Парфюмни размисли и страсти - 256

• 53 318
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • Чукарландия
Белла, горната част на дланта е най-суха, там задържа ли се нещо въобще? Аз ако тествам там, значи нищо не трябва да купувам.

Да, задържа се, ако е траен. 😉Барек върху дланта, след миене на чинии, душ и т.н., на сутринта ръката ми още ухаеше и то осезаемо. Все едно току-що съм го пръснала. За мен е показател за трайност.
При мен пръснат върху ръка, крак, врат - ухае по един и същ начин, не долавям разлики в самия аромат при парфюмиране на различни части от тялото ми. 🤗

# 556
Докато не сме стигнали до нова тема, сетих се за още един парфюм, който намирам за секси - La Vie Est Belle L'Eau de Parfum Intensе.

SOTD: Yellow Diamond EDT, моето слънце!

# 557
Ботега не могат да изкарат друг свестен парфюм след класическия Ботега Венета. Мъчат, въртят, ами бляк е, поне за мен.
Аз ползвам и Illusione – много нежна и чиста смокиня е. Прекрасен е в по-топлите дни, дава лекота и усещане за след баня.
https://www.fragrantica.com/perfume/Bottega-Veneta/Illusione-for-Her-55300.html
Друга нежна смокиня като след баня е -
Io Capri Carthusia.
А най-доброто кафе-роза, а не роза-кафе е -
Terra Mia Carthusia.
Carthusia Terra mia не е толкова шумна като Montale Intense cafe, но определено е по-доброто кафе,
с което си струва да започнете натоварената февруарска седмица.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 21:13 от magi_pet8899

# 558
Май много от вас пръскат парфюм и върху косата Thinking

Аз лично много пазя дългата си коса и не бих се осмелила да я напръскам с парфюм, за който не е изрично упоменато, че е за коса.

Иначе слагам парфюм на врата и деколтето, а лятно време, особено когато съм с по-къси блузки, и на пъпчето. Понеже допускам, че не на всички покрай мен изборът ми на аромат може да допада, съм и много внимателна с количествата.

# 559
  • София
Към предложението на Фенси - Pearl, както и на densi  - Vanille Exclusif, по питането на  Босилка за Мансера, бих добавил също:

Mancera Purple Flowers
Mancera Musky Garden
Mancera Pink Prestigium
Mancera Black Vanilla
Mancera Feminity

Босилка - Доколкото мога да се ориентиарам във вкуса ти, мисля, че тези биха ти харесали, но знаем как е с тази марка - за едни е рай, за други ад.

# 560
Благодаря ви, парфюмни вълшебници. Записвам и ще пробвам чинно.
Musky Garden съм пробвала – не е моят, тежки душни еднообразни цветя. Simple Smile

# 561
  • София
Благодаря ви, парфюмни вълшебници. Записвам и ще пробвам чинно.
Musky Garden съм пробвала – не е моят, тежки душни еднообразни цветя. Simple Smile
Босилка - При това положение, може би няма смисъл да си причиняваш повече мансерски главоболия.

# 562
Аз търся мнение за Molinard Tubereuse Vertigineuse, някой дали може да каже нещо хубаво, лошо?
Малко късно се включвам, но ще споделя и аз.
Някой беше сравнил Tubereuse Vertigineuse с Essence No. 9 Tuberose Elie Saab. Поне за мен двата парфюма представят туберозата по различен начин. Първият усещам топъл и екзотичен с ясно изразена кокосова нота, а вторият е супер свеж и зелен, намирам го за доста сапунен дори. Снощи се напръсках обилно с Tubereuse Vertigineuse и на сутринта комбинацията от бели цветя и кокос силно ми напомни на Герленската Теракота.
Благодаря за включването! 🙂
Чакам го скоро (което си е писано да е твое, самО си идва 🧙🏻) и ще видим как ще го отразя.

# 563
Дийтрон, много бързо ме отписа, леко закачка, шипър, нещо няма ли в този бранд? Simple Smile

# 564
Включвам се набързо по повод, че наскоро коментирахме как Инсоленс се намира трудничко и на висока цена по сайтовете... Сега виждам, че този и още няколко аромата са маркирани в сайта им като End of collection, т.е. спират ги. Ето: https://www.guerlain.com/us/en-us/fragrance/woman/ скролнете по-надолу. Лежерната рокля е намалена в Дъглас и явно по същата причина.

# 565

Аз лично много пазя дългата си коса и не бих се осмелила да я напръскам с парфюм, за който не е изрично упоменато, че е за коса.

Моята е почти до кръста (след 2 см или още месец локдаун ще го стигне.. Grinning), супер гъста и здрава. Пръскам почти винаги и по косата по малко и нямам проблеми с това.
По-важно е как се грижиш за нея според мен–храна, вода, маски, шампоани, кремове, дали я гориш с бои, преси и сешоари.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 21:20 от snowwhite12

# 566
Никога не пръскам по коса. Много дълга руса. Пресушава ми крайщата и ми позеленява боята. Освен това сменям парфюм по два или три пъти на ден.

# 567
  • София
Включвам се набързо по повод, че наскоро коментирахме как Инсоленс се намира трудничко и на висока цена по сайтовете... Сега виждам, че този и още няколко аромата са маркирани в сайта им като End of collection, т.е. спират ги. Ето: https://www.guerlain.com/us/en-us/fragrance/woman/ скролнете по-надолу. Лежерната рокля е намалена в Дъглас и явно по същата причина.

Не мога да повярвам, че спират Инсоленс...

# 568
  • BG-DE
А, аз не мога да повярвам, че ще спрат Синия час и Мицуко, не ги харесвам но това са иконични аромати за марката 🙄

# 569
Всъщност тези последните два не пише да ги спират.

Общи условия

Активация на акаунт