ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът се връща в клас, ех че радост е за всички нас 😊

• 24 016
  • 722
  •   1
Отговори
# 630
Аз също няма да дам съгласие за такъв тест. Това е нещо като меренето на температурата в банката или Метро. Толкова смислено. Това че днес напр. към 9.00 ч. теста ще е отрицателен не значи, че утре ще е така. Нали ходи на 100 места, контактува.... т.е. утре пак тест. После вдругиден и така до края на света.
И за да не е само Ковид, някакви идеи за РД на наборите? Какъв тип забавления харесват на вашите деца?

# 631
  • Между гори и планини
Ох, Аманда, историята ме хвана за гърлото , ужасна!
Това наркотиците са отвратително нещо, сестрата на най-добрата ми приятелка от гимназията беше 10 години наркоманка на хероин. Какво ли мина през глава на семейството ѝ. Аз бях свидетел, понеже бяхме изключително близки и почти живеех в тях. Да чукаме на дърво и да се молим да са ни разумни децата, да не посягат. Тъкмо вчера си говорихме по темата със Стивън.
Моя мълчи за училището - всичко си било както преди. Но и той днес е имал само 3 часа.
До преди малко прави проект по литература за Средновековна култура. Интересно ми беше да го прочета, ама стана много късно, по това време отдавна трябваше да спи. Утре едвам ще стане сутринта, че и в 6!
Абсолютно съм против да му взимат проби от носа, четох ужасяващи истории от пострадали, след такава проба.
Успял е да даде парите за състезанието по английски на Кеймбридж.
П.п с маските които носим, не се усеща би парфюм, ни цигарен дим. Забелязах го, като излязохме оня ден от магазина и на паркинга пушеше един мъж. Махнах маската и дима ме удари в носа.

# 632
Какво им е станало от пробите? Не сме си правили специално за ковид,но често са ни взимали по друг повод, надълбоко, неприятно,да, но няма какво да стане
Бих била против взимане на проби от некомпетентно лице, иначе не.

# 633
Доня, ужасно е, да. И аз се страхувам много от зависимостите. В годините съм била свидетел на  разбити съдби заради наркотици и алкохол. Някои успяха да се преборят за живота на децата си,  но други ги загубиха. В България е почти невъзможно да се намери адекватна помощ, а и обществото не помага на зависимите да се измъкнат.
За пореден път обсъждахме темата тази сутрин. Много е страшно. Дано се опазят, дано ги опазим.

# 634
  • софия
Поли, днес е на рд с преспиване на едно от децата, с които се събират. Мисля, че се върна времето на домашните празнувания. Ядат джънк, пица, гледат филми, говорят си, играят настолни игри, слушат музика. За сега ми е спокойно, само момичета са, с които се запознах.

Наркотиците са едно от нещата, които най-много ме притесняват, защото трудно можеш да влияеш и да се намесиш, ако, не дай Боже, се влезе в подобна компания. Едва ли има някой от нашето поколение, който да не е имал пряк досег и наблюдение как се случват нещата. Единствено можем да сме бдителни и да се надяваме, че децата са разумни, спокойни да споделят.
Другото, което ежедневно го мисля, са малоумните шофьори, които карат като безсмъртни и правилата важат за всички други, но не и за тях. Моята пресича 2 натоварени булеварда, на които често стават инциденти, заради описаните индивиди.

Добро утро ☕

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 06:51 от zvаnchе

# 635
  • София
Моят също се прибра доволен. Изморен, но доволен. Явно тези три месеца онлайн е пораснал доста на височина, защото го питали с какво сме го поливали. Каза, че часът по френски е съвсем различен присъствено. Много учене, но и някакви игри са играли, които онлайн заради по-краткото време не правят.
Но… положението по математика става плашещо. Вчера за един блок (80 м.) е преподала цели 4 урока с по два примера и за 15 мин. контролно на 8 задачи. Каза, че първите пет минути е бил пълен блокаж, после писал нещо, но май не е вярно. Другият четвъртък пак контролно. Ще трябва да отварям математиката или да търся учител, защото четворката от първия срок може да се окаже мираж . Явно учителката е решила за тези две седмици да получат по две оценки, да предаде сума ти материал, а кой разбрал разбрал. Не е истина просто.
Иначе са в нова стая, която била гадна – ни пречистватели, ни мултимедия, с лющеща се мазилка.

# 636
  • София
ама какви пречистватели, мама МОНИ? Simple Smile няма такива работи в нашата гимназия...

вие всъщност какво наричате "пречистватели" по-конкретно?

# 637
А на нашите е дала контролно с 3 от задачите комбинаторика. Нещо непреговаряно 5 месеца.  И другите задачи били изумени. Всички са се затруднили. Чудя се каква е целта на това упражнение, но може и да не разбера.

# 638
И моята девойка се прибра снощи въодушевена, въпреки че много не й се връщаше в училище. Класният ги посетил, очаквал ги още първия час, въпреки че нямат с него часове. За пръв път е втора смяна и й било много странно как станало тъмно пък те имали още часове.
Контролно по математика май другата седмица ще имат. Така беше казала, но като нищо може и днес да им го даде. Имат два часа. Тест по български другата седмица. Очаквам и по английски да направят.

# 639
При нас вчера течеше трескаво попълване на учебни тетрадки. Изпуснати са упражненията със слушане, защото няма къде да пуснем дискове. Но и  някои други... ..

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 08:55 от Amanda.D

# 640
Сериозно е започнало ПО-то при вас- уроци, контролни...При набора са се запознали с госпожата по ИИ чрез входно, питала ги е "кой има "алергия" към рисуването"? и моят си вдигнал ръката почти гордо...-"защо?", -"ще разберете като видите първата ми рисунка"...
Впечатлен беше, че две от момичетата им били с "нови коси"-едната- синя, другата-червена.Не му харесва, че седят пред него и " така ще ме забелязват и мен учителите"...Иначе и той малко е дръпнал на височина-едно от момичетата го била отбелязала...

# 641
  • у дома...
Вчера учителите са си препитвали явно предварително набелязани деца. Които са направили вепчатление през ДО-то с постоянната липса на микрофон, бъгване, заглъхве и т. н. шмекерии.
Впечатлена е Ани от учителката по музика - много хубаво свирела на пиано и им казала, че ще трябва и по музика да четат, защото ще учат история на музиката.

# 642
И при нас приключиха с музиката. Започват ИИ с учителката, която им преподаваше до 7- ми клас.
От другата седмица започват контролни.

# 643
  • софия
При нас не е било много по-различно като протичане на часовете. Не имало неочаквани контролни или изпитвания. Днес ще имат по бел, но си го знаят от миналата седмица.
Харесала е госпожата по музика (нова за тях). Свирила им е малко на пиано. Щели да им трябват нотни тетрадки.
Не е във възторг от госпожата по рисуване. Нищо нямало да трябва да носят. Имат да правят проект за март. Нейната група е за изкуството в антична Гърция. На мен и на нея ни звучи супер.
Следващите почти 2 месеца вместо физическо ще имат часове с психолога. Вчера са правили някакви игри "като тези, които ходят в групите за алкохолици. Седяхме в кръг." Grinning Не е във възторг и от това. Подозирам, че е, защото трябва да се изявява индивидуално, а тя не си пада особено да е център.

# 644
  • у дома
При нас вчера-хубав преговор на целия раздел квадратни уравнения-днес контролно на този раздел.Доволна съм и според мен така е правирно-да се преговори и да се изяснят неизяснените неща,а не хоп от вратата и контролно...

Общи условия

Активация на акаунт