако мога да се изразя по този начин - някак синтетичен. Не ми носи онова усещане като Бакарат. Макар че го усетих веднъж още си спомням аромата и чувството, което породи и спрямо него Cloud ми се стори съвсем далечен. Може би ако не бях чела предварително нямаше да свържа двата аромата. Доста се почудих все пак дали да не го взема, защото имаше 40мл за 60лв. Бутилката ми се стори меко казано ужасна с този облак, разбирам че таргетната му група е тинейджъри, но все пак...За щастие се вразумих, най -вероятно щях да го нося веднъж два пъти и да го захвърля и да продължа да се захласвам по Бакарат. Като трайност не е нещо особенно на моята кожа. Със спестените от днес пари си поръчвам комплекта с 4тири мостри от МФК. Сложих Rouge 540 EDP и Rouge 540 Extrait.
Чудя са какви да са другите две мостри, тъй като не съм запозната с другите аромати. Ще се радвам на препоръки, защото иначе мисля просто на случаен принцип да добавя.

Общи условия

Активация на акаунт