Гледане на бебе/малко дете

• 12 307
  • 307
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Криси, да, това е животът с дете - шумно, не се наспиваш, съобразяваш се изцяло с него. Но ти отстрани не можеш да видиш и усетиш радостта да си родител на това дете - не знаеш какво е да те гушне вечер с малките си ръчички, не знаеш какво е да ти каже спонтанно, че много те обича. Не знаеш какво е денят ти да е супер скапан и като излезеш с детето да ритате топка в парка да ти се оправи настроението, само защото то се радва. Ей такива неща правят родителството хубаво.

# 121
Е, искай си, никой не е длъжен да покрива очакванията ти, само защото ти така си решила да искаш.
Майката е нечовек, доказвате си хипотезата с такава нагласа. Естествено и разочарованията не закъсняват.
Много жалко, ако раждането и отглеждането на дете се броят за изгубено време. Който успее да усети и разбере, че детето не само взема, но  и дава - добре, ако не - да живее както може, но и да се учи да не прехвърля другиму лична неудовлетвореност.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 15:25 от Дренка

# 122
  • София
Криси, да, това е животът с дете - шумно, не се наспиваш, съобразяваш се изцяло с него. Но ти отстрани не можеш да видиш и усетиш радостта да си родител на това дете - не знаеш какво е да те гушне вечер с малките си ръчички, не знаеш какво е да ти каже спонтанно, че много те обича. Не знаеш какво е денят ти да е супер скапан и като излезеш с детето да ритате топка в парка да ти се оправи настроението, само защото то се радва. Ей такива неща правят родителството хубаво.
Моите деца и домашни любимци винаги са били поспаливи, но така хубаво си го описала, че ми се прииска малко същественце  да нагушкам.

# 123
Чичи, успех!
Ако от всички емоции имаш място да си напомниш- контакт кожа в кожа, от самото начало, колкото е възможно повече- добре е и за двама ви с малкото.
Леко раждане!

# 124
Много полезна и интересна тема!
Благодаря на авторката ѝ, и на потребителите пишещи коментари.
Както има един израз: "Have a baby they said it'll be fun they said" Smiley
Заедно с мъжът ми от известно време работим за бебе и с всеки изминал ден се убедавам все повече, че имането на дете и майчинството не е толкова "прекрасно", колкото се изкарва и май ще отложим бебето за известно време .
Да, със сигурност има и своите хубави моменти и усмивки.. но по дяволите, много обичам да спя, а едно новородено със сигурност няма да ми влияе добре за хубавия и пълноценен сън Smile
Да не говорим, че от 2 седмици над нас в блока имаме квартиранти, които имат момченце, някъде със сигурност до 5г. (не съм го виждала) и аз вече му викам "малкия кон" Grinning Това дете като иска да се предвижи от стая в стая, бяга! И такова трополене се чува, че не е истина. Вашите деца така ли търчат постоянно и кога започват да ходят нормално? Да знам нали, кога ще спре евентуално Sweat Smile Да не говорим, че всяка вечер намира за какво да се разреве и майка му го овиква естествено.
Имаме куче - та тя е по-кротка и тиха от детето! Добре че поне до 22ч. всичко приключва и лягат да спят съседите Simple Smile
Колкото и да ти приказваме, докато не родиш и видиш наистина няма да разбереш какво е да си по майчинство 😁. Сънят ще ти е най-малкият проблем, просто има и хубави и лоши дни, има добри и лоши периоди. Каквото и да ти приказваме много зависят нещата от това какво дете ще ти се падне, дали ще имаш помощ от баби, дали ще можеш наистина да се отдадеш на това малко бебенце, защото няма значение дали си спал ял пил къпал, но с всичко се свиква и забравя, а и с времето те стават все по интересни. Сигурна съм, че дори и коликите ще ми липсват като влязат в пубертета 😁

# 125
Не коликите, зъбките, неспането, носенето на ръце, липсата на социален живот и белите са проблема.
Това са неща, които се предават от уста на уста и поне си запознат да го очакваш. Това, което не очакваш и не осъзнаваш докато не родиш, е че човешкия живот е крехък, не особено дълъг, а ти си създала още един човек, с който ако недай си Боже се случи нещо от теб нищо няма да остане. А малките деца имат близо нулево чувство за самосъхранение, и много лесно будят тези уязвими емоции в теб.

# 126
  • München, Deutschland
vondito, предполагам, просто казвам как е от другата страна. Simple Smile
Предполагам, че родителите му му се радват, така и трябва да бъде, но за хората без деца е трудно съчетаването на напия живот с техния. И минахме на разговори/чатове по интернет и коментираме неща, които иначе заради детето прекъсвахме през 7-10 минути, защото то имаше нужда от нещо.

Но разбирам защо хората с деца често си търсят за приятели също такива с деца. Ми то не можеш да изкараш една вечер да си пиеш напитката, да се лигавиш и да си разказваш мръсни вицове, да си надуеш яко музиката или просто да седиш спокойно и да си говорите необезпокоявани за живота... Най-късно след 15 минути трябва да си напълно адекватен и да скочиш, понеже детето не може дори до тоалетна да отиде само.

Разбирам те донякъде с това, което казваш, но само донякъде. Simple Smile

# 127
Не много, всичко зависи от това какво дете ще ти се падне, и ако не си навита да го оставяш да се дере, ще трябва ти да се нагодиш към него, не то към теб.
Да, кофтите моменти се забравят, въпреки че аз съм си травмирана от първите месеци, признавам си го. Напоследък прави някакви опити да показва обич и ми разтапя сърцето, но тази постоянна тревога, която изпитвам, откакто се е родило за какво ли не, ще нараства с времето. Защото детето е една огромна отговорност преди всичко.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 15:36 от zila1

# 128
Приятелството не може да се основава на имането на деца. Друго е. Никога не ми е пречило на най-добрата ми приятелка детето, а тя роди 6 години преди мен. Дундуркала съм го, разхождали сме го.

# 129

Взе ми думите. Тази емоция, която изпитваме няма как да се опише. Хората без деца виждат само каквото може да се види на повърхността и често си правят изводи само по това. Не бих заменила тази емоция с никоя друга.

# 130
  • MI
Знаех си, че тази тема може да откаже някого от деца. Мис Чичи вече няма избор, но ето _Dee_Dee_... Grinning
Питаха за трудностите, но това не значи че няма много повече хубави моменти. Питай майката на кончето и ще видиш. А и се свиква дори с недоспиването.
Да, "приятели", които изчезват защото имаш дете просто не са ти били приятели. Рано или късно е щяло да се случи, това са познати за маса, не приятели.

# 131
  • София
Криси, ще ме разбереш, когато и ако имаш деца. Нормално е сега да те вълнуват други неща и да ти е много неприятно разговорът ти да се прекъсва постоянно, да искаш в събота да се наспиваш до 11, да си седнеш и да разпуснеш. И аз искам. След някоя и друга година като порасне детето, и ние с баща му ще спим до колкото си искаме пак и вечер ще си пускаме филм да гледаме на спокойствие и още много неща, които сега са на пауза, защото има една малка душичка, която има нужда от мама и татко постоянно. Не мисли, че родителите също не се дразнят на децата си, ние не сме някакъв специален вид хора, дето сме оглушали спонтанно и не ни писват ушите от рев по цял ден. Просто има много, ама наистина много други неща, които компенсират всичко това.

# 132
Ама аз не искам приятелки с деца. Искам приятелки, с които да се виждам БЕЗ деца. Ако искам деца- отивамна площадката.  Ей така като ми кажат- вземи бебето и излез. Ми,не искам! Искам без бебето. Искам да имам приятелки, с които да излизам без деца. Но тези без децата си мислят, че тия с децата търсят себеподобни.
Покрай големия ми син и ходенето по площадки имам познати с деца на неговата възраст, чешем си езиците като си говорим за хранене, ясла, градина ала бала. Но освен, че съм майка съм и човек с други интереси и искам да си общувам и с други хора.
PeacockLove, защо не поканиш някоя от майките, с които се познаваш след като попремине ситуацията с пандемията на по вино или каквото там ви харесва в заведение. Татковците ще гледат децата, вие ще излезнете да се отпуснете. Така може да се поопознаете и извън ролите ви на майки, говорещи си за памперси и ясли в парка. Не вярвам на всички майки да им се говори само за майчинството и те са имали трудни моменти, чувство на самота и подобни емоции, колебания относно животът преди и след децата, но сигурно не на всички им е удобно да си признаят. Опитай щом не се получава с познатите без деца.

# 133
Ние като се срещаме с приятели, винаги сме без деца. Това, че имаме деца и ги обичаме безкрайно, не значи, че всичко трябва да се върти само около тях. Може да ходя по паркове, по забавления, но вечер като излезна с приятели, искам без деца. Искам да стоя до късно, да се забавлявам и да не се съобразявам на кой му се спи, на кой му се яде и т.н.  Аз лично не разбирам тези семейства, които въпреки че имат баби на разположение, си мъкнат децата по кръчми и заведения. Кръчмата не е място за малки деца.

# 134
Никога не можеш да си сигурна точно колко са им на разположение бабите.

Общи условия

Активация на акаунт