Мами Октомврийки всички късметлийки!🙂2021

• 26 019
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
Ехоо момичета, нямах време вчера да се отчета. Всичко си беше на мястото, естествено видяхме само сакче с ж.мехурче и някакви наченки на ембрион, след 2 седмици съм пак за да чуем пулса на тия наченки Stuck Out Tongue Winking Eye Иначе се видя леко отлепяне (явно зацапването е било от това) и сега съм на прогестерон 2x2 през устата.  Чудя се как помага прогестерона при отлепване, аз си го изследвах миналата седмица и беше 80, което ми се стори, че е ок...ама знам ли

Сега съм нападнала едни желирани бонбони и хем ми е гузно и си повтарям режима на bubamara   като мантра, хем ги ям и ушите ми пръщят FlushedJoy

мама Софи всичко ще е наред 🤞
Ели да кажеш като излезе резултата 🙏

# 496
vmonaco, много ме разсмя с тази мантра 😂 Все пак сме хора и имаме право на грешки, ама за желирани те бонбони ще се караме 😜 Аз още съм стриктна, засега направих режим, с който се чувствам ок. И кг не се качват, дано да задържа така колкото мога по-дълго.
Успех на всички с прегледите, аз вече нямам търпение за моя 😊

# 497
Oххх момичета,много ми се гади и ми е лошо, тези дни съм като премазана, добре че работя от вкъщи, защото направо е някакъв ад, какво правите вие , аз пия сода с лимон, но не бих казала че ме облекчава, само като си помисля за храна и направо ми идва да изригнаааа......

Здравейте, момичета! Включвам се и аз с ПРМ на 30.12, следях си ви, но изчаквах да мине първия преглед. Беше вчера, видя се сак, бебче и чухме сърчицето.(7+1)
Аз съм на 24г. и това ми е втора бременност. Имам принцеса на 14м. Много се вълнувам да мина отново през този прекрасен период.
Симптомите ми са най-вече умора, засилен апетит за тесто и сутрешно главоболие.
За сега се мажа с кокосово масло, в последствие ще си взема тими бътъра на Палмърс. Живот и здраве към 7 месец вадя тежката артилерия, а именно свинската мас. Предния път си сложих ванилия и миризмата беше поносима, мисля, че си свърши доста добре работата.
И тази бременност, стига всичко да е наред, ще си действам като предишната. Тренирам активно със собствено тегло и ластици, старая се да се храня балансирано, без пакетирани храни и веднъж в седмицата лимфодренажни масажи. Качих 17 кг, но мога да кажа, че изглеждах и се чувствах добре, после горе долу до 6 месец си бях в старата форма.
Предния път родих в Токуда и няма да сменям избора си и този път. Страхотна база, най-добрата неонатология и като цяло надмина всичките ми очаквания. Препоръчвам!

И аз тренирам със собствено тегло всяка сутрин задължително поне 30 мин, много ми е добре, надявам се повече време така да издържим и в  Токуда раждах, но преди 4 години, при кой  доктор беше ти

# 498
Момичета, мина и моя първи преглед, видя се едно сакче, всичко изглежда наред в 5 с. съм и след 2 седмици ме вика пак на преглед. Само че каза, че матката ми изглежда двурога, знам че много момичета из форума са споменавали този термин и само я попитах дали това е проблем, каза не, че ще се следи. И нали знаете прибираш се и започваш да четеш и четеш най- различни случай, стряскаш се и главата ти се пълни с най-лошия сценарий. След доста прочетено се замислих за снимката
Скрит текст:
Реших да спра да го мисля и да се отдам на позитивни мисли и освен това  лекарката ми ме успокой, а аз и имам пълно доверие.
Пожелавам ви приятен ден и повече усмивки,колкото и на повечето от вас да ви се гади и да не се чувствате добре бъдете спокойни.

П.П Аз все още не чувствам никакво гадете, не ми е лошо и дано така продължи Flowers Four Leaf Clover

# 499
Здравейте и от мен! Снощи имах зверско главоболие и съм заспала към 8, сутринта отново ме болеше главата, направих си айрян и живнах. Също да ви кажа за една находка от онзи ден, често преглеждам сайтове за ВУ и от ремикс си взех дънки за бременни, знам че е рано още и най-вероятно когато излезе корема ще съм за къси панталони, но не се сдържах, чисто нови с етикет на Anna Field, много са мекички и разтегливи и удобни, 36лв. Та ще преглеждам редовно сайтовете. За баба взех зимата яке и като пристигна видях, че е от тези за бременни, дето имат допълнителен плат с цип и много се изкефих тогава, но като помислих разумно прецених, че може да не съм в студените месеци с корем и добре че не си го взех за мен. Та идеята ми е, че тези сайтове са си истински находки!
Лек ден! 😌😌🌸

# 500
Момичета, излязоха ми резултати от предишни изследвания и се оказа, че имам Factor V Leiden, Pai 1 4G/5G и MTHFR T/T. Още не съм отишла на лекар (днес по-късно), дори не знаех какво е тромбофилия, не съм имала симптоми никога и ми е огромен шок. Четох, че назначават ежедневни инжекции хепарин, което още повече ме стресна (ежедневни инжекции, поне на теория, звучи ижасно). Имате ли някакъв опит с нещо подобно? Инжекциите гарантират ли, че нещата с бебо ще са окей? Има ли други начини? 😢😢

# 501
  • София/Севлиево
Момичета, излязоха ми резултати от предишни изследвания и се оказа, че имам Factor V Leiden, Pai 1 4G/5G и MTHFR T/T. Още не съм отишла на лекар (днес по-късно), дори не знаех какво е тромбофилия, не съм имала симптоми никога и ми е огромен шок. Четох, че назначават ежедневни инжекции хепарин, което още повече ме стресна (ежедневни инжекции, поне на теория, звучи ижасно). Имате ли някакъв опит с нещо подобно? Инжекциите гарантират ли, че нещата с бебо ще са окей? Има ли други начини? 😢😢
За съжаление мутациите са сериозни и ще трябват инжекции.Но няма страшно,всичко ще е наред.По принцип може и а Акард/Аспирин/Натапсин да минеш,но за фактор V Лайден знам,че е от сериозните мутации.Също смени фолиевата с метилирана и ме вземай комбинирани витамини, защото не трябва обикновена фолиева да приемаш.Инжекциите не са страшни.Аз в момента си бия прогестерон всеки ден в корема,може и НМХ за тромбофилията да ми включат (това,което и на теб) ,а също и Прегнил за мен...Ама по-добре че сте хванали сега проблема,защото има време да се реагира.Тук има тема за Тромбофилията ,а също и във ФБ.Ако имаш въпроси пиши там.Ще ти отговорят.

# 502
Днес бях на лекар . За щастие и мое леко успокоение ми казаха ле е нормално при някаи жени зацапването , видяха ми влагалищито и секрета ,супер са.
Не са ме гледали на видеозон , ще ходя след 1 седмица. 
Тук в Дания след 5+ се записват часове за частни клиники.  А по здравна каса имаме право на 2- 12 и 19с.
Почна много да ми се гади и повръща , и се моля да не съм като с първата бременност , че тогава до 19 седмица оповръщах света. И свалих 7 кила .. е после си ги качих де..

# 503
Здравейте момичета и аз се включвам в темичката. Тази седмица беше първият ми преглед в 6 г.с, чу се и сърчице, даже лекарката ми даде да направя клипче за таткото. Каза ми да продължа прием само на фолиева без витамини и след 2 седмици предстои следващия преглед. Купих си кремчето на Мустела за стрии и сутрин и вечер мажа старателно.
Видях някъде ИЗ коментарите режим, може ли някой да сподели тъй като ми е първа бременност и не искам да качвам много килца пък, ако може и по-здравословничко да се храня за бебо. С умората се справям много трудно тъй като спрях кафето, но на обедната почивка си лягам за час (стискам палци хоум офиса да продължи до края на бременността), на всичко отгоре захванах нова позиция и ми предстои обучение ..😭

# 504
Здравейте, момичета. Да се запиша и аз тук, по изчисление на приложението 4с и 6 дни. Термин 23.10. Имам дъщеричка, която, ще направи 6г. през април. Тя много отдавна си мечтае за бебче. Желая на всички леко и безпроблемно бременеене.

# 505
Момичета относно кафето.. аз с баткото когато бях бременна , го бях спряла тотално защото всички ми казваха че ще бъде превъзбудино и нервно бебе. Ее не пих грам кафе и родих най -ревливото и най -нервното бебе . Сега си пия капучино и ми е добре . Няма да го спирам решила съм , има ли други като мен ?

# 506
Здравейте, момичета. Да се запиша и аз тук, по изчисление на приложението 4с и 6 дни. Термин 23.10. Имам дъщеричка, която, ще направи 6г. през април. Тя много отдавна си мечтае за бебче. Желая на всички леко и безпроблемно бременеене.
Честито ! Аз също съм в 4г.с и 6д и на мен ми е втора бременност но аз имам юнак на 1г и 1м . Пожелам ти лека и успешна бременост ! 💙

# 507
Добре дошли на  всички! Аз пия едно кофеиново сутрин и второто ми е безкофеиново. Ако много ми се пие следобяд си правя кафе от цикория. За храната има мои коментари назад в темата. От Мустела аз изобщо не съм доволна, но си зависи от кожата. Палмърс са на по ниски цени и също са добри.

# 508
  • София
Ще започна отзад напред - за кафето - и с предната бременност не съм го спирала, и сега нямам намерение. Намалявам до 1 на ден, но не мога тотално без.
Бъдещата кака беше (все още е) прекрасно бебе. Моята тайна за спокойно бебе е проста - слинг и кърмене. 🙂

Днес и аз бях на първи преглед. Ужасно рано е, но пътуваме след 2 дена и не ми се чакаше още 10ина дена докато си дойдем. А и имах няколко въпроса, които не търпяха отлагане.
Та, 4гс+3 - вижда се точица. 🥰
Имам зъб за умъртвяване - ще трябва да изчакам да приключи органогенезата, та поне след 12-14та гс.
Мога умерено да си нося каката с раницата.
По повод кърменето- веднага отсече да спирам. Яд ме е малко колко нашите лекари са далеч от кърменето (много болна тема ми е това).
За протокола- кърмя само за приспиване, 2 пъти на ден по 5-10мин. При нормална безпроблемна бременност - няма никакъв проблем.

Към дамите с първо детенце - хора, четете, четете, четете много за кърменето. Лекарите ни са трагични в това отношение. Има консултанти по кърмене, които са единствен квалифициран източник на информация. (До утре мога да пиша по темата какви митове се въртят, подкрепяни и от лекари.)

# 509
Яренце, и на мен ми е болна тема . С първото ми бебе , нямах възможност да го кърмя , само 7 дни го кърмих ,изживях ужасен стрес набоцкаха ме с разни лекарства и контрастни вещества , и просто намаля и за 2 часа спря . После се чувствах ужасно , исках да го кърмя много!
Сега съм решена ,че ще пробвам колкото може по -дълго , само да минава всичко с раждането добре .

Общи условия

Активация на акаунт