Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 7

• 73 921
  • 800
  •   1
Отговори
# 105
Като говорех за таймера,  имам предвид времето от започването на програмата. Тази сутрин излязох от кухнята, изписваше ми 19 мин. Точно след 20 мин се върнах уж да го спра, оставаха още 6 минути.
Но това го забелязах още при темпоризацията - минах през всяка програма, която е препрограмирана и с натискане на бутон  време машината авт. се темпоризира, така после мога аз да настройвам време, което желая.
Та това трябваше да трае 30 минути, всеки път траеше поне 36-37 "истински" минути.

# 106
  • Бургас
И при мен има такива програми, но не всички.Например парата е така,  за паста също.

# 107
Благодаря, от няколко дни съм собственик на подобен уред Simple Smile
В търсене съм на рецепти, иначе от двете обикновени гозби, които спретнах досега, съм доволна.
За бързо готвене - наистина е бързо, малко сотирам и после пускам, докато подготвя масата и е готово.
За уикенда искам да пробвам функцията за бавно готвене, дали става хубаво за някакъв тип гювеч с месо и зеленчуци и колко време е бавното готвене?

Моят МК е друга марка, програмата ми за бавно готвене е заложена с 4 часа (може да се регулира). В повечето случаи месото го оставям да се готви поне 4 часа, понякога добавям още. Страхотно е за тип гювеч, и само за месо, и само за зеленчуци. Когато имам време обичам да я ползвам тази програма, защото след нея вкуса на месото е изключителен , даже и пилешките пържоли ги слагам на 4 часа . Готвила съм джолан, свинско с кисело зеле , пържоли - пилешки, свински, телешки, агнешко

# 108
  • Варна
Ползвам мултикукър OLLA. Закупихме го март месец 2020г. директно от сайта на фирмата. Имаше 10 евро доставка. Доволни сме от продукта, общо взето готвим само на него. На 01.11.2020г. поръчах втори на моя роднина. До 31.03.2021г. доставка няма, отговор от фирмата няма, въпреки множество имейли до тях. Имам подаден сигнал до Европейския център за проблеми с такива доставки. И на тях не им отговарят. Според мен фирмата е фалирала. Не съветвам никого да поръчва от тях в момента .
Може ли линк към сайта, от който е направена неуспешната покупка?
В търсене съм на мултикукър, прочетох настоящата тема отначало. Ще прочета и старите. След препоръка от приятелка, се спрях на Olla gm H deluxe. Тя ползва от години Д модел и няма забележки. Горният коментар за липса на поръчка и обратна връзка ме притесни. Кой е реалният сайт за  поръчки на Olla?
https://www.storeollasgm.com/en/modelo-h-deluxe/238-olla-gm-h-de … beta-slowpot.html
https://ollagm.com.es/?fbclid=IwAR0iu_-ELeb53UJ9bhRvBoOnVigBkeAI … YLZsWzjT-NssawkgI
От друга страна, уредът в сайта на cecotec, се продава самостоятелно, без запичащ капак и slowpot.
Кой сайт е вярното място за поръчка?

# 109
Има много проблеми с новата Олла, и аз се опарих, испанците много се оплакват. Един беше направил видео как се оправя някакъв дефект и под видеото пишеше, че силно съветва всички, които все пак искат да си купят оллата, да си я купят от Амазон, защото поне имат гаранция после, че ще могат да я върнат обратно.

# 110
  • Варна
В такъв случай ще бъде ли по-добре да се ориентирам към Instant pot duo evo plus и да му добавя един запичащ капак Olla?

# 111
И от капака се оплакват. В една френска група за Оллата на кекотек една жена наскоро беше писала, че платила, получила дефектен капак и повече не може да се свърже с тях, за да го замени.
Доколкото съм чела, Нинджата и новият модел на ИП имат и включен запичащ капак. Освен това знам, че и Редмонд имаха запичащ капак и май още някой, ама не помня.
Много жалко, защото иначе делукса е добре замислена тенджера.

# 112
  • Варна
Ако имате място и бюджет, по-добрият вариант са 2 отделни уреда, фрайър и кукър под налягане.
Аз готвя за 4-ма и много често работят едновременно.

# 113
Ползвам мултикукър OLLA. Закупихме го март месец 2020г. директно от сайта на фирмата. Имаше 10 евро доставка. Доволни сме от продукта, общо взето готвим само на него. На 01.11.2020г. поръчах втори на моя роднина. До 31.03.2021г. доставка няма, отговор от фирмата няма, въпреки множество имейли до тях. Имам подаден сигнал до Европейския център за проблеми с такива доставки. И на тях не им отговарят. Според мен фирмата е фалирала. Не съветвам никого да поръчва от тях в момента .
Може ли линк към сайта, от който е направена неуспешната покупка?
В търсене съм на мултикукър, прочетох настоящата тема отначало. Ще прочета и старите. След препоръка от приятелка, се спрях на Olla gm H deluxe. Тя ползва от години Д модел и няма забележки. Горният коментар за липса на поръчка и обратна връзка ме притесни. Кой е реалният сайт за  поръчки на Olla?
https://www.storeollasgm.com/en/modelo-h-deluxe/238-olla-gm-h-de … beta-slowpot.html
https://ollagm.com.es/?fbclid=IwAR0iu_-ELeb53UJ9bhRvBoOnVigBkeAI … YLZsWzjT-NssawkgI
От друга страна, уредът в сайта на cecotec, се продава самостоятелно, без запичащ капак и slowpot.
Кой сайт е вярното място за поръчка?

Посоченият от Вас е този от който бе направена поръчката. От него преди година съм направил първата си поръчка, от него направих и втората, която така и не получих. Аз лично съм приключил с OLLA. Специално за модела за който сте се насочили има доста противоречиви мнения. Старият, който имам е много по - сполучлив. Имате една екстра в повече, която никога няма да ползвате.Не ви съветвам да поръчвате от този сайт.

# 114
  • Варна
Посочила съм два сайта, вторият подред вероятно е пиратски, но исках да знам със сигурност.
Продължава тогава моята дилема, кой уред да избера. Нинджа със сигурност не, въпреки множеството положителни мнения в амазон и юк сайтове.

# 115
Сега видях втория, нищо не ми говори. Не изглежда ок, не бих поръчал нищо от него,не че от другия получих Simple Smile

# 116
Ако имате място и бюджет, по-добрият вариант са 2 отделни уреда, фрайър и кукър под налягане.
Аз готвя за 4-ма и много често работят едновременно.

Подкрепям !!
Ние сме трима, но и аз съм на същото мнение. Бях залитнала по Нинджата, но осъзнах че ми трябват два отделни уреда. Да кажем, че МК ми е добър клас, фраера е нисък, но пък с голям  обем и за момента ми е идеален. По натам мисля да инвестирам в някой по-скъп фраер

# 117
Аз върнах фрайъра Делонги, защото се оказа, че работи само една от автоматичните му програми. Взех някакъв американски, три пъти по- евтин с около 50000 отзива с пет звезди в Амазон. Супер доволна съм и откакто го имам само на него готвя. Снощи пекох хляб, също и най-хубавото цяло печено пиле в живота ми. За десет дни съм употребила 60 мл олио за готвене. 😍 Знам защото си взех и разни аксесоари с фрайъра, включително и бутилка спрей за олио, която е разграфена. Готварската печка явно отива в пенсия и най-вероятно само за риба ще я ползвам.  Всъщност сьомга а става чудесно във фрайъра, но сафрид примерно не.

Моят е в бяло.

https://www.amazon.com/COSORI-Electric-Reminder-Touchscreen-Cert … ied/dp/B07GJBBGHG

# 118
  • Варна
Благодаря за насоките! Място за два уреда нямам, затова поръчах Instant pot duo crisp plus Air Fryer. Чакам го другата седмица и тепърва ще се уча да готвя с кукър. Видях, че има отделна тема за ИП и не знам къде е редно да пиша всъщност.

# 119
  • Ст Загора
Мнение за

Общи условия

Активация на акаунт