Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 7

• 74 869
  • 800
  •   1
Отговори
# 630
Бях се насочила към нинджа но в амазон четох някакви отзиви че съдовете им много се драскали при употреба. Сега ми идва и друг въпрос за коя марка се намират по-лесно резервни аксесоари примерно ако се спука купата на нинджата има ли от къде да се купи.
Може ли да ми напишете конкретни модели на нинджа от които сте доволни че този 14 в 1 май ще ми е скъпичък освен ако не го пуснат с хубаво намаление на черен петък.

# 631
  • Разпиляна във въображението
За коя по-точно Нинджа става въпрос? Аз последно се насочих към ИП про.

# 632
  • в сърцата на децата <3
На ИП от купите имаше оплаквания за ръжда, при това от съвсем нови. Просто да се има едно наум, защото не го признават за гаранционен дефект.

# 633
  • Бургас
Използвам Instant Pot Pro Crisp   https://instantpot.bg/produkt/pro-crisp-air-fryer/ от една година, като го взех на черен петък за 450лв. 
Преди да се спра на тази марка много се чудих между него и Нинджата. Предимствата на ИП, според мен са стоманената купа, официалния представител в България и това, че и двата капака се свалят, за по- лесно почистване.
По времето, когато аз избирах, с един капак още нямаше или току що беше излязла Нинджата, затова не беше опция.

# 634
Аз съм с Нинджа 11 в 1 от около половин година. За мен е екстра, защото не ми трябват останалите функции (имам си грил с термометър отново на нинджа и хлебопекарна, а това са различните функции спрямо 15 в 1) и  е по-малка от другите. Преди това имах 9 в 1 с два капака. За мен предимството на единия капак е супер, дано няма дефекти за в бъдеще.Купата е керамична, за разлика от ИП, където е стоманена. Стоманената я водят вечна, но пък залепва, докато керамичната може да се надраска при неправилна експлоатация.

# 635
Аз опитах да направя качамак с царевичен грис в нинджата и не стана Sad

# 636
Здравейте, коя Нинджа да си избера Мултикукър Ninja Foodi 11-in-1 SmartLid OL550E или Мултикукър NINJA OP300EU, двама човека сме, за какво биха ми били необходими в ежедневието повече функции2

# 637
Здравейте, коя Нинджа да си избера Мултикукър Ninja Foodi 11-in-1 SmartLid OL550E или Мултикукър NINJA OP300EU, двама човека сме, за какво биха ми били необходими в ежедневието повече функции2
Определено 11 в 1. Разликата не е само в това, че едната е с вдин капак, другата с 2. 11 в 1 има опцията да готви с пара, което прави някои неща доста по-сочни. Примерно картофките са по-добри на steam air fry, спрямо обикновения air fry. Иначе аз имах и двете, първо 7 в 1, а сега 11 в 1. Минуса на 11 в 1 е, че е малко шумна спрямо предната, когато е на програма, различна от pressure

# 638
Благодаря Ви, Йоана, лутам се и определено ми дадохте посока!

# 639
Аз опитах да направя качамак с царевичен грис в нинджата и не стана Sad
На коя програма опитахте? Би трябвало да е на запържване и да бъркате постоянно. Аз също често правя качамак, но то толкова бързо става на котлон, че даже не ми е хрумвало да тествам на нинджа

# 640
на запържване

# 641
  • София
На ИП от купите имаше оплаквания за ръжда, при това от съвсем нови. Просто да се има едно наум, защото не го признават за гаранционен дефект.
Това с ръждата няма какво да се обсъжда. Уреда струва 500-600 лв вътрешения съд е 60-70 лв. ,какво като не я признават -купуваш нов съд и проследяваш да ли пък грешката не е в човека за появата на ръждата и много важно е четенето на инструкциите за употреба .От 14 500 човека група една казала ръжда и сега ще се повтаря с години. Те и тенджерите ръждясват,а и никой не знае тази жена как е използвала купата и с какво е бъркала и т.н.Да не говорим ,че тефлоновото покритие също се търка,бели,керамиката и тя се поврежда.
Аз съм с Instant Pot DUO CRISP + AIR FRYER  3 месеца го ползвам и нямам проблеми -аз съм спокойна, защото има представител за България, има резервни части ,ако нещо се повреди има и аксесоари ,ако има нужда. Купата ,капака за под налягани и уплътнението се мият в съдомиялна -е какво по хубаво от това.

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 15:19 от Veselina04

# 642
  • до най-прекрасния мъж
С ИП Дуо крисп+АФ съм от юни месец. Няма как неръждаема стомана да ръждяса. Да се оцвети от нещо, да, но да ръждяса, не виждам как ще се случи. И мен ме привлече съда за готвене, от незалепващите покрития не съм доволна като цяло, затова се спрях на стоманата. По принцип при пържене с горещ въздух понякога остават едни петънца по съда, които падат с накисване и търкане със сода бикарбонат. Ако съдът не е накиснат и измит веднага, наистина има жълти пръски  които може да бъдат сбъркани с ръжда, но определено това не е ръжда и пада.

# 643
Здравейте! От известно време ми се иска да се сдобия с мултикукър. Прочетох няколко страници от темата и виждам, че има доволни от ИП. Спрях се на дуо криспс, но цената е малко извън бюджета. Гледах в сайта им, че ще има намаления за черния петък. Има ли някоя впечатления от предни години, горе-долу колко процента падат цените?

# 644
  • в сърцата на децата <3
Veselina04, разбира се всеки може да си купува каквото си хареса. За мен, обаче, е недопустимо да дам 600 лева за уред с неръждаема купа и тя да ръждяса. Проблемът далеч не е в ръждата, а във въпросите, които тя поражда - например от какъв точно "неръждаем" метал е тази купа и колко е безопасна. С каквото и да стържеш купа от неръждаема стомана, тя не може да ръждяса, дори да е жестоко надрана. Неръждаемото не е покритие, а сплав. Да, покритията също се надраскват и имат определен жизнен цикъл, това е факт и никой не го отрича. Но на ИП плюсовете са основно два - неръждаемата купа и опцията за запичащ капак. И това за цена, на която може да се купят три мултикукъра с тефлонови купи, всеки от които с по 3 години гаранция.

Общи условия

Активация на акаунт