Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми. Преди, сега и в бъдеще /Тема 66/

• 20 278
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Габи, виж, че винаги е било обратно - каквото на нас не ни хареса, турското око го оценява и обратното. Явно при тях жичките са разменени и + е на - 😏

Ако версията, която nrgmama беше споделила, ако не греша де, излезе вярна, то тогава ще е оправдано всичко, но поне можеше да ни покажат мъничко, ако има тскъв вариант. Семиха да е заплашила сериозно Серкан. Ама пак заради трети да са разделени - омръзва.
От друга страна наистина биха развалили малко образа на Еда, но когато дойде моментът с на Серкан завръщането, може да го направят толкова хубаво, че да забравим всичко. Серкан много камъни хвърли в нейната градина, но сега не пречи след серия-две, когато си спомни и тръгне след Еда, тя да му се дърпа още 5,минимум. Абсолютно съм съгласна, че и това разделение мвжду ГГ е досадно, смотано и т.н., но за да върви сериалът на някъде, то трябва да има възходи и падения. Сега сме във второто с адско грубото държание на Серкан, но щом Неслихан казва, че ще има комедия, то значи, че ще си играем пск на куче и котка.
Ако вървим по типичните клишета, остава Еда да катастрофира с вуйчо, да е в много сериозно състояние и Серкан да си спомни нещо, от там да се отключи всичко, да си получи паникатаките и да оцени Еда.
Ако тръгне да си "отива", къде ще си отиде - никаква идея, но за кой ли път ще му вярва и ще се връща, не знам.
Сценаристи с акъл, дано измислят подобаващо "завръщане" на паметта на Серкан, че иначе язък на всичко.

# 511
  • Кърджали

Скрит текст:
Енгин : Искането на ръката, къната, чеиза,отвличане.. Накрая дойде денят на сватбата. А от там вече ясно
Серкан :Тази история, тази история, която ми разказваш е прекалено глупава. Не е ли така?
 Аз такъв човек ли съм?
Енгин: Не си, тоест не беше, Серкан, но братле, любовта те промени.
Серкан : Няма любов. Селин е била права. Допуснал съм грешка, увлякъл съм се. Но не е  любов. Аз преживях инцидент и първият човек за когото аи спомний беше Селин.
Енгин : Селин така ли ти ги разказа нещата? Защото истината не е точно такава, братле.
Серкан :Добре, виж.. Селин ме е била напуснала, нали, напуснала..
Енгин : Да, напусна те, защото не ѝ даваше надежда за брак.
Серкан :Да, вярно, к това ми разказа. И защото не съм ѝ давал надежди ме напусна и се сгоди за този хотелиер Ферит.
Енгин : Да. И ти се заинати " тя няма да се жени за друг"
Серкан : Да.. После... След това с Еда сме се запознали в университета според твоите думи. Станало нещо, запознали сме се. Направи ли сме таен фалшив годеж. Всичко звупи много глупаво.
Енгин :Така е, но има и други неща.
Серкан : Енгин, виж, това да се увлека така.. Ти ме познаваш, аз съм Серкан Болат. Може ли да направя такова нещо? Изобщо ли не те изненада?
Енгин :Може ли да съм изненадан. Беше се превърнал в съвсем различен човек. Разбира се, че бяхме изненадани.
Серкан :Енгин, моля те., разбери ме. Не помня нищо от това. Последното нешомковто помня е връзката ми със Селин. Каквомсе е случило в последната година.. Нямам спомен. Странно нещо е, наистина странно. Но...
Серкан :Навън си. Вярно, че ми каза по телефона, но наистина е друго да те видя навън.
Айдан :Добре ли си?
Серкан : Добре съм, наистина съм добре. Сейфи: Извинете, но ще се намеся. Добре сте дошъл.
Енгин :е ви оставя сами...

Момичета, по-спокойно.
Историята започва от начало. Там откъдето започна първият път.
Един Робот Болат, който не вярва в любовта. Затова предпочита това, което е сигурното. Нонв същото време грам не е наясно със себе си. Студен, хладнокръвен, не вярващ на чувствата.
Една Селин, която се е вкопчила в любовта си, че е сляпа и не вижда че не в споделена.Серкан е с нея  този път, защотлмтова е единственотонсигурно нвшо в живота му. Всичко друго му еннепознато (тойнне помни дори че Пъръл и Енгин са заедно и а се оженили инте мунсе струеат променени и почти непознати)
ИнЕда... Отновомв началната точка. Най-голямата болка в живота ѝ новк иметомСеркан Болат. Предният път степендията, този път - забравата.
И есин нккому ненужен годеж.
Нл понемтози път между тях няма тайни, няма вини... Този път какви ще я свършат зависи изцяло от тях.
Да дадем мъничко време на Серкан да слезе на земята. Видяхме, чемтози повек моженда обича. Вярно сега интой сам не вярва че е бил способем да обича, ама може. Просто за момента муне непознато пувсто. Той е робот, както каза Еда - ъпдейтмат робот,нл към по-лошо.
Или не знам, понеже аз очаквах да е много по-зле положението, съм дорк и оптимист.
Серкан го човърка, че има нешоь което не помни, но по странен начин му липсва. Все ошемкма инстинктамда я пази.
Дори като изключим последната сцена, не млга да го нарека груб. Студен - да. През цялото време повтаряшв намЕда, че не я помни (което не е лъжа), че се опитва да я разбере, но моли и него да го разбере. Че в момента не изпитва нищо (което съшо не е лъжа)...Може би ако не  бше този натиск да си спомни ( не ме рсзбирайте погрешноз не обвиняам Еда. Знсм защо го правеше,знам колко много го обича, сигурно в такава ситуация и аз бих направила съшото) Но трябва д се случи нещо, което да отклюпк спомените у Серкан. След това вече ще намери път към нея и към себе си. А дали Еда ше у прости - вярвам, че ще успее. Но аз намирам прошката за сила, и Еда - за силен характер. Но преди да му прости - нека малко. Серкан се попече в огъня на вината си...

Шокиращо предложение за брак
Скрит текст:
Еда: Чакам
Еда : А помниш ли шеф Александър?
Серкан :Знам кой е, само не помня кога сме се запознали. Та не...
Еда:Ако искаш аз ше ти припомня.
Серкан : Извинявай
Еда :Умът може и да забрави, Серкан, но сърцето - не.Сърцето ти ме помни.

Серкан :Не, не.. Един оът вече мк размъти ума, трябва да сложа край на това. Пардон., но трябва да сложа край. Приятели, първо благодаря на всички.
Тук сте заради мен. Дениз и на теб благодаря, че нк отвори мястото си.
Нл знаете... Зради това сме тйк. А преживявах една катастрофа. Пострада главата ми. Затова помня някои от вас, а други - не помня. Поради тази причина съм объркан. И за да приключи това объркване, искам да споделя нещо с вас. В момента само едно нешо мк е ясно. Селин, селин ще се омъжиш лк за мен.

# 512
  • София
Алекс, благодаря ти за преводите, мила! Блазе ти, че си такъв оптимист. При мен нещата са коренно противоположни. Дори ми иде да попитам “може ли да стане по-зле”, но ме страх, сценаристите да не ме чуят, да потъркат ръце и да кажат “ти само гледай, бърборанке”. 😱

# 513
  • София
Алекс, благодаря ти и аз за преведените сцени! Радвам се, че и след еп. 29 си такъв уверен оптимист! Прочетох няколко пъти преведените от теб сцени, последните коментари в темата, твоя пост и за да не цитирам целия ти пост, ще поставя болтирани само изреченията, с които не съм напълно съгласна: Историята започва от начало. Там откъдето започна първият път. ! Flowers Hibiscus

Ето тук е голямата разлика! Ти очакваш отношенията между Еда и Серкан да започнат отначало, търсиш аналогия с първите епизоди! Аз смятам, че няма как всичко да започне отначало и дори сценаристите да завъртят отново на 180 градуса събитията, аз не бих повярвала в такава история! Защо? Защото Серкан и Еда вече имат минало, извървяха 28 епизода време трънливия път на договори, фалшив годеж, влюбване, щастливи мигове заедно, но също така и много обиди, трудности, разочарования, в повечето случаи те преживяваха болките, душевните рани и презрително отношение самостоятелно, всеки ги преживяваше отделно! Нашите любими главни герои така и не станаха истинска двойка (с изключение на 12-14 и 27, 28 еп.) и докато ние очаквахме и се надявахме, че написаната история на сериала включва в един прекрасен момент нашите главни герои най-накрая да се съберат, за да изживеят магията на красивата си любов и за да се борят заедно с проблемите изпречили се пред тях в личен и професионален план, неочаквано имахме провалена сватба! Миговете им на щастие бяха толкова малко, че огромната зрителска аудитория тръпнеше в очакване наистина да има сватба, да са заедно и заедно за се справят с всичко - и с радостите и с трудностите в живота! Вместо това видяхме един епизод, който ни върна отново в началото, но не начало за отношенията между Еда и Серкан, а между Серкан и Селин!

Мисля, че това е основната причина за разочарованието на голяма част от зрителите, и в темата и извън нея! Никой не може да отрече, че Серкан нанесе много обиди и огорчения на Еда! Нанесените оскърбления, огорчения, засегнатите гордост и достойнство  няма как да се забравят, да се простят, за да започнат отначало онези отношения, да рестартират онази красива, пленяваща с усмивки, изпълнена с трепет, лъчезарни и влюбени погледи любов! Аз поне не бих повярвала в такава приказка, не и след предложението за брак от страна на Серкан! Няма да изброявам момичетата, които писаха в темата, защото са много, но аз определено след видяното снощи не бих повярвала вече във вълшебната романтична приказка между Серкан и Еда! Няма как да гледам и да вярвам на влюбени Еда и Серкан след отношението на Серкан спрямо Еда, думите му насочени към нея в еп. 29, пълното недоверие в техните отношения (дори и с амнезия, той не направи никакъв опит затова) и най-вече след кулминацията с предложението за брак на Селин!

Както вече писа blue сценаристите убиха магията на тази любов!

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 05:56 от nrgmama

# 514
Четох какво сте писали.
Плюя на сценаристите,  плюя на Серкан и Селин , плюя и за Айдан ! Тотално разочарование са всички!
Първо - нека Селин отново бъде изоставена на сватбата,  да бъде тотално сама , а само с врагове ..... да няма нито 1 приятел. Да бъде унижава пред всички , ако ще и да я нашамарят и наплюят.  Дано...
Айдан - иде ми да заплюя Неслихан , защото не разбирам как е възможно актрисата да се гордее с промените си ?!  Голям кеф 29 епизод,  хубави дни ни чакат, няма що... явно винаги е била отбор #Селин.

Знаете ли ?!  СЕемиха е права!семейство Болат не заслужават нищо добро!!!! Имат да изплащат много грехове,  а да не говорим колко са неблагодарни. Ти всичко им даваш , а те кво... (чудя се дали биха я върнали на по-късен етап , така както върнаха Пиявицата сега ?! Но ако се върне си я представям една самодоволна и с много мазна усмивка,  че е спечелила и е била права .... )

Плюя и на приятелите на Серкан , Еда ... аз такива приятели  НА НИКОГО НЕ ПОЖЕЛАВАМ ! КАК може да наречеш всички тия хора приятели , а те да са како статисти там  ,без да вземат някакво отношение и да правят нещо по въпроса ... ?!?!?!?! Това приятели ли е , според Вас момичета ?!?!?!

Не съм гледала епизода , но по коментарите , това заключих. Дори не съм сигурна искам ли да гледам епизода , щото мога и преспокойно да го пропусна .
Като се върна във Варна и вкъщи към 12-ти , тъкмо да имаме да гледаме 3-4 епизода с мъжо   , но ако не се оправят малко от малко нещата , от сега казвам , мъжа като види серията и тотално ще тегли чертата на сериала.
Да не се окажа права обаче,че ще си подпишат смъртната присъда на сериала !

# 515
Здравейте, момичета,
Марги, Алекс и Али, хиляди благодарности за новата тема и преводите🌸🌺❤.
Налбантова, хуморът ти е убийствен, така се смях на паролата Ilovechicken и джойстика 😂😂 😂
Blue страхотно мнение и напълно съм съгласна с теб 🌺❤. Сериалът изгуби себе си и това за съжаление се случи още, когато държаха ГГ твърде дълго разделени. Адски много залитнаха по драми и то по евтини драми. Препоръчвам на СЦ и продуценти да гледат Marasli и да се научат как се прави качествена драма и как се вдигат рейтинги и то всяка седмица. Този епизод за мен беше като подигравка със зрителите и феновете на сериала. Първо СЦ съсипаха образа на Еда, сега пък този на Серкан. Той не беше само студен, беше направо гаден и жесток и това не е нашия Серкан. Айдан я направиха на карикатура от няколко епизода... Поне сериалът най-после има злодей, онова пернато същество. Тази седмица като изгледах фрага си казах, че все пак ще дам шанс на епизода и едва ли ще е толкова лош. Ами епизодът надмина всичките ми очаквания и то във възможно най-отрицателен смисъл. На това отгоре Asena е пуснала тази вечер този туит: “Любовта боли”. Коментарите в Туитър са просто огън и жупел... Поне да си беше замълчала...

“Без думи. Не, не в положителен смисъл. Как да съсипеш успешно дизи в един епизод: наръчник за глупаци. Поздравления”.

Пожелавам ви лека нощ, аз отивам да подреждам коледни играчки за успокоение и да си пусна за 3 ти път тази седмица 50m2 с моя eye candy Engin Öztürk. Препоръчвам ви сериала, излезе тази седмица по Netflix. Има много черен хумор, драма и екшън, а за Engin тази роля ще е със сигурност game changer. Уникален е.
Скрит текст:

И един поздрав с новата песен на Cem Adrian, Kül (Пепел). Пуснаха я в Marasli в понеделник, а сцената с тази песен е невероятна.

Скрит текст:
Песента започва в 1:37 Мин
https://youtu.be/KAunHmbNHCY

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 06:27 от druon77

# 516
Тази нощ явно няма да се спи, поне видях на живо как се съсипва една романтична
                        комедия. Г-жа Бурсин добре се е изказала, но най-много ми хареса момчето с пръста, въоб-
                        ще нямам угризения на съвестта  нито за СЦ , нито за Асена, заслужават си го, защото ако бях
                        аз   щях да им покажа пръстите и на двете си ръце.

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 06:27 от Tanita53

# 517
От бяс забравих да благодаря за превода на Алекс и Али. Момичета благодаря!
Този епизод беше обида за интелигентността на публиката и феновете. Любовта между ГГ за мен вече няма да е същата. И между другото фрага няма такава гледаемост както повечето от предишните.

# 518

Добрп утро, мили момичета! 💙
Чудих се gif-чета на влюбените ни ЕдСер ли да сложа, но мисля, че това още повече ще ни дразни и нарани.. та, така.
Вчерашната нощ беше трудна за преживяване, но скоро и ние ще получим надежда и светлина в тунела. Няма да е толкова лесно, но ще се случи..
Нямам търпение да изгледам епизода и със субтитри и да си подредя малко мислите в главата. Гледам, всички вие сте писали, афектирани от епизода. Аз също съм така, но утрото е по-мъдро, за това ще дам шанс отново на епизода.  
А сега ви пожелавам лек и усмихнат ден! 🧡
Да видим турският зрител харесал ли е епизода...

# 519
С развоя на действието в 29 еп.   повече заприличахме на Забранената Ябълка, отколкото на РП.
Както и да е, но важното е, че вече не приличаме на СЧК.
Не се връщаме към началото, защото в началото Еда ненавиждаше Серкан Болат, не й пукашр за него и беше готова във всеки един момент да драсне с 200.
А сега е влюбена, поради което без защитна и слаба за емоционално раняване.
Значи излиза, че Айдан си е гласила през цялото време къщурката за синчето и новата снаха. Може дори тя да е пратила Селин в Словения като е  разбрала, че Серкан само нея помни.
Отличителната черта на сем. Болат - студени егоисти.
Както и да сдобрят сценаристите Еда и Серкан ще е нелогично и житейски невярно. Така че ще загубят значителна част от сегашната френска маса. Дано да си спечелят подобна от любители на евтини интриги.

# 520
От бяс забравих да благодаря за превода на Алекс и Али. Момичета благодаря!
Този епизод беше обида за интелигентността на публиката и феновете.
Да, Габи тъкмо щях да напиша същото.😘
И като почнат с това"любовта боли"! Ми то това е всичко друго само не и любов! Боли обидата, разочарованието, предателство! Да, тези неща болят и може да простиш от любов! Но любовта сама по себе си не боли! И Еда най-вероятно ще прости на Серкан! Едно е да си добър, но съвсем друго е да си глупав и да нямаш самоуважение и инстинкт за самосъхранение!
Съжалявам, че съм толкова крайна, но има нещо сбъркано в тези турски сериали! Не случайно до сега не бях ги гледала!
Хубав ден ви пожелавам, момичета! И все пак това е само филм! 😘😘😘🌺

# 521
Flowers Hibiscus Добро утро, прекрасни момичета! Flowers Hibiscus

Желая ви един страхотен почивен ден изпълнен само с положително настроение и много усмивки Hug

Sunglasses

# 522
Добро утро момичета. Вчера бях ядосана и неблагодарих за превода.Немога да повярвам как сасипаха образа на Серкан.След последната сцена никога не бих му простила ако съм на Еда,няма такова унижение. 🤯 А от Айдан несъм очаквала да скрие от Еда че Серкан е жив и е говорила с него . Дано да започнат да се нареждат нещата другата седмица,не мога да гледам Еда толкова тъжна.😔 А Селин направо не изкам да я коментирам толкова е промила мозъка на Серкан че дори и на Енгин не вярва.

# 523
Добро утро!
Ужасена съм от снощния епизод!
Не искам повече да го гледам, дори без да знам езика разбрах всичко.
Няма такава болка,все едно аз бях на мястото на Еда
Знам че е само филм, но такива емоции досега не съм изпитвала.
Дано наистина да е само за 3 епизода.
Ако питате ме по-добре да бяха направили един хубав финал отколкото това.
Лек ден от мен!

# 524
Добро утро момичета.
Благодаря за новата тема. Благодаря на момичетата за превода.
За епизода няма коментирам много просто съм шокирана на всичко отгоре и брак ще й предлага на тази Селин? Незнам защо Серкан не се вслушва в думите на приятелите си на Енгин? Който му казва че нещата не са такива каквито Селин му ги изписва? Майката на Серкан с Сейфи защо не се намесят по сериозно?
Аз искам на пук на тая тъпа и гадна Селин Еда да не се предаде а да събиди чувствата на Серкан и дано това д а е още в следващия епизод и тая Селин да си подвие опашката  без никой да остане само, без приятели на които да разчита.
Дано се развият в положителна посока още в следващия епизод че поне малко да са заедно Еда и Серкан.

Общи условия

Активация на акаунт