Отделяне от вкъщи?

• 7 106
  • 270
  •   1
Отговори
# 180
Беше забранено да се живее с мъж/жена на брачни начала, дори стая в хотел не можеше да си вземат заедно хората с различни фамилии и без прословутия печат "женен/омъжена" в зеления паспорт. Тъй че няма какво да го бистрим едното време.
Сега пък има консуматорски подход към хората, като не е този, ще е онзи, ще пробвам да живея с някой, когото преди 2 месеца не съм познавала, после ще се върна при мама, ако не се получи, после пак със следващия и въобще - самостоятелността е голяма, да са живи и здрави мама и тате да влачат багаж и да попиват сълзици, а понякога и да се занимават с някакви побърканяци.

# 181
  • волно калдъръмче
Има огромна разлика между това да си мамино детенце и да се изнасяш при всеки, с когото два месеца си излизал. Хайде да не влизаме в крайности.

Еми тя не се изнася при всеки, с когото е излизала два месеца.

Интересно ми е как някои хора се отнасят с презрение към определени типажи, които на стари години са без опит, без връзки, че и девствени някои, но систематично се опитват да вкарат собствените си деца в този коловоз.
То всяко решение те вкарва в коловоза. Само напушен ще си винаги извън всякакви стандарти.

На мнение съм, че самостоятелността е чудесно нещо. Но в този казус не виждам подобна, съжалявам. Напротив, виждам желание за вкарване в коловоза на семейното съжителство. И не че не е песен - песен си е, но еднотипна и скучна.

# 182
Животът с партньор трябва да е точно това - партньорство, не смяна на един ръководител с друг.
За да можеш да си равностоен партньор трябва да можеш да си самостоятелен. Иначе можеш само да си зависим.

# 183
  • София
Желанието да се изнесеш може и много други неща да е - желание за самостоятелност, силно увлечение по момче, бунт към родителско тяло.

Аз съм ОК хората и на 18 да се изнесат, но с кого споделяш живота си е отговорно решение и според мен човек трябва да разполага с повече информация, за да го вземе. Аз също живеех с тогавашния ми приятел на 21. И двамата бяхме студенти в друг град и бяхме заедно от гимназията. На втория месец ти буквално не познаваш човека. Но затова след пълнолетие хората сами решават за себе си - на децата си след 18 няма как да казваш какво да правят, но дотогава може да си ги възпитал за кое в живота е хубаво да си спонтанен и за какво е хубаво да помислиш.

Да, и след 5 години връзка и накрая брак, мъжът зарязва бременната съпруга и хуква при любовницата.

Разбира се, че човек е по-добре да има повече време и информация, но информация не се събира по кафетата, а със съжителство. И дори тогава пак може да не го прецениш добре и никога не знаеш в кой момент какво ще му хрумне.

Не са тръгнали да се женят, тръгнали са да живеят заедно. Ще видят какво е то домакинство, как се плащат сметки и как се върти къща. На 20 години трябва да са готови за това, а ако не са, тъкмо ще станат. Детството не е до 30 години.

И да, ще правят секс. И сега правят. Няма да поквари малкото момиченце. Вече не е малко и й е време да стане жена. А той мъж, който знае какво е да се съобразяваш с партньор, който има собствени желания и разбирания, а не с мама, която ще те обича безусловно и ще ти принася до откат.

# 184
Нямам какво да кажа повече по същество на авторката, но Ариел, вашето горно мнение е възмутително и мега тесногръдо. Живейте си живота както искате, но възгледите ви са на ниво жена от малък град от средата на миналия век. Даже съм сигурна, че и тогава е имало по-прогресивно мислещи.

Курвеели си до 60, ако не се оженят на 20...Хората са с различни обстоятелства в живота, с различен шанс, с различни стремежи и хоризонти, приритети и неразбирането на това показва доста стабилни интелектуални недостатъци.

Ехидността към жени в тема за проблемно забременяване пък е толкова гадна, че на ваше място бих се срамувала от себе си.

Лъвица, както казах, аз на възрастта на авторката живеех с приятеля си. Познавах го от достатъчно време и без да живея с него, информация не съм събрала от пребиваване в кафетата, а от това как се отнася с околните, с парите, какви амбиции има в живота, какво отношение има към близките си и т.н. За навици и характер има много издайници.

Така или иначе, всеки с различни мотиви и информация влиза във връзка, аз си споделих моята гледна точка, вие вашата. Ми хубаво. Няма как да са еднакви.

# 185
Ама тези не искат да се женят и да раждат, а да пробват дали стават за гаджета. Аз се отписвам, погледнах старите постове на авторката. То малко дете още, няма смисъл да си лафим безцелно тук.

да ти кажа и аз това си мислех, преди на пиша, ще чета как разсъждава самият човек на други теми, че иначе е същото, даже по-добре на стена да се говори и пише.

# 186
Пробата и грешката са предпочитания метод за учене на слабоумните. Или удобното извинение на (ще ме прощавате) курвите и курварите. Които също не са от най-умните.

# 187
  • Далечният изток
Пробата и грешката са предпочитания метод за учене на слабоумните. Или удобното извинение на (ще ме прощавате) курвите и курварите. Които също не са от най-умните.

А, интересно, умните от къде са се научили да бъдат умни?! Или те така са се родили?! А опитът?

# 188

А, интересно, умните от къде са се научили да бъдат умни?! Или те така са се родили?! А опитът?

Като са се учили от грешките на ДРУГИТЕ. И са мислили с главите си. Тези, в които има мозък, не другите.
Опитът е съп и болезнен, затова е за предпочитане да се основава на собствени грешки, а не на повтарянето на чужди.

# 189
  • София
И аз погледнах другите постове на авторката. Напълно нормални разсъждения, особено за възрастта й. Има брат на 25, на който му е угодно да стои на мама и тате и не се развива по никакъв начин. Видяла е какво е и явно иска да се разграничи от него. Евала.

# 190
  • София
Има грешки, които са пожелателни, има и такива, които са нелепи.
С малко повече инстинкт ще се справиш без много рев.

# 191
И като видяхте старите ми постове какво? Да, 2 години ходих с момче, което обичах много, но уви, нещата не се получиха. С него като е ставало дума за съвместно съжителство, понеже той живееше сам, всичко беше само на думи, докато тук за 2 месеца съм видяла достатъчно инициативи и желание, в сравнение със старата ми 2 годишна връзка, която не доведе до нищо хубаво.

# 192
И аз ги прегледах прословутите стари мнения. Има два въпроса - ще ме потърси ли Г., ще ме потърси ли Р., както и молби за да й се гледа на карти Таро и карти Мадам Ленорман относно съвместно съжителство и намиране на нова работа Simple Smile Това в рамките на 3 месеца....

Еми....

# 193
Относно грешките, всеки греши понякога, неизбежно е. Важното е да осъзнаеш, че е грешка и да се постараеш да не я повтаряш.

# 194
  • Далечният изток

Като са се учили от грешките на ДРУГИТЕ. И са мислили с главите си. Тези, в които има мозък, не другите.
Опитът е съп и болезнен, затова е за предпочитане да се основава на собствени грешки, а не на повтарянето на чужди.

Ами!
Извинявай, но на колко години си?

И последно да грешим ли и да се учим от грешките си или само от на ДРУГИТЕ грешките че не разбрах?!

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 12:16 от AIDA_N

Общи условия

Активация на акаунт