'Искам бебе' ни сплоти и с красиви пупи ни сдоби ! /тема 32/

• 38 182
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Джеси, честито! Толкова е хубаво да четеш такива новини! Желая ви много здраве и прекрасни емоции Flowers Hibiscus

Момичета, аз следя темата, както и тази за бебеправенето, без да съм се включвала често, но имам чувството, че ви познавам по някакъв начин. Тук се обменя безценен опит и заради това и искам да помоля за препоръка за лекар фетална морфология.
Аз се следя при д-р Колева, която прави и ФМ, но искам да отида отделно и при специалист ФМ. Първата ми беше при Сигридов, но за съжаление останах разочарована от него и макар и да имам записан час при него, клоня към това да се запиша при някой друг за втората ми ФМ в 20гс. Имате ли препоръки?

# 601
  • София/Севлиево
В Оскар се бях записала аз при доктор Янкова за първата ФМ,но не отидох ,т.к.правих при Станулов и Вецев и реших,че не ми трябва трета.Иначе и към Марковс се бях насочила ,към Д.Марков,с който се познавам от Майчин дом...За втора май ще се доверя изцяло на Вецев.

# 602
  • София
На първата ФМ бях при Стратиева във Феникс и при д-р Вецев, втората само при него.

# 603
И трите ми фм ги прави доктор Вецев 🥰

# 604
Мен д-р Вецев ме пита дали и къде съм записана и аз казах че съм записана в Надежда, та не ме викна за втори скрининг. Направо за 3 седмици след скрининга ме записа от 29ти април на 03ти юни.
Ще видим за ФМ как ще е Simple Smile

Всички пренатални диагностици в Надежда се водят добри - https://www.nadezhda.bg/prenatalna-medicina/koi-sme-nie/ като Чачева и Михова се спрягат най-често. д-р Михова обяснявала най-много, а пък Сигридов харесва д-р Георгиев.

# 605
И трите ми фм ги прави доктор Вецев 🥰

И моите Simple Smile

# 606
Аз правих ФМ пр Чачева, Вецев и Сигридов. Може ли някой да ме стигне Grinning (това е ирония Grinning)

Не знам дали ви се похвалих, че вече не работя от няколко дни и имах големи планове за чистене, пазаруване и какво ли не, но взех че паднах лошо. Опазих корема, но си ударих крака лошо, наду се, раната боли. За капак и здравословно нещо не съм добре - хрема, гърло, главоболие. Дано на не е ОНОВА НЕЩО. Close

След няколко дни влизам в 9 месец и взе да ми става реално. Нямам търпение да се срещнем с бебко. Blush

Последна редакция: пн, 10 май 2021, 14:58 от Tickles

# 607
При Чачева бяха моите ФМ. Доволна съм, макар, че може и да се постарае да е по-обяснителна, но пък оставаш с едно чувство, че всичко е наред. Всява доверие. 
Тикълс, дано минава бързо, каквото и да е! Крака също, не си представям сега пък и крака да ми е зле, на фона на всичко останало... Тъй че нека бързо да минава и той.
Аз тази седмица смятам да се мобилизирам - кола маска, педикюр, багаж за болницата. Леглото чака да се сглоби и дрехите да се преперат. Единствено количката остана като покупка, но и да се роди и от болницата мога да поръчам. Та така. След петък вече ще съм "спокойна". Хем нямам търпение, хем нещо още не ми стиска 🤣
А вече само лежа и за нищо не ме бива. На петата минута трябва пак да седна.

# 608
Аз правих при Сигридов, др Вецев, Доц Димитрова и др Чучумишев. Всеки гледа различни неща, но като цяло ми е било полезно да се видя с всички. Разбира се и за да имам "второ" мнение.

Още малко Тикълсчее! Чакаме го твоят юняк с нетърпение, както и всички други бебешори в темата! Heart

# 609
Ох чета ви редовно и исках да пиша поименно, обаче мозъкът ми никак не задържа информация напоследък, много съм оглупяла. Добре че не ми остава много на работа.

Тикълс, бързо оздравяване и бебето да си почака още малко, да се чувстваш добре поне.

Джеси, ще ви изписват ли скоро? Как са сладуранките?

Чери аз също се изморявам много бързо и често трябва да си почивам, направо не знам как ще е към края. При теб поне не остана! Череши видях наскоро, само за 10евро килото Grinning ...а и за кола маската като каза да се похваля - аз сама си я правя долу от много години, сега се мъча с едно огледалце. Последно нещо как дръпнах не знам, ама нещо цепнах и като шурна една кръв, направо няколко минути не спря Flushed поне не ме боля после и бързо мина, без възпаления и прочие. Ама такова нещо не ми се беше случвало.

Аз съм вече по два пъти седмично на лекар, уж всичко добре, ама веднъж излезе високо кръвно и веднъж пак нещо черния дроб, та непрекъснато ме викат за всеки случай. За пръв път не се психясвам, а си се чувствам добре, да видим Sweat Smile. И инжекция за резус фактора ми биха.

Леко ви завиждам за плановете за почивка/ къмпинг. Ние сега сме отпуска, но не успяхме да идем никъде, понеже нито в Германия, бито в Австрия/Италия работят хотелите или пък има карантина. За началото на юни се надявам на 4 дни в планината и това ще е за тази година.

Как сте момичета, на тези в началото размина ли се гаденето вече? Хайде пак на положителен отчет!

# 610
Найсна, аз на козметик ходя, ще звъня днес за час, ако не я е страх да ме вземе 🤣 Нали няма как по корем да легна, та ме мъчи с йога стойки, става въпрос за цялото тяло та не знам как ще стане точно, но поне ще е за последно преди раждането. Сама изобщо нямам идея как би могло да се случи. Иначе е нормално в момента да е чувствителен триъгълника и цепването се случва често, а повечето количество кръв е от това, че в момента кръвоснабдяването там е голямо.
Ох, не знам момичета, не искам да се оплаквам, но вече не издържам дори и 5 минути права. Прилошава ми, не знам какво ми става, но трябва да легна. Никъде не смея да изляза ... Предния път и при АГ се наложи да лягам пред кабинета на пейката. Дори седнала не ми минаваше. Уж и за пулса пия хапчета, че го вдигах 140, това ли е, кръвно ли е ... Но така ще е явно - 35 +5 г.с. Имам си контракции, нощем даже и болезнени. Почти не спя. Страх ме е дали всичко ще е наред - как ще се случи раждането ... Уж чаках 9ти месец за да се успокоя, а то все по зле ставам и психически и физически. То като не смея да изляза и да се разсея малко, още повече глупости мисля. Но и това ще мине ... Мрън 🍒

# 611

Ох, не знам момичета, не искам да се оплаквам, но вече не издържам дори и 5 минути права. Прилошава ми, не знам какво ми става, но трябва да легна. Никъде не смея да изляза ... Предния път и при АГ се наложи да лягам пред кабинета на пейката. Дори седнала не ми минаваше. Уж и за пулса пия хапчета, че го вдигах 140, това ли е, кръвно ли е ... Но така ще е явно - 35 +5 г.с.

Чери, как са ти кръвните изследвания? Аз бях така предишния път в последните месеци. Виеше ми се свят до припадък, преичерняваше ми пред очите на моменти, но го свързвах с ниския хемоглобин, около 100 беше паднал. Но успявах да изляза, не съм си стояла вкъши. Имах серия с чупене на чинии и чаши, постоянно изпусках нещо, пълна непохватност, имах случай да се спъна в бариерата за малкото дете към кухнята (забравих, че я има) и се сгромолясах на пода (за щастие всичко си беше наред с бебето). Май са нормални тези неща...

# 612
Преди две седмици пусках кръвни, уж беше наред всичко... Дали ще пускаме пак не знам. Е, ще потърпя още малко.

# 613
Аз пак влизам с позитивна нотка. Кракът ми е добре, хремата размина. Да си призная от цялата бременност не съм се чувствала толкова добре (35+4). Само килограмите ми тежат, иначе вече съм някак по-спокойна, а чисто физически спя си хубаво през нощта, бебето рита много деликатно, хем ми е хубаво, че го усещам почти постоянно, хем не ме боли. Правя по към 10 000 крачки на ден, изобщо супер ми се отразява ставането от компютъра, разходките, хубавото време. Nature Sunny
С приготовленията съм до никъде, креватчето дори не съм поръчала а е със срок 12 работни дни, багаж не съм започнала да приготвям, нещо ми е много лежерно. Каквото приготвим, това. Само да сме добре, мама и бебе, друго не ни е толкова важно за първите дни Blush
Прегледи и тонове имам редовно, всичко изглежда наред, плацента, води, нямам никакви контракции, беб си е седалищно и наред с перфорирана матка и операция не ми дава никакъв шанс да се надявам на нормално. Та вече мислим над три дати и до дни трябва да съм решила кой ще е съдбовния ден Blue Heart

# 614
Тикълс, много се радвам за теб, защото доста преживя в началото с тази Б, работи до последно и сега заслужаваш малко да се насладиш на бремеността. 🥰 Дано така да е до края и младежа да не те тормози.
Аз обещавам, че спирам да се оплаквам. Утре съм на тонове и на козметик, събота и неделя стягам багажа за болницата и ще пера дрешките. Та нека ми даде още тези три дни, пък после каквото дойде. 😊 36 г.с. от днес! ♥️
Джес, как сте?

Общи условия

Активация на акаунт