Парфюмни размисли и страсти - 256

• 53 337
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
4711 aqua colonia са леки нетрайни като цяло свежи одеколони, някои ми допадат много за лятото, други изобщо не.
Имам лайм и индийско орехче и мандарина и кардамом, бих искла и матча франджипани.

# 526
И аз харесвам много Kelly Caleche ЕДТ, но Caleche не смея и да пробвам дори. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 527
  • Франция
Много благодаря на всички за мненията. Разходихме се до мола,освен това сестра ми се беше подготвила с няколко мостри.Така или иначе всяка година получава нейният парфюм от баща ми за 8ми март,затова исках нещо друго.В крайна сметка се хареса най-очаквано Caleche Hermes,явно си харесва такива парфюми.
Jaienvie, браво, направихте показно на всички в темата как следва да се купува парфюм за подарък! Heart Exl
Допитахте се, събрахте препоръки, но в крайна сметка рожденичката сама си го хареса Simple Smile А към подаръка се добавя и удоволствието от съвместния шопинг Gift Heart

И не ги слушайте девойките наоколо, малки са и не разбират Stuck Out Tongue Smile
Calèche е изключителен парфюм, вечна класика, създаден от най-великия майстор на алдехидните парфюми за всички времена Ги Робер. Майка ви е дама с изискан вкус.

# 528
Като стана въпрос за GUERLAIN AQUA ALLEGORIA, аз периодично се чудя на  Rosa Rossa или Passiflora. Отдавна не са обсъждани Алегориите, някой може ли да каже нещо за тези двата.
Аз днес съм с Wild Pear Montale, за втори път го ползвам и определено ми допада повече от първия, може би защото очаквах нещо по-леко когато го пръснах за първи път, т.к. се спряга за един от лесните Montale. За моя вкус е леко особен, крушата му е по-бомбонена и първото ми впечатление беше, че е крушов сироп смесен с някой мъжки парфюм. Остава ми за още един път и ще реша дали ми трябват едни 20мл.

# 529
.....И не ги слушайте девойките наоколо, малки са и не разбират Stuck Out Tongue Smile.....
Какво пиеш Bowtie Laughing Relaxed

И за да не е спам: SOTD : Роял на ЕС. Все още се чудя как месеци наред хич не го харесвах,ама хич..........., а сега все към него посягам. Като се замисля,случвало ми се е само с два парфюма това нещо, и двата са на ЕС - Роял и Нюит Нур Thinking Има нещо в тях Nerd
 На GUERLAIN AQUA ALLEGORIA съм им фен. Винаги имам под ръка Гейпфрута, а от Херба Фреска съм изпръскала 2 бидончета. Това лято мисля да си взема Coconut Fizz Simple Smile Трайността им е доста прилична при мен ,ползвам ги в яките жеги,много разхлаждат!

# 530
  • София
Ре, има - пачули (и роза). Аз бях от сигурна, че ще ти хареса Royal и чак не можах да повярвам първия път, когато писа за него. Ето, че всичко си дойде на мястото Flowers Hibiscus

# 531
Парфюмни,да ви попитам вие как разносвате парфюмите за проба? Например мострите от 2 мл за една проба ли отиват или пръскате на едно конкретно място и следите развитието? Аз обичам да пробвам парфюма като го нанеса на всички места,на които попринцип слагам.[искам да видя цялостното усещане което ми носи,шлейфа и т.н]Приятелки ги разносват само на ръка,та просто ми стана любопитно вие как процедирате?

# 532
  • Чукарландия
Една от най-любимите ми Алегории е Aqua Allegoria Flora Nymphea Guerlain. От нея съм изпръскала две бутилчета от 75 мл и сега все още имам около 50 мл, които си кътам за лятото. Това не е типична Алегория, много трайна и присъствена е върху кожата ми.
Другата Алегория, която познавам и обичам е Aqua Allegoria Rosa Pop Guerlain. Свежа, млада роза, много жизнерадост ми носи, но не е толкова траен като Flora Nymphea. Важното е, че ме зареждат позитивно! ❤️

# 533
  • Пловдив
Аз една мостра я използвам горе-долу на два пъти. Пръскам поне 5-6 пъти на различни места. Така усещането за ароматът ми е пълно. Имам възможност да го разучавам цял ден и също как се държи навън и вътре.
На китката много често ме лъжат усещанията, а и много бързо изчезва парфюма (като си измия два пъти ръцете например).

# 534
истинското разносване за мен е пръскане в косата и около шията
на ръка съм отхвърляла парфюми, в които по-късно при носене съм се влюбвала
и от ръка съм харесвала парфюми, които са ме задушавали и ми се е повдигало от тях при носене
но все пак, винаги започвам с пръскане по ръцете

днес съм с абсолю на роша - понякога се чудя защо купувам нови парфюми, когато харесвам повече старите си

# 535
Специално тук по магаэините в Германия много лошо гледат някои продавачки, ако се напръскаш обилно эа тест. Аэ обичам да пръскам на ръката, врата, около корема и понякога косата. Эависи от парфюма, понякога пръскам и эад колената. Само тогава мога да раэбера как истински ще стои в ежедневието. Е, много силните парфюми със сигурност са ок и с едно ,,эад ушите"  или един фъс по иэбор, но...обичам да се къпя в по-леките. :Д Эатпва эависи. Винаги тествам и питам в магаэина дали е удобно да си пръсна още 2 пъти и на други места, эа да не се сърдят. Когато ги питам, няма проблем.
Тестерите по 1-2 мл ги пръскам често наведнъж, макс два пъти.

# 536
  • София
Онзи ден едно момиче ме подмина, но беше с компания и водеха разпален диалог, та ми беше неудобно да попитам с какво е.
Но ме лъхна едно сладичко, леко пудрено. Като я гледах, според мен не е нещо, излязло преди 10г. Идеи какво може да е.

Впрочем, върху мен Олимпеа Интенз изобщо не е накъртващо сладка. Като крем стои и сериозно обмислям покупка. Simple Smile

# 537
  • Франция
Парфюмни,да ви попитам вие как разносвате парфюмите за проба? Например мострите от 2 мл за една проба ли отиват или пръскате на едно конкретно място и следите развитието? Аз обичам да пробвам парфюма като го нанеса на всички места,на които попринцип слагам.[искам да видя цялостното усещане което ми носи,шлейфа и т.н]Приятелки ги разносват само на ръка,та просто ми стана любопитно вие как процедирате?
Ако не ми е много голяма тръпка да го тествам и мога да съм търпелива, парфюма първо го тествам на блотер или на памучен тампон за грим. Слагам го някъде около бюрото си, за да следя как се развива, колко излъчва, като вляза в стаята, дали се усеща, някой път се налага да проветрявам спешно Satisfied все такива неща Simple Smile
Това ми е важно, първо, за да усетя абстрактната идея на парфюма, да го проследя без резки промени (все пак ръцете си ги движиш, миеш и т.н.) и да добия впечатление как ще се развива на дреха.
Ако не ме измъчи, тествам на ръцете.
Ако ми хареса, тествам с хубаво напръскване около врата, за да му дам последен шанс да ме издразни. Проба от 2 мл е предостатъчна за всичко това.

# 538
Kогато пробвам парфюм се пръскам на стандартните места,зад ухото,по тялото и в косата.Мострата обикновено стига за 1-2 пъти.

# 539
Цитат на: tuali
Някой две думи за [b
Knot Absolute Bottega[/b] Veneta..?
Много тънък и изискан аромат на нероли с изчистени бели цветя. При това уханието не е остро, а по-скоро меко, като коприна. От серията на ароматите даващи усещането за чистота, но по-много стилен и съвременен начин.
подкрепям горното с допълнението, че мекотата е леко балсамова, смолиста, много красив и дълготраен аромат и не ми е ретро хич:)

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 15:41 от Dorry88

Общи условия

Активация на акаунт