Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми. Преди, сега и в бъдеще /Тема 66/

• 20 267
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Добро утро, момичета!🌞

Снощи не написах за епизода, а само за тъжната Еда.
Ще кажа само това за епизода.
Епизодът беше тежък, но за жалост и в живота не всичко е цвятя и рози.

Не мисля да спирам да гледам сериала, дори да е много, много тъжно, отново ще плача заедно с тях. Аз към сериала съм: Бий ме обичам те. Та аз съм пристрастена към него.🤣

По повод играта на Ханде, слагам го в спойлер.
Скрит текст:
Гледам Ханде Ерчел още от "Дъщерите на Гюнеш" не съм пропускала нито един сериал, в който е участвала. "Почукай на вратата ми" го започнах, защото тя ще е в него. Не мисля, че щом си партнира, с някой добър актьор само тогава й се получава играта.(Да има значение, но ако не можеш да играеш и с най-великият актьор да си партнираш няма да стане) С всеки един сериал тя става все по-добра и по-добра. Не спира да се учи и това си личи. Играе невероятно, емоцийте ги изразява и с очи, което е много трудно, но така играта става по-истинска. Пожелавам й да разгърне още повече потенциала си и да покаже, на тези които казват, че не може да играе, че тя наистина е една невероятна актриса.

В рейтингът има покачване, което е много хубаво. Може епизодът да беше драма, но беше удивителен.
В соц. рейтингът не могат да ни бутнат.

# 541
Гости, аз ще ти припомня бележката разбира се ако е същата:"Не ме гледай с очите си, а ме
                     гледай със сърцето си"
                              За проскубаната кокошка въобще не желая да коментирам.
                              Айдан си показа рогата и се разбра колко обича Еда, да не й каже и по всяка вероятност тя е
                      пратила Кокошката там, но дори и да не е тя деянието й е непростимо.
                              Серкан, нагъл, арогантен, егоистичен, та ако ще 100 амнезии да има в моите очи е много вино-
                      вен.Той въобще не се интересува от чувствата на другия човек, да му спестиш сълзите и страда-
                      нието, обидата , да не говорим и , че беше ужасно невъзпитан. Така ли се говори на една жена?
                       Тя може да е всякаква, но ако си един възпитан човек ще си сложиш малко цедка на езика и никога
                       няма да  говориш по този начин. А да не говорим, че тя е негов съдружник и той е длъжен да рабо-
                       ти с нея. Къде му отиде кавалерството питам аз? Какви сили трябва да има това момиче за да
                       понесе всичко това .

Ще видите, че рейтинга ще е над 5, лично мен не ме учудва, но като гледам и вие сте наясно.Както  
                       много от вас писаха, че той не заслужава Еда. Можеше да има същата драма, но поднесена по мно-
                        по фин и елегантен начин, но като се има пред вид нивото на Анадолския начин на мислене ни
                        сервираха върла простотия, извинете ме ако обидя някой но съм бясна.
                                  Според мен разликата от началото досега е огромна, дори и тогава Серкан не си позволиш
                        толкова много обиди и арогантност,  без случаят с откраднатия дизайн.Еда е неговата любима и
                         това е жената, с която щеше да свърже живота си, а в началото коя беше Еда, едно непознато
                          момиче, което той като бизнесмен сключи един договор с нея разбира се в негова  полза, а
                          тя щеше да продължи образованието си.
                                    Повече не мога Момичета, цяла нощ не съм спала и съм озверяла.Може би аз ставам
                         груба , но след тази серия не можах да запазя спокойствие.

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 09:40 от Tanita53

# 542
Ханде:

Ново от сета:

От Фокс: Wink

# 543
Здравейте прекрасни момичета, не съм се появявала от доста време, но вчерашния епизод, макар и да не съм го гледала, само видях няколко клипчета и за съжаление фрага за следващия епизод, ме изкараха извън нерви.... Убиха сериала тези сценаристи, някой ги беше нарекал сериалоубиици.... Това е подигравка с труда на целия екип в предишните 28 епизода... все едно те не са съществували..
 Да попитам аз колко пари предложиха на Биге, за да се върне в сериала и то с такъв смотан сценарии.... Ето че парите купуват всичко.... Толкова съм бясна, че се отказвам от сериала, наистина този път... няма как да излезнат от лайн**а, в които затънаха... Убиха тотално образа на Серкан Болат, които беше строг, но справедлив... Айдан и тя... сиктир на такива майки,  които не правят всичко, за да помогнат на детето си да се оправи,,ами мълчат като женски полов орган (без извинение)... А пернатото няма и да го коментирам защото тогава ще видите точно колко цветущ е езика ми.... Просто убиха единствения хубав сериал останал в Турция!!!!
Извинете ме за негативизма обачеееее съм бясна!

# 544
  • София
 В този свят на войни,за Турция и толкова сериозни земетресения,всемирна пандемия и икономически срив  драмата ,жестокостта да ти харесват много повече от едно  изпълнено с весели ,но не по малко интригуващи моменти -Нямам думи.Нима наште съседи  не разбират ,че любовта ,а не лъжата и манипулациите  движат света.Може би умишлено за рейтинга са провели кастинг и най закостенелите и черногледи семейства са включили в проучването за рейтинги.

# 545
  • Плевен / София
заслужава ли си това + 0.25...
Който не го е гледал до 29 епизод няма да започне от 30....но феновете по света ще искат ли да гледат тази нова история?

# 546
  • София
Момичета, продължавам да разсъждавам. Четете на ваша отговорност...

Селин навремето се беше разделила със Серкан, защото искала брак и деца, а той не й предлагал. Обаче сега Селин и Серкан не са скъсали, Серкан не е свободен, както когато срещна Еда. Даже Селин си получи заветното предложение за брак от Серкан и скоро ще се сгодят. Доста унизително ми се струва Еда да съблазнява сгодения Серкан, а той да се влюби в нея, докато носи пръстен с името на Селин. Дотук с голямата им любов, както писа някоя от вас. Не виждам как могат да ги съберат и да изглежда правдоподобно. Да ги разделят беше лесно, но да ги съберат след всичко това, ще е чок, ама чок трудно. Загубиха много фенове с тази простотия. За драматичен сериал бива подобно развитие, но за нашата приказка... Някоя от вас беше писала, че след този епизод заприличваме повече на Забранената ябълка, отколкото на РП. Вчера същото си мислех и аз. Наистина не виждам как могат да реабилитират Серкан и Айдан в моите очи. И то по начин, който да е логичен. Серкан вече не заслужава да бъде с Еда. Тя трябва да има до себе си добър мъж, който да я обича истински, без да я наранява постоянно. Зарежете колко се промени Серкан заради нея! Вижте този Серкан! Утре пак може да си удари главата. Всеки път ли ще я зачерква от живота си, ще се държи грубо с нея?? Не й трябва такъв човек. Такава любов. Това вече не е нашата приказка. Наистина съм много разочарована. Трябва да търся от мардинския чай, че да се успокоя. Нито розовите очила, нито розовите хапчета помагат. Ай сиктир!

Редактирам се - не, Гости, не си заслужава! Ако бяхме скочили двойно, ако имахме рейт 9-10, щях да призная, че явно това е било нужно, за да продължи сериалът. Обаче с този рейтинг 4-5 сме откакто влезе голямата конкуренция в сряда. Не виждам кой знае какво покачване и също като теб мисля, че никой няма да суичне към нас тепърва. Тъкмо обратното. Много хора ще се откажат да гледат. Защото драмата е евтина, съшита с бели конци, осраха образа на единия ГГ, който, съгласете се, градиха и надграждаха 28 епизода, за да повярваме в промяната и искреността му. Скочиха с двата крака в дълботото, ако Еда прости бързо и се съберат лесно след всичко това... срам и резил! Като искат драма, да е докрай. Да покажат после как реве мъж за жена. Да направят нещо с Еда. Да замине, да се хване с Дениз. Все едно. Но след цялото това унижение и болка за Еда, не могат да ми се гонят като в епизодите 14-19 и да ми го играят романтична комедия.

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 10:14 от Бърборанка с розови очила

# 547
  • Варна
Въпреки всичкия негативизъм, който струи и от мен след снощната серия, ще продължа да гледам сериала. Но това вече не е нашия сериал.Не става въпрос да има само целувки и милувки, нека има тъжни момемнти, нека има обрати, но с последната серия за мен убиха Серкан. То бива да си толкова безчувствен ама...Не може всички да ти казват, че си бил пред женитба, че си обичал Еда, а ти да повтаряш, като робот не помня нищо, това не съм аз и със цялата си безчувственост и емоция да предлагаш брак. За сега няма да пиша, че още съм бясна. Нека Еда, му обърне гръб и да го остави с тъпата Селин.

# 548
  • Кърджали
Явно не сте соали 😜
Ние не харедахме сериятс, ама комшиите - да. Явно наистина има такава зависимост 😜
Разбирам защо се гневите на Серкан. Но Еда за него не съществува, нямало я, няма я. Няма я последната една година. Затова не може да разбере колко я наранява, защото срешу него стои непознат човек, а той е в режим (как го беше казал) "машина, която помпи кръв и ходи на работа". А на всичко отгоре Енгин и тази непозната жена ну говорят за един човек, който пренебрегвал работата заради нея. Работохолик да правк работата на заден план? Серкан Болат да обича до лудост? Как пък не... В момента Енгин, който го познава сто години не знае как му припомни нещата (а и да му ги припомня той, не е като да си ги спомни сам).. Всички около него обича това момиче, но пък това перфектно пасва на думите на Селин че с манипулирациите си това непознато момиче върти на пръста си всипките му приятели.Затова се е вкопчил в Селин, зашото е единственото нешо, което помни и си е както преди. А Еда не съществува (не съществува вмнвговите спомени, в неговият мозък. Просто там е уловката - тя не съществува, той не е обичал ( не че не е лбипал, не помни че е обичал. Той е онзи робот, който няма сърце ине със Селин защото муне удобна - предлага му всичко, не иска нишо, няюа нужда да се напряга да проявява чувства...
Той не се върна с идеята да ѝ предлага брак. През цялото време не се усети миг на нежност отстрана на Серкан към Селин. Но се уплаши. Чува от всички как е обичал, чак до степен да не бъде себе си, усеща че като около нея се чувства странно. " Веднъж ми размъти мозъка, не трябва отново, затова трябва да го спра предварително".
Серкан трябва да си спомни. Да има поне един собствен спомен. Спомен който да съвпадне с това, което му разказва Енгин. Защото не става само с разкази... Появи ли се този спомен, тогава нешата ще завият в друга посока. Тогава няма да издига стена между себе си и думите на другите. Тогава дори и да не си спомня всичко ще знае че това момиче е съществувало. Че веднъж е намерила път към сърцето му
Аз все оше разчитам на роклята от фалшивият им годеж. Явно там са се зародили чувствата му. И това е първият му, макар и частичен спомен. Ако този спомен стане пълнокръвен, ако рамото, което син спомня че докосва, има и лице...
В момента съм по-склонна да простя на Серкан отколкотл преди, когато беше пълно съзнание и я нараняваше.Защото тогава беше напълно наясно със себе си.

За Айдан не знам какво да кажа. Трябва пак да изгледам сцената с Еда,  но разбирам Еда, че е наранена от това, че е крила. Не проатод от всички, а от нея. Гледайки я как е полужива... Ей това е трудно за прощаване.

Гледам другата серия ще избира пръстен Серкан. Това не е онзи Серкан, който се вдигна и отиде да избере подходящ пръстен за годеницата си, макар и фалшива (вярно че тръгна защото не беше доволен тя сама какъв си е избрала). Няюа да се учудя акл това е действие на Селин - Да накара бижутера да дойде вв офиса, та да види как Серкан избира пръстен. Един вид " видя ли сега, ти го загуни, а аз го спечелих".
Селин го нарича любими, скъпи, но имам чувството, че в момента тя не вижда в него любим човек, а трофей. Трофей, който едно непознато момиче ѝ е отнел... И ето че сега си го връща. Нишо че всипки ѝ повтарят, че това което прави не е правилно, че отново ще страда, че Серкан спомни ли си, отново ще остане без него. Тя се е вкопчила във вярста, че той няма да си спомни никога посмедната една година. А кой човек, който обича не би искал любимият му повек да си спомни, да е отново цял.Тя просто се радва на това, че си е взела трофея отново и може да се поперчи с него пред всички, които миналият път гледаха как го губи.
Иначе и аз мисля, че Серкан заслужава Еда да поизчезне з малко. И предният път изчезването ѝ, макар и за няколко часа му подейства отрезвяващо. Но за да му е по-гадно (може да приавявам емпатия инда го разбирам, ама си заслужава боя) нека първо си спомни нещо. Или сърцето му се пробуди. Да го видим тогава Робот Болат не може ли да зареже всичко заради една жена...

Днес ще преведа още няколко сцени.

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 10:23 от Aлекcандрa

# 549
Бърборанка, ще стане според тях промяната като набързо го ударят с едно дърво по главата,
                  та да му дойде акъла, но за нас ще бъде съшито с бели конци. В по интелигентната публика имам
                   предвид всички момичета от темата ще остане един горчив привкус и вече за нас сериала няма
                   да е това ,което беше. Иначе сериозно казано ще го измислят, ако феновете ги атакуват здраво
                   ще клекнат, , но до края ще си мирише на л...а.

# 550
Последната грижа на новите сценаристи са Еда и Серкан.
Така омазаха Айфер и Айдан, че ме е срам да ги гледам в новите им роли.
Жената успяла да отгледа Еда и да се противопостави на Семиха, се държи като нелепа ученичка.
Айдан, която наричаше Еда дъщеря, сега се държи по-зле и от първите серии на филма. Все едно тя е с амнезия.
А Сейфи този забавен и искрен образ, сега е един прост, послушен прислужник, без грам чувство за справедливост и хумор.
А хумора, забавните бързи реплики, просто се изгубиха.
Всички са в нови нелепи образи. Няма силни и независими жени, няма мъже с мнение  - Александър се кри зад дивана.
Май само образа на Селин си следва линията и е най-правдоподен.

# 551
  • София
Малко черен хумор от интернет - “Хей, Арас Булут, Серкан Болат те изпревари.” 🤘🏼

# 552
Ето какво е гледал турският зрител снощи:

# 553
Добро утро, мили момичета,
Толкова съм бясна на СЦ, че дори Eнгинчо и неговите 50m2 не ме накараха да се почувствам по-добре. През нощта като се размислих най-много съм разочарована от отношението спрямо зрителите от страна на продуцентите и СЦ от самото начало на сериала:
🌺 Преди сериалът да започне и след старта му, той беше рекламиран като ром ком, после след залитанията по драмите, Asena B. обяви на едно събитие на Madd Entertainment през есента, че сериалът е dramedy. На френски това се нарича tromperie sur la marchandise, измама за стоката. Сериалът набра популярност и фенове бидейки ром ком. После съвсем объркаха жанровете, което според мен се оказа фатално, защото hardcore феновете очакваха и искаха ром ком, какъвто им беше обещан. Да не забравяме и, че сериалът беше глътка свеж въздух, разтуха и бягство от реалността за всички нас по време на пандемията. Една драма не предлага тези екстри, за съжаление...
🌎Сериалът има огромна интернационална фенбаза и exposure, но продуцентите много често си “играят” с феновете по начин, които е на ръба на допустимото (примери: за еп. 13 ни обещаха изненада и пуснаха почти същата сцена с воалите, туита на Асена снощи и т.н.). А това, че дори не си правят труда да пускат поне няколко клипа от епизодите със субтитри на английски на официалния канал на сериала в You Tube просто не го разбирам. Например, каналът на сериала Еmanet, една супер непретенциозна дневна драма, която далеч няма нашата фенска маса, пуска в реално време клипове със субтитри на английски и испански всеки ден без петък (миналата седмица в чест на 100 епизод имаше субтитри и в петък).
https://youtube.com/channel/UCgzdfH1fq76l0YAZnoko4DQ
В момента това, което спасява сериала са международните продажби и слава, та можеше продуцентите да са малко по-внимателни в действията си.
🌼 Сценарият, сценарият и пак сценарият... Още през ноември бях писала, че ако сериалът има 25 епизода, ще бъде много небалансиран, защото ГГ са били заедно само в 3 епизода. Сега само увеличаваме броя на епизодите, но нашите герои са все така разделени. И СЦ избраха възможно най-нелепия начин за рестарт на сериала като върнат Селин като дразнител и антагонист и Серкан и предложи брак пред Еда??? Още като видях преплетените им ръце във фрага, си казах, че за мен тази любовна история вече не е същата. Преплетените ръце са символ на Еда и Серкан, а сега Серкан, който никога не е имал чувства към Селин преплита ръце с нея?? Що за сачмалък е това? Това е просто убийство на уникалността на любовната история.
В началото на сериала СЦ успяваха да развиват паралелно и образа на Серкан и този на Еда, след първата раздяла обаче първо съсипаха Еда, а сега и Серкан.
Ами не ми се гледа повече подобно клане и другата събота едва ли ще гледам в реално време. Най-малкото ще си спестя една безсънна нощ.
Още малко реакции от Туитър
“Мозъчните клетки на СЦ.
Андреаа: Дори и 0 е много”.

Единственото нещо характерно за Серкан през целия епизод:

Дръжте Алптекин в затвора и сложете Айдан там. Писна ми от с-во Болат.

Целувката на истинската любов е най-могъщото нещо в света (но понякога принцът е твърде глупав).

А това е трепач, настроението ми още след фрага през седмицата:

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 10:34 от druon77

# 554
Добро утро!
Няма как да продължи сериала, ако просто ги оженим. Трябва да има още драма. За мен сравнително правдоподобно развиват сюжета. Не че е непредсказуем как чрез ревността за отношенията между Еда и Денис Серкан ще се събуди. Съгласна съм, че добрите хрумвания като реплики и обрати намаляха, но тя и историята не е неизчерпаема. Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт